Followers

Wednesday, January 27, 2010

Day 2 - Trip to Kundasang

Our 1st destination......Mt. Kinabalu



Hari ke-2........trip ke Kundasang..........jalan sgt berliku2.....cuaca sgt sejuk......tp heaven coz' dpt tengok live Gunung Kinabalu.

On d way...kami singgah kat area sini....lupa plak nama tempat nie.......tp kat sini ada shop yg jual souvenier and ada menara utk tengok kawasan persekitaran.....sgt best...sgt cun pemandangan.



 

after posing 2 lebih kurang kat sini....we'll naik lagi melalui jalan yg giler mencabar ler........pastu stop lagi kat area walk view....beh kurang giter ler nama tempat nyer...kat situ lagi ler clear pemandangan Mt. Kinabalu.  Di tambah sejuk giler suhunyer....cakap pun cam boleh kuar asap jer dari mulut.......






dah puas memasing posing kat sini......we'll gerak lagi terus ke Kinabalu National Park.....kat situ lagi ler real coz' betul2 di kaki Mt. Kinabalu......lagi jelas terang dan nyata.....pendaki2 naik dari sini ler...tp bcoz' kami bukan datang nak mendaki tp datang nak pose2 manja kat kaki gunung kinabalu nie......so, sampai kat situ jer lah kami dpt pergi pun...tp dia sediakan tempat ler utk duduk2....amik gambar ke apa kan......




Act, kat atas tu......sampai2 jer nampak ada sekor tupai yang dok ke hulu ke hilir.....ala2 jinak pun iya gark coz' bila acu daun.....laju jer dia datang...sat lagi kena sergah ngan bebudak kecik + bebudak dewasa.....mencicit tupai tu lari.......datang balik lepas tu.......siap bw geng lagi 3 ekor.





lama gark kami dok posing2 kat atas tu........memasing dah tak tahan sejuk........aku lagi ler......ngan tak bw jacket or sweater nyer....laling hubby plak ngan short nyer....amik ko...gegel kami .....



lepas dari Kinabalu National Park........kami gerak plak ke Poring Hot Spring Water @ area Ranau.



4 comments:

Emy Omar said...

Cantik gambar berlatarbelakang kan mount kinabalu tu zana,suka akak tengok. Next time pegi kena daki sampai ke puncak lak eh

Sham Ummi Echa said...

zana, aku suker la tgk pic kt mt. kinabalu tun... cun seh.. nk plak penangan mr nikon baru tu kan.. lg la cuns pics.. wei ko da kurus ek.. aku tgk pic ko baju hijau ni nmpk kurus jer

rasp said...

pics u semua cantik2...
and mmg best banget mount kinabalu tu sis...
tak sabar nak baca stori Poring Hot Spring plak...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

gi KK memang best.. masa akak gi tahun 2006 sempat gak ronda tempat2 yang zana pergi tu. memang best giler.. bila la nak pergi lagi.. farhan dah sampai, emily pulak dalam perut lagi masa tu. heheheh

gambar2 kat awan tu cantik la zana. maklum la pakai pun kamera canggih.. memang rugi kalau tak shoot abis-abisan...

batrice pun dah nampak gegirl sangat.. dengan tocang dan reben merah dia. sweet jer