Followers

Monday, September 12, 2011

Progress

Progress our home sweet home....



Last Sunday buat lawatan tapak......tengok Kitchen Kabinet in process nak siap....
My FIL yang buat. Dah nampak bentuk dah tu......masa my laling hubby dok tengok plan nyer...aku cam paham tak paham jer.....tp bila dah naik nie...baru ler nampak....

kat depan tu nanti akan ada table top....tp tak berapa tinggi sangat...
and ikut plan asal..suppose ada cam island ler kat bahagian bertentangan ngan sinki and dapur tu..
tp bila memikir balik yang kawasan adalah sempit...
aku cakap ngan laling hubby...tak yah ler buat island tu..sat lagi....berlaga2 plak vontot wife dia yang gebus nie ngan KC tu...naya jer.......

Warna KC nie.....hitam sepenuhnya...
tp aku tengah dok racun laling hubby utk tukar kaler merah ker...hijau ker....baru ler ceria sikit...
ngeh ngeh ngeh....


So, plan nak pindah minggu nie terpaksa di tangguhkan ke minggu depan...
sehingga KC siap and tiles kat porch siap.....



12 comments:

sW33tdARLiNG said...

aku pun excited kalau dapat buat KC... kat umah tu kena re-structure aku punya dapo.. sempit!

izz said...

syok nye dh ada umah sndiri kan... boleh plan itu ini... hehehe

izz said...
This comment has been removed by the author.
Sidratul Muntaha said...

ate kaler merah,cuba ko racun dia kaler pink?!
mahu pitam tak dia?!
ekeke..

norhidana said...

waaaa lawa2,,,tak sbr nk tunggu bile dh siap

lieyalatif said...

mesti tak sabar nak pindah umah sendiri kan zana...tu le biar le siap sepenuhnye...baru masuk...senang masuk2 dah bersih n siap sume....kang nanti penat kalo ade bende nak renovate lagi....2-3 kali kene bersih n kemas nanti.....

Nana said...

wah nanti aku dtg kluang bole la dtg umah baru ek hehee

MrS. F!zA said...

wee...proses reno dh bermula..rumah kami tggu next year lah bru msuk..hikhik

onniesham said...

msti ko dh x sabor2 nk pindah kan. xpe kasi setel sumer reno, baru pindah. sng nk cuci sumer nnti, xde brkecah. aku tmpang hepi tgk ko dh ada umah sndiri zana.

mysha said...

bEsh aKak kan aDa umAh senDIri.. leh wAt deCO sendiri... tAK sabo nak tGk KC akak tu siap... t jGn lupa upload okkkk...

KAk, klo kaLEr iTam laWa per..kuikuikui

CuTeMiUt78 said...

oh tgh repair ke..

**now kita berada di TM KLUANG.. ada open kaunter kat situ

rasp said...

eeeeeeeeeee bestnya....
excited oooo nak tgk bila dah siap...