Followers

Wednesday, January 8, 2014

Pindah kelas from 1 Merah ke 1 Biru

Almost seminggu dah kakak ke sekolah

Daftar memula hari tu.kakak masuk kelas kedua ( 1 Merah)
Isnin lepas ada ujian LINUS....
after that dia tukar ke kelas pertama ( 1 Biru)
syukurrr......kawan kat sebelah tu Puteri Aqilah pun sama..tukar ke kelas 1 Biru...tp dah tak duduk sebelah2 lagi...
now kakak duduk row depan meja cikgu.....sebelah dia budak cina.


bila di tanya macamana ngan ujian tu
kemain berlagak jawapand ia..

"ala mama....senang jer soalan tu..mcm budak2 kecik jer..."

ewahh....kemain lagiii...he he he he...

apa2 pun. Alhamdulillah...perkembangan dia memberangsangkan......
soalan matematik dia dah boleh buat dengan mudah....sampai angka ratus2.....
BI jer kena improved sikit..coz' dia malu nak speaking....he  he he.....

Now bulan Transisi kata cikgu nyer...
 xperlu bawa buku teks ke sekolah....cuma parents kena pastikan kelengkapan menulis, kaler, gunting, gam cukup and di bawa tiap2 hari....
Jadual pun dah dapat.....tp bulan depan baru leh ikut jadual tu...
So...ringan lagi ler beg tu....
next month siap....ha ha ha ha

belajar rajin2 yerk Kakak..
Kakak harapan mama dan papa....
Ini jer termampu Mama and Papa sediakan untuk bekalan kakak  dalam mencorak kerjaya kakak nanti...
buat yang terbaik..

Muaaahhhh...

 

6 comments:

norhidana miswan said...

alhamdulillah... batrice tu bijak sbb tu dia kata senang sume soalan tuh...

Ina Hashim said...

wah basugnya...sekolah alysha lps dah tukar kelas ikut result ujian tuh terus kene bawak buku ikut jadual...giler berat beg dia..beg abang dia yg tahun 6 pun lg ringan....weekend nih nak belikan beg trolley...senang sket dia nak bwk, lgpun kelas dia tkt bawah sekali xyah naik tangga

lieyalatif said...

alhamdulillah...jadi budak bijak yeak batrice...belajar rajin2....bahagiakan mama dan papa key.....

batrice ni esok terra laa speaking cina kan zana...untung die ...boleh communicate pelbagai bahasa....kalo laa kat putrajaya ni ade sekolah srjkc mmg aku anta jekkkk....

mysha said...

Dah beso da gegurl akak nih.. slalu sha tgk kat fb jer hehehe..

Batrice jadi clever girl yer!! Double thumbs up utk dia!! :)

oli said...

go go go batrice go

belajar rajin rajin okay!

attyfir said...

semoga maju jaya kakak Batrice.