Followers

Thursday, April 2, 2009

Adlina Umairah

Ingat tak budak tembam baru lahir NIE...........adlina umairah..anak kak long a.k.a LIZA...

now....after 3 months....ketemu kembali sama mama zana dia..........
so.......tembam........so semangat........hu hu hu...bukan takat nak cubit2 dah...cam nak geget2 jer pipi peha and tangan umairah nie................

Abg Wan pun sama naik ngan adik umairah.......dua2 tembam yang amat..........pakwe makin tembam.......makwe dia makin slim..........go batrice go....kasi bulat sama cam abg wan yerk.......

Baru 3 bulan..........berat dah 7++kg.............semangat tul ler.......maunyer x, dlm hari pun mama dia tu dah suap nestum kat umairah....tu agaknyer badan si umairah tu bertambah2 kg nyer.....korang tengok arr lengan dia tu....dah mcm baby michelin .......keh keh keh

Nengok dia minum susu pun.........cam geram jer........laju jer susu sebotol tu habis...........tu pun dah 6 aun rasanyer mama dia buatkan..........minum susu NAN........sama cam abg dia gark.........

rindunyer nak ada baby balik...........huuwaaaaaaaa...........

11 comments:

Jasfyra said...

haah le zana...syembam bangat..eiii, geram aku tgk.ni yg teringin nak tambah anak lg nih...kekekeke..tp ko dulu lah ek.cpt la zana

Dee said...

tembamnyer...eemmmm..geram..dee pun masa dlm pantang dh sumbat nestum cair2 kt anak2..lena dorang tido..kehkehkeh..

zai@umiaiman said...

insyalh zana usaha tangga kejayaan yer..
comei bb tu..sy pungeram ni..

k.nurul said...

mak aiii bambamnya umairah tu zana..
kalo dpt kt akak pon abih kene gomol dh tu...
dahla comey.....eii geramm..

Mummy Dasy said...

semangatnye.. geram tgk..

☆ lieya latif ☆ said...

semangat betul kan zana....tgk tangan die ....berketak2 tu, aku yg tengok ni geram nak gigit ajek nie haaaa....tapikan dulu aku bagi gak si mija nestum mase die dlm bulan, pastu kan ipar aku sorang tu doktor O&G die bising kooo...die kate usus budak tak matang lagi, takut aku dengar die citer...terus aku tak kasi....sebab effect die bile budak dah besar nanti....tu aku tak kasi lagi dah...tapi terpulang laaa...zaman mak kite dulu tu. ..budak dlm ari dah bagi air kanji.....

gile laaaa 6 auns tu die boleh abiskan....kecik2 mmg comel laa...jgn besar pun obes dah le....

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

betul betul betul kata lieya.. kak mimi ni join group ibu@yahoo.com.. selalunya dorang bagi nasihat, baby bawah usia 4 bulan tak boleh bagi makan lagi selain susu ibu atau susu formula.. bukan apa kalau bagi nestum awal2, takut usus baby tak matang lagi, nanti ada effect plak.. sedangkan garam dan gula pun tak leh bagi budak sampai umur setahun tau .. kak mimi bagi anak2 stat makan nestum masa 6 bulan ke atas, sebelum2 tu minum susu sajer.. hehehe

farhan dan emily pun minum susu 6 auns jer.. kalau budak tu pun minum susu 6 auns, memang hebat la, tu pasal ler montoks.. hehehe .. berketak2 tangan dia..

As@Aza said...

tu diiiaaaa bam2 & semangat betul...baru syok gomol :)....

3 bulan minum susu 6 auns...anakku ittew 2 tahun 10 bulan still minum susu 6 auns...hahahhaha....

rasp said...

uish...tomeinya...bam bam sungguh..
tengok lengan dia tu, berketak gitu :D gewam tau..cubit skit utk i zana :D

Linda Latip said...

yaaaaa sngguh ketak la zana!!! kami pon rendoo ghazi masa baby..asal tgk baby org je rasa nk bawak lariiii...uhuhu abg die pn kenmain boolat gayanye..tak leh jd nye..kna pam ghazi kasik tembam jgk!

Nur a.k.a admansyah said...

ehh... anak buah akak nama Adleyna Maisarah! dekat dah tur... tp nama Umairah tu... my fav! owww...

Asyik ckp psl bebe org lain jer nie Zana? next biler...? Batrice dah pandai mintak adik tur... tak caya? cuba tanye die...he..he..