Followers

Thursday, September 15, 2011

Batrice VS Mama : Kelebihan Puasa

Raya nie.....ramai dok tegur anak dara gedik aku nie makin bulat......... 
maunyer tak bulat.......3kg berat dia naik ko....! 


Rahsianya.....he he he he he


Tiap kali buka.....dia bantai makan sekali...
and mama & papa dia plak...sepanjang-panjang bulan ramadhan yang lepas...
buka memang ngadap nasi setiap hari.......
serius......tahun nie, tiap kali buka...memang menu kami adalah NASI.
takde kata nak mee kerrr.......pizza kerrr....KFC kerr...McD kerrr..
memang hari2 nasi...........

Mengjengah ke PARAM pun pada awal2 puasa......
dah tengah2 puasa tu...jengah PARAM semata beli kuih and air...
menu lain...pandang tanpa NAFSU....he he he he..insaf dah kot...
tak tahu nak membeli apa.....kuih pun balik2 kuih yang sama
Popia sayur, tepung pelita, kole kacang, seri muka....dok ulang2 kuih yang sama
air plak..katira, soya....katira soya......

Maybe tu salah satu punca anak dara gedik tu mendadak naik.
dari 15kg...now dah 18kg...
merengkek mama dia nak mendukung........

tp yang lagi besttttttttttt


auw!..............aku turun 7kg sepanjang bulan puasa nie.!
Blazer lama dah boleh sarung...siap loose lagi tu.....chewaaahhhh.
baju2 kurung malaysia pun dah loose sesangat.....
pakai baju kurung dah macam baju pinjam....


and pic di atas nie plak...pic terbaru selepas 2 minggu raya....he he he he he...
amacam....apakah seperti pic di atas.......
atau telah ternampak penambahan di mana-mana...
hu hu hu hu...me tak berani nak timbang lagi...

Kesimpulannya : aku nie kalau nak kurus senang jer....PUASA. Pahala dapat......berat pun turun........

Peringatan utk diri sendiri : Tak yah bazir duit beli supplement untuk kuruskan badan...tak gark kurus2....makin naik menimbun ada lerr...........so, lepas nie......puasa jer lah setiap ISNIN and KHAMIS. keh keh keh keh......

6 comments:

KSWSK said...

betul..wa pun stuju zana..puasa jer..pastu senam sikit sbb nak kasi fit tang yg dah loose tu..

lieyalatif said...

SETUJU2...puase jek mmg leh kurus.....so kene laa puase at least 2 kali seminggu...baru berat leh maintain.....rase sedap bile badan dah turun berkilo2 kan zana....

ibuayahdamia said...

BETUL...sama kes ngan ayu...puasa jer dapat menurunkan berat badan..kalau tak makan nasi 2 hari dalam seminggu tu, kadang2 nampak jugak perubahannya..

~izan~ said...

amboi zana..mmg semakin cun!

batrice sihat takpe,selera dia tgh ada,biarkan aje dia makan kan =)

onniesham said...

mmg kurus koo..nmpk betul prbezaan. betul tu, xyah bazir duit bli ubat kurus. puasa je kan..pahala dpt, badan pon sihat..insyaallah

Neeza.Areef said...

good job..berkat pose dpt trn 7kg..maintain zana maintain