Followers

Monday, October 18, 2010

Jom Bercuti dengan Air Asia


last minit punya kerja.  Dok bergebang2 kat rumah MIL sambil makan sup tepung made by my MIL.....sambil dok citer2 pasal2 AA tengah buat promo.  and kebetulan bawa broadband plak tu....so...sambil dok menyembang and tolong my MIL kat dapur sambil online AA website.  Click punya click punya click, maka terhasillah result seperti di atas. he he he...next year fly lagi...yahooooo...

Tp tu ar...promotion punya pasal...almost 10x kali aku try.....bila masuk 6 nama jer...sampai Guest yang ke-6 start asyik error jer....10x aku buat kerja masukkan detail tiap2 orang..last2 fed up...aku ajak hubby aku balik rumah try line streamyx kat rumah.  Macam tu jugak....rupanya dia tak mau isi nama sekali banyak2 daaa...so, try buat 3 nama dulu...wah...sekejapan jer..DONE.  then masukkan lagi 3 nama...so, confirmed we'll akan fly ke SANA pada 29 Jun sehingga 4 Julai. yeehhaaaaa

Percutian bersama keluarga.  Next trip ngan keluarga belah aku plak. DEAL.

16 comments:

Nana said...

aa mmg gitu nak2 klw nk book last mnt time promo mmg hang manjang
kita book time 1st day promo ritu
amek bulan julai juga thn depan..eheheh

♥Azie♥ said...

mmg rajin hang jer masa azie nak book...ramai sangat org la tue

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

rajin tul nak cari tarikh2 ni...tarikh yang ayu masuk macam tak der promo jer...tu yang malas nak try lagi...

btw betul ke istilah promo tu?? cam harga biasa jer ayu tgk..ke ayu yg tak pandai cari tarikh...yg pasti bulan puasa memang murah giler..

norhidana said...

aritu ada gk try beb... beria2 isi ngn emy... tp last2 tak jd pegi.... heheheh tunggu dh btl2 comfirm la baru suh edy je book n byr (duit dia)...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Nana - tu ar kan..tp rasanya dia hang bila masuk banyak2 nama...bila buat 3 nama by 3 nama dulu..baru ok..laju jer...

wah...sama lah kita yerk...zana awal bulan 7...nana pergi mana? kot2 ler sama tempat kan

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Azie - ramai yang masuk tu kot...yg jadi hang tu

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Ayu - mmg nak kena sabar lah..check one by one.....biasalah benda murah kan

rasanya mmg berbaloi coz' mmg murah dari harga biasa...almost 70% cut off. Ok lah....nak pergi time harga biasa tu..mmg kena pikir banyak kali lah kan..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Dana - aku dah survey hari jumaat lepas...tp cam main2...semalam beria2 coz' ngan mak mertua aku sekali excited. Sat lagi tak jadi..sian plak depa....

takpe dana..nanti2 ko cari lagi promo AA nie.....

Cik Nurul said...

kak kadang-kadang memang mcm tu..naik tension gak nurul, penah sekali tu masuk 4 orang harga masih sama lagi tapi bila masuk 9 orang mak datuk harga naik mencanak..last2 terpaksalah buka 2 laptop utk masukkan sebab AA ni pandai kalau ip pc sama compem harga naik..

akak g bulan jun ye, nurul april - mei hehehe..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Nurul - tu arr....memula akak masukkan 6 nama terus...asyik ler error memanjang....
pastu, masukkan 3 nama dulu baru ler ok...then 3 nama lagi after that...nasib ler harga promo tak berubah dik...

rasp said...

bestnya nak gi jenjalan lagi...
memang gud planning book awal2...
rate mmg baeeekkknya kan...
save cozt kat situ :)

LyNn HaMzAh said...

uishhh...berjalan2...best betul kan dapat tiket murah...nak pergi mana zana?

sw33tdarling said...

aku takde nafsu nak berjalan tahun ni.. tak tahu napa tak excited nak book tiket murah AA...

tahun depan la kot... hehehehe

mama tisya said...

AA ni kalo time promo mmg pyh nk booked..mmg tkleh booked skali byk./...aritu pn kita kena gk..letih dk key ind etails byk kali..last2 wt skit2

**kalod elete entry lama2 ke mmg tk ok cz limit tu tk berkurang

Mummy Dasy said...

tul tu AA xlehletak nama byk2.. AA promo kdg2 betul2 gilerkan..

Sham Ummi Echa said...

kalo tgk tmpoh lama flight tu cam tau je ko pi mana zana...kwangkwang kwang..

aku pon ada try nk pi langkawi ari tu..murah giler 3 org return baru rm51.. konon nk wat family trip ngan parents and kakak aku sumer.. tp akak aku lmbat sgt.. x smpat dah..mncanak2 plak harga dia naik.. chisss