Followers

Friday, July 2, 2010

Memborong kain di Nagoya

Budak banyak lorat nie pantang nampak camera......kalau mood dia ok........tak yah suruh posing pun pandai pose sendiri..................makin hari makin gerammmmmm jer ngan dia nie tau....


.........korang dah shopping baju raya ker? .........hu hu hu.....this year aku memborong kain2 utk buat baju raya awal.........memborong kat Nagoya jer........murah2 beb..........meroyan aku kat situ.....pergh....kalau dah semeter baru RM5.....kain chiffon lagi plak tu...corak pun cantik....mau tak meroyan aku kat situ........


inilah hasil rembatan aku rabu lepas............aku ambil half day act Rabu tu.........ada appointment terakhir ngan MFB.........so, dah alang2 sampai.........kita ke Nagoya lagi ler...........2nd time...1st time masa buat treatment yang lepas.........time tu....beli kain utk baju melayu laling hubby aku and 2 pasang kain chiffon utk aku jer.........tu pun yang dua pasang tu...bukan utk baju raya pertama..........so, x sedondon ler nanti ngan laling hubby aku plak kan..........

so...we'll return balik ngan alasan nak cari lagi kain utk matching ngan baju melayu laling hubby aku nanti.......this year.........warna TEMA kami ialah HIJAU..........he he he......my laling hubby aku yang pilih.....kempunan lagi aku nak berPINK di pagi raya...takpe...next  year plak yerk...kot2 ada rezeki nak berPINK anak beranak di pagi raya.........


kain hijau kosong tu utk laling hubby aku...while hijau corak tu utk aku ngan batrice........murah2 jer.....aku nyer kain tu cuma RM5/meter while laling hubby aku plak...RM7/meter.....quality tip top .... so ... ... kesimpulannya.........tak semestinya kain yang murah tak BERQUALITY dan cantik...yang penting kita pandai PILIH....buat pilihan terbaik...........beli kain murah2 dpt ler berpasang2 baju kan....he he he he...


Yang nie hasil rembatan 1st time pergi hari tu....kecuali yang merah tu.....merah hitam aku rembat 2nd time pergi..........nie pun rm5/meter.............siap lining cuma rm35/pasang.........coz' lining aku ambil 3 meter jer......


yang nie plak kain cotton..........ceh....dua2 purple ler plak.............yang tanah putih bunga purple kecik2 tu...aku beli kan sekali utk Batrice....means, raya tahun nie...anak dara aku melaram ngan 2 helai baju kurung......tu pun kalau takde tambahan lagi ler kan.........he he he....


tinggal nak hantar ke tailor jer..........tp tu arr........beli awal2 pun........tailor dah byk tutup ambil tempahan.........tension jer aku..........tailor aku yang dulu mmg dah tak ambil tempahan lagi.......dia sibuk jahit baju pengantin..........while tailor sekarang nie plak..........adoiler.....mahal ler sangat ambil upah......tp kalau terdesak.........aku pejam mata jer lah hantar kat dia.........mau rabak nak bayar upah jahit tu nanti.......tp masalahnyer.....dia tak ambil upah jahit baju melayu & budak kecik,,,,,so, camno? .............


So nampak gayanya.............minggu nie balik Tenggaroh.........hantar kat Mak Tok jer lah Batrice.........he he he he he..............

8 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ayu beli ready made jer..dah lama tak jahi baju...since kain pun mahal...lepas tu upah jahit lagi mahal daripada kain...huhuhu...nak2 kalau baju hubby ngan budak2...cekik darah ooo JB amik upah....

memang susah nak jumpa baju ibu + anak sama kan...tapi ayu penah 2 kali beli kat butik tu...mahal sikit tak pe...yg pentingpuas hati...kalau dtg JB singgah danga city mall atau angsana...kat sana ader jual

firahadifa said...

i suke la yg pattern kain 2nd tu.. cantiksss

Nana said...

wah banyak memborong kita ni tak fikir lagi pasal baju raya huhuh marul koje la ari raya xde mood nk beraya hehehe

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

setuju ngan ko zana..aku pun jenis x kisah..janji lawa.... aku blm beli lg la kain utk buat bj kurung..jeles plak tgk kain2 ko beli ni tantek sggh... aku doakan thn dpn bj raya ko kaler pink..aku pun nak gak..hahaha harap2 hasben kite setuju :)

Dee said...

wah..aku ni rasanya beli siap kot zanna..eh kt nagoya mmg murah2..kain pun elok..mmg puashati..cantiklah korang sekeluarga nti..hijau je suma..dee last year dh pink..this year x tau nk kaler apa..hehehe..

LyNn HaMzAh said...

amboi zana...banyak juga kain yang zana beli...kak lynn pun tgh pening kepala cari tailor nie...huhuhu...mak zana nak amek tempahan x?

CuTeMiUt78 said...

wah.. sakan memborong kat nagoya ya.. eemmm tema ijao ya thn ni.. kain baju melayu tu.. sama la ngan my cik abg punya, tapi kami pakai thn lepas..thn ni tema kami silver la plak

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

eh sama la akak pun beli cotton kaler pepel dan sedondon dengan emily.. cam boria pulak kita ni.. tu la zana, kena pandai pilih kain, kalau pandai, boleh dapat cantik2 dan murah2 pulak tu