Followers

Wednesday, September 14, 2011

Hati kembang bunga2.....


hasilnya


alhamdulillah......memberangsangkan
dah boleh kenal huruf....menulis dengan kemas....dan kenal suku kata...
Even ke sekolah tadika KEMAS jer pun...
bangga kejap mama ko sayang oitttt...he he he
(syndrom anak aku paling best sedang melanda)



Ini plak eja nama dia
ICA - teacher Dilla and kengkawan panggil dia...
BATRISYA - if tulis nama kat buku...
he he he...tetiba mama ko menyesal bagi nama pepanjang kat anak dia....last2 BATRISYA jer dia terror tulis....QISTINA tak pas lagi.......


dan nampaknya...tak silap percaturan aku hantar Batrice masuk sekolah seawal umur 4 tahun
ada gark yang tegur kata awal sangat....hantar anak ke sekolah masa umur 4 tahun tu
masa tu niat aku cuma 1......nak bagi pendedahan pada Batrice
dari dia dok main jer kat rumah ...baik ler dia pergi school...belajar sikit2 pun jadi ler..and yang paling penting
pendedahan pada dia...
.....pendedahan pada dunia persekolah
.....pendedahan dalam pergaulan
.... pendedahan untuk self confident dia


Bagus gark sekolah TABIKA KEMAS nie...
nampak perkembangan anak2 yang semakin maju
bayar pun murah ..RM20 jer sebulan.
cuma yang kurangnya maybe dari segi pembelajaran BAHASA ENGLISH
if ENGLISH di ajar secara lebih menyeluruh
aku tak teragak2 nak biarkan Batrice sekolah kat TABIKA KEMAS nie lagi utk next year...
lagipun....
senang...dekat ngan rumah nenek dia....


Tapi bila memikirkan...keperluan BAHASA ENGLISH
di hari akan datang.......terpaksa gark ler aku tukar sekolah dia untuk next year...
tak tahu ler..mana nak hantar...kat Kluang nie
tak  byk sekolah2 TADIKA macam smart readers tu...
or maybe aku  cari tadika CINA yang ajar dlm both mandarin and english...


apa2 pun...mama bangga dengan awak, BATRISYA.






8 comments:

rasp said...

syabas batrice...
pandai dia....
bagi i bagus bagi pendedahan awal nie sis...

lieyalatif said...

eh tabika kemas pun bagus laaa...lagi pulak die ikut sukatan kbsr..senang masuk sekolah rendah dah ade basic tu....cume taska mahal tu die dah ajar advance le sikit mcm mija tu dah ajar matematik darjah satu.....tapi tu laa tgk pada tahap IQ budak2 jugak....yg penting die kenal hurup n boleh membace n mengira yg basic2.....

good job batrice..aunty lap u so much!!

Mamamya said...

waaa...tahniah ica...acik lia tumpang bangga lah... ^______^ setakat ni anak2 akak cuma damya jer yg lps pandai tulis nama sndri & dah pandai membaca...klu fiqa...haihhh..x lps2 lagi... :) suruh baca ABC pandai tp bila kita tanya mana satu A mana B x tau....sabor je lah....

akiratoriza said...

sekolah kt mn2 pn sm jek, asalkan anak kita hepi bila nak g n balik sekolah... erm dh nmpk hasil yg memang mengagumkan kan... congrate tu Batrice...

NM02 said...

ai follow yu..

jom follow ai plak

maceh

^_^

Dee said...

syabas batrice..kemas ni bagus jugak..tp kalau 3 tahun dia kat kemas..x bosan ke dia zana..mcm dee antar lain2 tempat..tp tulah..bila byr murah..bahasa inggeris tu kurang penekanan kan..hmm..

Nana said...

wah pandainye dia dah bole menulis
xsabo nk anto damia g skolah ni

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

alhamdulillah..satu kemajuan yg memberansangkan..zana, sekolah kat mana2 pun sama sebenarnya..cuma perbezaan dari segi bahasa kot..
kemas pun ok..tengok sukatannya pun ok..yg penting penerimaan anak2 kita..jannah pun dah boleh baca suratkhabar..