Followers

Thursday, January 27, 2011

Ke hospital.......

Isnin sehari lepas tawaf dari Kluang - Pontian - Benut - Senggarang - Batu Pahat and Kluang balik......malam esoknya Batrice cam tak sihat......cam semput sikit....terus bawa gi Hospital Kluang......and ambil Neb ler apa lagi.......dpt ubat semput and ubat utk batuk & selsema dia sekali.


pastu esoknya....aku perasan ada benda2 putih kat bibir Batrice......bila di tanya tak sakit....so, we'll buat diamkan jer...ngan harapan dia akan baik sendiri......tp memang banyak lah.....bibir atas dalam and bibir bawah dalam........


Ada gark ler aku bising2 kat hubby aku suruh bawa dia pergi hospital/klinik check...nak harapkan aku jer....mana ngan kerja lagi...takkan ler nak cuti memanjang.....dia kerja tak ikut time tu.....lepas ambil Batrice dari sekolah boleh ler bawa....takde maknanya gark.......

Malam tadi....aku tengok dah mcm teruk plak.....bibir dia pun dah kemain merah lagi......pastu dok ngadu sakit2...and aku perasa since hari selasa tu...dia mcm kurang minum susu and kurang makan........Around pukul 2 am tadi.....aku terjaga coz' Batrice tak sudah2 batuk....kung kang kung kang......bagi ubat kat dia....pastu tengok bibir dia mcm lain macam....mcm bengkak sikit...then time minum kat gelas tu....benda putih tu cam melekat2 plak....aku chek ler bibir dia....wah...cam makin parah jer nie......aku lap sikit ngan towel basah coz' benda putih tu mcm ada yang dah tertanggal2.....berdarah wei...! terus aku cuak ...tak leh nak tido......tanya ada dara tu sakit ke tidak. Dia jawap sakit .....try pegang2 dia tak bagi...kalau dah mcm tu rupanya.....memang sakit ler gamaknyer.....

So, pagi nie....aku ambil half day...nak bawa dia pergi hospital/klinik...nak check apasal jadi camtu...apakah kesan dari ambil Neb or ada sebab lain..coz' before nie pun ada ambil Neb gark....tak plak jadi camtu.

*** terkadang kecik hati ngan laling hubby...yelah....tak peka ngan keadaan anak even dah ckp beberapa kali. Buat dek jer.......nak gark harap aku yang buat sumer bila keadaan macam nie.  Sekali di cakap....sekali buat....pastu lupa balik! hai hati....sabar ler dikau.
 


15 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

risaunya aku zana.... harap batrice tak apa2... ko ikut je la nasihat doktor tu...

ermayana a.k.a mrs mahzan said...

sabar jelah zana,doa2 selalu si dia lembut hati...moga batrice cepat sembuh

Cik Nurul Pinky said...

moga-moga batrice tak der paperlah ye..adik2 nurul semua ada asma tapi tak pulak naik putih2 kat bibir tu..cepat2 jumpa doctor ye kak..

eh akak nak tanya iklan di bawah komen tu, iklan selain nuffnang ke??

Azueriena Norash said...

cian batrice sakit yerkkkk....nanti jgn luper emek ubat yerkkk....

hmm lelaki nie mmg payah skett nak pegi klinik...nak2 bwk anak sorg2...diorg malas nak menunggu ler tuuu....sabar yer zana....

☆ lieya latif ☆ said...

alahai zana, aku lak yg risau ...siap ade putih2 kat mulut tu nape...panas sgt ke naik naik ulser.....ko bawka pi klinik cepat2 tau.....yg penting semput die tu ko bagi perhatian....jgn laa jadi mcm dulu lagi.....

smoga si comey batrice sihat n cepat leh gi sekolah balik yeak....

Dilla Ady said...

sori kak zana, slalu tau jenguk akak kt sini tgk akak ngan batricecume jaranggggg tinggal komen jek..huhuhu

sedih okeh dgr batrice kena putih2 cam ulser tu..acha da penah kena, mmg tak nak makan, minum susu, air masak, puting..pastu kejenye ngamuk jek..demam..

ni ulser tau kak..patut mase awal2 kena tu akak bawak jek jumpe doktor, ckp doktor lidah die putih2..tau la doktor bagi ubat camne..

dilla suggest akak refer jek ngan Dr Soh, Child specialist..acha mmg nih la dr die mase sakit mate dulu..mmg mahal kak, tapi sangat puas hati.dari ujung rambut sampai ujung kaki die check.

anak bos dilla pun pegi ke sana lepas beberapa kali kena demam-tarik tu atas cadangan dilla..alhamdulilah, okeh setakat nih...

mahal mmg jagn citer la, da name pun pakar kanak-kanak kan..tapi berbaloi, takpe la...kliniknye sebaris ngan hospital PAKAR UTAMA..

auntie dilla doakan batrice sayang cepat sembuh eh..

izz said...

kena trus refer ke hosp zana... skang mcm2 penyakit.. bkn hubby zana je gitu.. hubby ai pon kdg2 tu gitu jugek... mmg la dia bz... tp kalo asyik kita je handle anak2 terasa mcm dia lps tangan ajer... bersabar aje la kita yek! take care n get well soon to dear batrice..

Wati3qv3 said...

semoga batrice cepat sembuh.. Amin

Shima Md. Zahar said...

get well soon batrice..

p/s untuk mama batrice:.. sabar yer zanna.. org lelaki gitu.. tapi tak bermakna dia tak perihatin dgn anak... sabar yer.. :)

Shima Md. Zahar said...

get well soon batrice..

p/s untuk mama batrice:.. sabar yer zanna.. org lelaki gitu.. tapi tak bermakna dia tak perihatin dgn anak... sabar yer.. :)

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

akak rasa pun ulser la zana.. lap2 dengan napkin basah biar dia rasa sejuk sikit. pastu sapu bonjela..

saba la zana.. orang lelaki mmg kurang peka.. jgn amik hati sangat..

onniesham said...

alahai siannyer batrice. sedih plak aku baca. selalu ada putih2 tu panas kt dalam kot zana. sbb bibir dia pon merah2 kan. tu mcm tanda nk kering je. takut mengelupas je nnti.

sabar yer zana. semoga batrice cpt smbuh.

rasp said...

rasanya ulser tu sis...tapi yg risaunya byk sgt la yg keluar...
risau plak i dibuatnya...
sedih pun iye tgk batrice gitu...
hopefully cepat2 lah sembuh....
u pun kena jaga diri gak tau...

sw33tdarling said...

sabar je laa.. orang lelaki mmg mcm tu... dia bkn taknak tolong, tp tak reti....

but hopefully batrice cepat sembuh ya...!

akiratoriza said...

Salam....
harap Batrice cepat sembuh... terkejut aku tgk gambar mulut batrice 2, maybe ada infection kot... ko jangan risau sgt k..

aku pun cam ko gak kekadang kecil hati gak dgn hubby aku 2.. erm nak wat camner kan sabar jelah.... sabar kan separuh daripada iman..