Followers

Monday, April 5, 2010

My lil Angel Demam


now, aku kat rumah.......Batrice demam since semalam lagi........we'll tak jdi nak tengok F1.....so, balik kg saja....petang ahad tu.....budak kecik nie dah start batuk2 & badan pun dah start panas.  Tp still aktif pot pet pot pet sampai mak ngah Adib dia confuse...demam ke tidak? he he he....Batrice mmg camtu....even demam, dia tetap aktif.......mulut tak berhenti2 cam sihat wal'afiat. And bila demam pun Batrice bukan jenis merengek2 cam sesetengah budak. Cuma muka mmg nampak layu sesangat and dia x nak minum susu bila demam.......semalam cuma 2 botol jer dia menyusu..........pagi and petang.....and today......sebotol pun belum lagi dia minum....tp aku x worry pun coz' dia akan minum air masak byk, ubat pun senang nak makan.

Pagi tadi, dlm kul 9 gitew...bw pergi Klinik Mengkibol.......nasib ler tak ramai and coz' budak kan...so, cepat dpt turn........check panas 39'c......tu pagi, malam tadi lagi ler panas.........sepanjang malam mmg aku tak tido lah........kerja menuap badan dia ngan towel basah..........

HOPE MY LIL ANGEL NIE CEPAT SEMBUH LAH YERK.....risau gark coz' doc kata now musim denggi since musim hujan dah start kan.......if dlm masa 3 hari tak kebah lagi........kena datang klinik utk check darah plak.... hu hu hu hu......

9 comments:

namakusuraya said...

alhamdulillah dia tak banyak ragam yer zana.. baik budak nyer.. kalau tak.. tak cukup rehat la zana nampaknyer..

oli said...

get well soon my little bebe....
sofea pun semalam start balik batuk dan selsema...

Dee said...

kalo dia active x riso sgtkan..kalo dia flat..hai..hati pun resah..skrg mimi pun tgh demam tu..menangis je..sbb tekak dia sakit..

Wansteddy Tales said...

semoga cepat2 sembuh sweety batrice :)

☆ lieya latif ☆ said...

sian batrice

betul tu zana...ko kene tuap badan die....jgn bagi suhu naik...selalu tepek air n lap ngan tuala basah...kalo ade cool fever tu letak kat dahi, ketiak ngan paha die.....bagi haba tu kurang....

ckp pasal denggi ni mmg takut...tgh musim ni....adik aku si leo baru kene dlm bulan2 lepas....lagi takut n risau....platlet darah turun dari normalke bacaan 19...kire tahap teruk tu....cepat bagi alpha lipid..esok terus naik 44...dan terus naik normal....terus leh keluar spital.....takut betul kami mase tuh....

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

aduh sian batrice.. jangan lupa pantau keadaan dia zana.. risau dengan keadaan sekarang ni.. penyakit pun berleluasa..

get well soon batrice

mrs.irwan 2 be said...

padanla akk x keje...get well soon dear...

Sham Ummi Echa said...

alahai siannyer batrice.. get well soon dear.. sib baik senang mkn ubat

A.I said...

mmg musim la skang ni kan? riso je..

batrice cepat2 sembuh tau cayunk..