Followers

Tuesday, September 25, 2012

Roti John Mama Batrice

Balance inti sherperd pai tu ada lagi kat freezer
jangan di bazirkan coz' pembaziran amalan syaitooonnnnnnnn
so...pagi ahad tu pakat ler buat breakfast simple coz' tinggal berdua jer pun..
en Laling Hubby ke laut nak jadi nelayan moden......
kita panaskan balik.....inti tu yerk......


roti pun ngam2 tinggal 2 pcs jer.......coz' malam2 sebelum nie dah buat dah....
laju jer en Laling Hubby habiskan...
plus telur 2 biji......nak buat apa ngan telur tu..


dadarkan jer atas kuali camnie...
tak yah ler besar2 sangat dadar telur tu...agak2 cun ngan roti yang ada tu...


then tepekkan roti atas telur tadi...


dah cun...terbalikkan pastu....tak reti2 letak inti sherperd pai tu...
ngam2 ho untuk 2 roti tu....


dah cun terletak intinya....tutup balik inti tu ngan roti....he he he....
cover ler dia...malu dia dok tertayang terbonjol camtu kan..


and hasilnya.....
taraaaa......
en Laling Hubby cakap oblong.......tp rupa cam roti john versi pendek jer lah kan...ha ha ha..
nak kasi cun utk sessi photoshoot...harus ler letak mayonis kegemaran Batrice.


potong-potong seketul tu masuk dalam pinggan
hidang kat anak dara yang tengok dok syok ngadap citer katun dia...


katun apa lagi kalau tak katun upin ipin...
24jam kalau boleh tv tu nak tukar ke siaran kartun jerrr
geram okkk


perrghh.........komen juri profesional..
"sedappp mama"
thumb up lagi gitewww.....


licin giteww.....yang seketul lagi tu pun dia licinkan gark...
dapat ler merasa barang seketul dua...
lapar bebenar anak dara tu pagi ahad...


6 comments:

wanie said...

sedapnye roti john...licin batrice makan..

Azueriena Norash said...

kalau buatt sendirii lagii sedapp roti john nie kannn....yg penting suker nengok diorg abeskannn masakan kiter kann....

Lynn Hamzah said...

kak lynn dah lama x buat roti john nie zana...nampaknya weekend nie kena buat la...anak dara kak lynn pun suka makan roti john...

norhidana said...

perkh bt aku terliur nih, terus rasa nk try bt ujung minggu nih... huhuhui...

lieyalatif said...

sempoi jek n nampak sedap...betul kate ko, selagi boleh pusing gune inti yg lebih tu gunakanlaaa....tak elok membazirrr heheheeh


juri dah bagi markah penoh tu, so bolehlaa buat lagi zana heheheeheh

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

cayalah mama! dari 1 resepi boleh jadi 2 menu terus.. paling syok batrice pun suka.. makan banyak, tu yang rasa nak masak hari2 kan..