Followers

Monday, July 5, 2010

Nasi berlaukkan Telur Goreng pun sedappppppp

Morning auntie..........hari nie saya ambil alih kerja mama update blog yerk.....mama tengah takde idea tu......lately byk benda yang mama fikir...sian gark...tp nak buat mcm mana kan....saya kecik lagi arr nak tolong pun.....tolong jadi gud girl jer lah yang mampu saya buat.......

Sabtu ahad, mama papa dah bw saya keluar....duduk ler saya terperap kat rumah...boring jugak.....tp nak buat mcm mana...kalau saya besar....boleh gark saya kuar sendiri gi bandar ker kan....tp saya kecik lagi....takpelah...duduk rumah ngan mama papa pun ok gark......time cuti jer lah saya dpt nak manja lebih2 ngan mama papa....time hari biasa.........tak sempat......papa ambil dari rumah nenek pun dah petang...sampai rumah almost malam....mama penat, papa penat........saya pun penat........terlebih main kat rumah nenek.......so, lepas makan, tengok tv kejap.....terus tido.......kira time cuti nie...saya balas dendam kat mama papa ler nie..........balas dendam nak bermanja2.........he he he

ohhh.............saya nak citer lauk kegemaran saya.......he he he.....ada nie pun cukup arr.........makan ngan nasi...letak kicap sikit.......makin sedap bila mama yang tolong suapkan saya.......laju jer saya makan....

apa2 pun....sebelum makan, mama selalu pesan suruh bc doa dulu.........saya dah terror baca doa makan tau.....tp pelat2 sikit lah.............lama dah saya reti baca doa makan........tu pun nenek yang rajin ajar kan....mama kadang2 jer time dia free.........tp mama selalu pesan suruh baca doa sebelum makan....


nie lah lauk feveret saya..........telur goreng.....letak kicap, makan ngan nasi.....ada nie pun cukup lah.....berselera saya makan tau............


isshh...........tak sabarnyer nak makan............tp mama cakap............makan tak boleh gelojoh2...nanti tercekik....tak elok.............saya tengah tunggu mama suap saya....tp dia sibuk nak ambil gambar saya........ntah apa2 ntah mama saya nie............apa yang saya buat sumer dia nak ambil gambar........


he he he.....sedappppp...............tengok arrr muka saya tu......mulut penuh ngan nasi tau.....tp bila mama panggil suruh pandang camera....saya buat muka camtu....abis tu...tak boleh nak sengih2 sangat....nanti nasi dalam mulut saya terabur.......tak baik kan......mama cakap.....sebutir nasi tu ibarat setitik peluh petani....so, kita tak boleh lah bazirkan...lagipun membazir nie amalan syaitan...........saya nak jadi budak baik...so, sy kena dengar cakap mama saya........saya tak nak geng ngan syaitan...dia jahat......


lagi satu...........saya suka minum air masak...........baru le sihat kan..........tak macam mama saya tu....24 jam ngan air manis...........pssttt....nak bongkar rahsia mama saya nie........dia kat office kan.......dari pagi sampai ke petang........asyik minum air manis jerr..........hari2 order milo kaw ais...........terukkan....dia suruh saya minum air masak bebanyak...tp dia tak minum pun.......pelik sungguh ler mama saya nie.........tp saya mmg suka pun minum air masak............selalunyer lepas minum susu sebotol.............saya mesti minta sebotol air masak ngan mama saya............


see..............habis licin saya makan nasi ngan lauk telur goreng............bila cam nie, sure masa saya cium pipi saya kiri kanan......mama cakap dia sayang budak yang makan habis......baru boleh besar dgn cepat.....lepas tu boleh pergi sekolah...........oohh...mama ada ckp nak hantar saya pergi school tahun depan....issshhh....bestnyer nak pergi school...........


hah.....jom minum air masak bebanyak yerk auntie and kenkawan semua...........baik utk kesihatan badan....boleh cantikkan kulit.....salah satu cara nak kurangkan berat badan pun iya jugak........


mmmm................sedap....alhamdulillah.........


9 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

minat anak kite ni same laa zana...mia mija pun suek mkn camni...senang keje aku...hahahahaha...tapi tu ar, bagi mkn telo selalu pun tak elok, tupasal tuk mia mija aku sediakan telor omega tu...aku ngan shah mkn je telor murah tu wakaakakakakak.....

bagus batrice, die nak minum air masak...mia mija, minum air masak cam mkn ubat ko...nak tanak kene gak boh rebina sikit......ikut sape, ikut aku la tu, tak kuat minum air masak wakaakakakaka...

rambut batrice dah panjang...comey!

Cik Nurul said...

Alahaii comelnya batrice sekarang dengan rambut panjang mengurai..lepas ni compem ada orang nak tackle hehehe..nurul pun suka makan macam ni ringkas dan cepat tapi makan lauk yang ringkas ni lagi menyelerakan adalah hehehehe

LyNn HaMzAh said...

ambooi...berselera betul anak dara nie makan...bagus arr batrice suka minum air masak...baik utk kesihatan...

batrice : rajin2 update yer...gantikan mama batrice...hehehehe...

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

semakin batrice dah beso ni, semakin banyak akal dan cerdik.. betul tu, makan telur kicap memang memyelerakan.. jangan kata budak kecik, kita yang dah tua ni makan pun sedappp

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

hehe aku kan kalau malas masak aku goreng telo jek utk maryam..suka dia weh...

suka tgk muka batrice.. cute jek.... geram tgk berseri2...

[-suziey-] said...

uish bestnye tgk ank ko mkn..byk..abis plak tu..aQeel jgn harap la nk mkn byk camtu..huhu..kadang aku pn suka tau mkn ngn telur goreng jek..hehee

Dee said...

untunglah anak zana suka mkn telur goreng..anak2 dee x suka..telur rebus je dorang suka..air masak tu bolehlah..

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

same favorite ngan kasih nih

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

kalau time dah terdesak sgt malas nak masak tu...telur goreng pun sedap tau....makan ngan kicap dan nasi panas2...