Followers

Friday, July 23, 2010

SHOPPING SPREE & PERSIAPAN RAYA

hi korang........amacam persiapan raya.........aku so far so good.........kain2 ela yang aku beli....dah selamat hantar ke tailor.........2 helai kat tailor biasa aku......3 pasang (aku & batrice) selamat dah hantar ke mak aku utk jahit baju kurung.........and tinggal baju aku sepasang ngan hubby aku jer lagi nie belum hantar ke tailor.....coz' yang tu nak buat baju fesyen.......and tailor yang selalu aku hantar tu....tak mau buat baju lelaki...so, weekend nie.......kena ler mencari tailor kat bandar utk jahit baju hubby aku and baju kebaya aku.......lepas dari tu...aku boleh tarik nafas legaaaaaaaa coz' sumer dah settle....

Langsir !...oooo...........kain tak beli lagi.....tp takpe.......yang tu aku jahit sendiri.......jahit bodo2 jer..........so, tengok arr kalau mood baik...ajak ler hubby aku ahad nie ke nagoya lagi ker memborong kain langsir plak........hari tu dah usha2 dah.......so, this time kalau pergi...senang terus tunjuk jer.........he he he.....bab2 langsir mmg aku tak risau.........coz' aku yang jahit...so, x yah nak pening2 fikir tailor nak ambil lagi ke tak....jahit pun jahit bodoh2 jer.........jadi ler kan...

Baju Casual  -..........80% dah settle utk Batrice...sumer aku beli online..........lagi 20% aku simpan utk last minit shopping nanti.....coz' nanti for sure....hubby aku nak pergi shopping suar jeans, tshirt,  and kemeja dia kan.....so......ada ler alasan aku nak shopping sikit2 lagi utk anak dara tu.....

yang lelain tu............tak kisah ler......lebih utamakan anak dara tu............aku pakai apa yang ada pun tak kisah...tp kalau dpt beli h/bag and kasut baru ok gark kan...........he he he....takpe....kita buat list apa yang patut dulu yerk.......kot2 boleh mencelah nanti.......terus ler sambar .........ye tak!

and utk seminggu dua nie.......mmg aku busy mensurvey baju2 online ler...........tudung pun aku tengah usha2 dari online shop.........senang kan nowday....x payah susah2 nak keluar...cari parking.....berpanas......menapak satu mall....udah ler puasa nanti.......mana ler larat.........so, senang jer........click sana click sini.......and taraaaa.............terus sampai atas meja.........he he he....so far, aku dah TERbeli baju ready made 2 pasang dari online shop...........and insya allah by next week sampai.........also tudung ala2 Rozita Che Wan pakai dlm citer AKU TERIMA NIKAHNYA tu......next week gark tu....jeng jeng jeng.......baju2 batrice....sumer still ngan tokey kedai coz' sumer brg pre-order.....so, sampai ke tangan owner shop.....aku settlekan payment mana yang tak penuh lagi...and then, baru ler owner boleh post......he he he he he........ariba andre andreeeeee

*** Alamak.........tahun nie rumah WAJIB cat coz' dah penuh ngan hasil tangan anak dara tu....

10 comments:

Aimi said...

akak pun tunggu tudung Rozita tu zana...samalah kita ya... kat situ dah melayang RM100 (2 tudung je)... tapi okla termasuk inner sekali... kalau ikut hati, semua warna pun nak beli, tapi sabar...... hehehe... zana, pnadai ko jahit langsir yaa... w/pun jahit bodo2... at least buat sendiri..akak mmg tak reti... sikit2 mak yg buat, ni mak still ada... kalau takde, nampak gaya kena beli yg dah siap lerr...

mrs.irwan 2 be said...

wahh!!!!shda gak yg lum ready apa2 lg nie

Sham Ummi Echa said...

wah2 da citer pasal prsiapan raya nmpk.. bila bab raya nih masing2 brkobar2 kan.. brapa bulan b4 puasa masing2 dah sibuk wat prsiapan.. owhh sama lah dgn diri ku ini..hehehe.. tp kita ni sjk jd mak nih.. apa2 sumer utk anak2 je yg lebih kan.. baju ank brpasang bli.. padahal tiap2 bulan pon bli gak baju dia..

tp ko hebat tu.. brapa pasang dah tu baju ko .. aku kira ada dlm 5 pasang tu.. aku tiap2 tahun mmg wat baju kurung sepasang je utk pakai pg raya.. pas2 blasah pakai jeans ngan shirt je.. xpon ulang tayang blk baju2 lama..

eh zana.. 'kasut hitam' tu batrice dah muat ke belom??

LyNn HaMzAh said...

dah start shopping ek zana...
kak lynn pun ada gak shopping sket tapi x arr semeriah zana...
nanti kalau balik kg minggu nie nak shopping juga...
lebih kat barang keperluan utk qistina jer...

rasp said...

i rasa for my kids 80% dah settle...
nak tambah2 skit2 je lagi...
TAPI i nye 90% oooo lum settle...
hehehehehe keutamaan is for kids laaa...

mummysyafie said...

selalunya presiapan raya tuk kids yang saya dahulukan. kalau ada xtra budget baru beli tuk sendiri

tapi baju warna sedondon adalah sesuatu yang wajib tuk raya

Josh said...

Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

Ruziawati Bukhari said...

kak t satu benda pun x soping lagik.. terlewatkah aku?? hehe..

kak watie said...

nak tempah jahit langsir buleh hihihi.. meriah persiapan zana akak lum wat apa2 lagi hihihi

Emy Omar said...

Wah zana bagus bersedia dari awal..akak ni belum lagi prepare apa2..ada hari tu dah beli sikit baju budak2 ni tapi mummy diaorang dah gatal2 sarungkan baju tu ke anak2 so kena la start dari mula balik kan hehehe