Followers

Thursday, December 22, 2011

Majlis Persandingan Erni Dekritawati & Kamarulazlan di Sri Medan

 Macam mana aku boleh datang ke Majlis Persanding Rita @ anak arwah Sosilawati nie?

Full story....because my adik ipar adalah sepupu ngan Rita anak arwah Sosilawati...so, last Sunday....
we'll berangkat ke rumah nenek Rita di Sri Medan...
kiranya nie kali ke berapa erkk si Rita nie bersanding....
untuk sedara mara..........and jiran tetangga dan orang kampung Sri Medan

Dalam hujan renyai2 we'll sampai
btw...aku pergi ngan mak and ayah aku
coz' my laling hubby kerja......see, ahad pun kerja
gitew ler kalau kerja sendiri....

Pergh...kira punya kira...
ada 16 khemah kalau tak silap
setiap khemah di pasang dengan kain warna putih
while untuk khemah VVIP warna biru putih
suit jerrrr


makanan adalah heaven 
siap ada rebung masak lemak cili api lagi tau
but.......kek coklat dia adalah yang tersedappp
aku malas nak snap....malu arrrrrrr
tp serius...kek coklat dia memang terbaikkk
moist jerrrrrrr


Batrice dok bantai makan ubah jerrr lebih


Lepas makan....masuk rumah jumpa pengantin harus ler kan..nak tengok pengantin
teruja mak aku nak bergambar dengan Rita nie
alahai...comel jerrr Rita nie....
yang penting..sangat lerrr down to earth...
pastu
baju pengantin diaaa.......cantikkk oooo
kaler sweet jerrrrr

the pelamin
sangat grand
besar plak tu....sepanjang2 hall tu pelaminnya.......
nampak simple but cantikkkkkk


ewahh.....aku pun teringin gark nak bergambar ngan pengantin nie
tetiba bila ku telek2 gambar nie
awat si Rita nie beh kurang tinggi jer ngan aku yerk? padahal kalau tengok comel kecik jerrrr



Si kecik aku apa lagi
posing atas pelamin yg cantik tu lerrr
ada ker dia paksa mama dia posing atas pelamin tu......
sampai merajuk2 dia aku tak posing...
mak malu....kat depan tu...ramai naaa umat manusia.


supposed bersanding pukul 2 pm...tp coz' hujan then rombongan pengantin lelaki dari Batu Pahat...jalan jammed...maka pukul 3 pm baru ler rombongan sampai...meriah ko...
escort ngan group motor besar lagi...


Nie ler dia pengantin lelaki
Kamarul

phewwittt....nampak tak si cantik tudung and baju biru cair tu..
sure korang kenal kan!

Tu Dato' Mashitah Ibrahim
cantiknya diaaaaaaa.....kulit putih bersih.....lembut jerr tengok dia
yang belakang dia pakai spec tu hubby dia....then belakang hubby dia anak lelaki dia
hensem koooo


group motor besar yang escort kereta pengantin dari Batu Pahat


sumer pakai biru.....sampai kumpulan kompang pun Biru Putih garrk...


Ini ler yang istimewanya majlis di kampung
tak kira lerrr...grand macam mana pun
adat tol sure ada....tu group pengantin lelaki tengah nak settlekan tol depan pelamin
lepas tu...turn bayar tol si tukang pegang kipas plak
kemain lagi seronok si Rita di balik kipas tu tengok rombongan hubby kena pow!


meriah sangat2....orang kat depan pelamin nie macam semut menghurung gula.....
sana sini camera....


Si cantik manis sepadan di atas pelaminan...


hah!...nampak tu......penuh umat manusia
nak menyelit ambil gambar pun pening.....


tapi,
bukan takat pengantin jer kerna kerumun....
Dato' Mashitah Ibrahim pun kena kerumun ko
sian dia...nak menepung tawar mempelai pun tak dapat.....
bergerak sikit orang kerumun....


Emak aku pun teruja ko nak bergambar ngan Dato' Mashitah
sibuk gark dok berhimpit2 ngan yang lelain tu...
nampak muka sebelah Dato' Mashitah pun jadi ler katanya...


akhirnya.....dpt gark ler mak aku bergambar personal ngan Dato' Mashitah
yang tudung hijau tu kawan mak aku.....
takde ler menyelit2 macam kat atas nun...kemain lebar lagi senyum mak aku

7 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

meriahnya... lawa kaler baju rita tu..sukeeeeeeeeeeee

atty's said...

comey je rita ni kan ..sebijik muka maknya

wida said...

bestnya...
cantiklah rita tu..

norhidana said...

wah3... seronoknyer... adat la org johor msti ada tol..bukan 1 tp 2-3tol hehehe..amik ko

bgs lah si rita nih,kt kg nenek dia pun bt majlis gk,takde la duk grand2 kt kl je kan... siap blh bgambar2 ngn korang2 lg..nmpak sgt dia down 2 earth,muke pun senyum je... moga bahagia n murah lg rezekinya

LYAfrina said...

bestnyer blh pegi wedding rita ni.. suka sgt pelamin dia.. mmg simple n cntik sgt2..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

kemain lg batrice yer!
posing sakan!

meriah majlis even kt kg pun..
pelamin mmg shantek.. untung leh tgk live anak jutawan ni!

cikchempakaツ said...

Hai...boleh tak nak tahu kumpulan kompang tu dr kampung mana? :)