Followers

Tuesday, April 6, 2010

Astro aku buat hal

fuh....aku rasa dah almost sebulan dah ASTRO aku buat peel......b4 nie...aku rajin layan citer MUNAJAH CINTA setiap kul 5.30 - 6.30 everyday kat tv9...but lebih sebulan dah aku tak dpt nak layan citer tu coz' tv9 aku tak dpt....gambar jadi putus2....bengang jer aku tau.....dah ler citer tu BEST gilerrr...........tp di sebabkan time tu cuma tv9 jer yang tak dpt..........so, aku ngan laling hubby aku buat tak kisah jer lah.........


Pastu...2 weeks lepas tu...dah start 2 -3 channel lagi tak dpt....lagi sadis bila ASTRO CERIA pun dia pakat gambar putus2.........naik lagi peratusan kebengangan kami..........

Nie dah seminggu beb.........TV1, TV9, channel 701, ASTRO CERIA, channel 703, channel 708 and ada beberapa lagi channel yang jadi cam tu....WAH!!!!! ini sudah lebih........dah ler tiap2 bulan bayar bil....tak boleh nak lewat sikit pun...sure kena potong...kalau dah kena potong tu...cost nak sambung balik jer dekat rm30 ok...rm20 utk sambung..and rm10 utk servis kalau tak silap aku.....correct me if i wrong !

Call services centre dia......kemain susah.........44 kali call baru dapat...pastu bila dah dapat...sambung sana sambung sini...geram jer............kitaorg dah buat report @ customer services tu.....katanyer nak datang check....aku tengok kan jer...kalau dalam minggu nie tak settle gark....mmg better potong jer ASTRO tu...tengok siaran tv percuma lagi berbaloi2...........free...puas hati.....hu hu hu hu...

Disebabkan tak boleh nak layan apa2 citer pun kat tv semalam........so, laling hubby pakat beli DVD utk si Batrice .........kalau tak, asyik nak ulang tayang citer CARS...dari pagi bwk ke malam............


antara DVD2 haram yang kami borong.............tp mmg setiap kali pergi kedai DVD......paling kurang pun 4 DVD kami beli...........murah pun murah............laling hubby aku nie cerewet sikit sebenarnya kalau beli DVD....nak murah tap kualiti terbaikkkkk.........so far............we'll mmg percaya ngan tauke kedai DVD tu...if dia kata clear copy or original copy....mmg sure betul ...xde nak tipu2 punya.....harga pun murah - RM5 sekeping.....murah kan..........


tengok.......tangan mungil anak dara aku dah tunjuk mana citer dia nak tengok..........biar ler citer tu dah berkurun lamanyer.........tahun baper keluar pun aku tak sure...tp aku mmg tak pernah tengok lagi citer Lilo and Stich nie......dulu2 mana nak layan citer2 katun nie...bila anak dah besar ler baru hegeh2 cari citer katun utk anak2 layan sekali.


Last2........buka DVD Christmas Carol nie..........ok gark ler citer dia...walaupun ada cam lemsss sikit jalan citer dia............terkejut2 aku layan citer nie.......


Sambil layan DVD tu..........si batrice isi perut ngan Bubur Ayam MarryBrown....setengah mangkuk gark ler dia makan...........ok ler tu....coz' since demam nie........dia mmg dah kurang2 sangat susu nyer..........sehari ada ler 2 botol........semalam sebotol jer..........b4 tido aku buat sebotol.........langsung tak gerak pun susu tu.....tp kat mulut, dekat sejam dia hisap puting botol tu..............sejam tak gerak2 susu tu..........aku dah naik angin dah......minta kemain beria2........minum nyer tidak........membazir jerrr...........

Hope lepas nie selera nak menyusu dia naik balik.  Semalam pergi klinik........timbang sekali....and now berat dia dah 13.5kg......patut ler cam nak patah tangan mama dukung awak...........

12 comments:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

huhu teruk tu..nape eh? astro kata apa?

Jasfyra said...

ko pakai astro beyond tu ke zana?
kalo ari2 camtu tensi tu kan..geram jek..

☆ lieya latif ☆ said...

hei biar betul poms...kalo aku pun aku hangen...dah le bayar kene ontime kalo takcepat jek potong....ko gi wat aduan zana....kalo aku ni hangen jek...time2 dok umah plak problem....ko bawak bersabar yeak poms....

bagus batrice...demam2 pun susu tak minum tapi die still nak makan...at least ade gak nasi masuk perut

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sue - aku pun tak tahu naper jadi camtu...nak kata piring dia problem....sure lain2 channel pun tak dpt..nie channel2 terpilih ler plak yg tak dpt....astro tak ckp apa sue...nanti dia hantar org datang check

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

zuera - x arr...aku still ngan astro lama...tukar b-yond tu pun kena bayar kan..buat yerk tukar, problem sama gark...tak ke lagi hangen aku

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

lieya - tu ar...byr tak boleh nak lewat2..pastu dia buat hal...boleh tak aku byr separuh jer coz' channel yg dpt tengok pun separuh jer....tension mak tau..!

tu ar lieya...risau gark aku bila dia dah kurang susu...tp at least dia makan...ok lah kan

Sidratul Muntaha said...

zana
aku masa memula subscribe dia pun gitu
so..ape aku buat?
aku matikan trus main plug
pastu aku on blik
lagi dahsyat dulu
dia siap sekat 2 channel dgn alasan katanya upgrade servis
la ni aku dah thu camner taktik depa..
aku pun buat selalu gitu
asal gmbo rosak or tetiba ilang channel
aku matikan suis utama sesiap
ala..depa ni saje.suh kita langgan byond

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ayu - ye ker..ko pun dah kena...? masalahnyer...laki aku dah puas on off on off plug utama..siap kuarkan lagi smart card dia ..tp tetap camtu...dpt kat aku, mau aku hempas jer decoder astro tu.....hu hu hu

langgan b-yond? mungkin tidak kot bila di fikir2 kan balik performance ASTRO yg hampeh nie..nak2 time hujan kan.....langsung hilan sumer siaran.

A.I said...

astro skang mmg cam haram je. astro kt umah mak aku pon sengal gak. bukak channel GEO, dpt kartun. Bukak channel sukan, dpt radio! how? isk...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak ai - mmg pun kak...bayar x boleh lewat...tp service cam hampeh...pakat reramai boikot astro baru diaorg tahu....asyik update services...tp makin hampeh ada lah...

LyNn HaMzAh said...

baru2 nie kak lynn pun face problem yang sama dgn kau zana...tgh syok2 nak tgk halimah jongang kat astro prima boleh plak kosong jer kat screen tu...x mention apa2 pun...nak dkt 2 minggu juga tau...saket jer hati dgn astro...br2 nie ada plak balik astro prima...tp macam astro ceria plak yg x der...pelik sungguh arr...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak lynn - complaint jer kak lynn...kita byr tiap2 bulan tak pernah culas...x boleh lewat walau sehari pun...services Astro makin teruk plak.....

hubby ckp kalau panggil org bersihkan piring astro tu, mau kena byr rm50....apa ke halnyer plak nak kuar duit...zana suruh dia tunggu org astro datang jer...tu pun ntah bila ler gamaknyer