Followers

Wednesday, October 16, 2013

Ceritera raya haji kami

 fuh............malasssssssnyer nak pergi kerja hari nie...
rasa cam nak baring2 jer lagi kat rumah ngan si dobot sorang nie....
kakak plak sekolah pagi jer...petang cuti lagi..
nak tak nak...kena gigihkan diri gark ler...
cuti tinggal hujung2 nyawa jer tu...

Aidiladha tahun nie patutnyer turn Kluang....tp mengenangkan ahad tu buat majlis aqiqah si Gogon nie kat Tenggaroh...maka, aidiladha di tenggaroh jer lah gamaknyer....
tu pun x sampai hati.....kul 10.30 gerak balik Kluang gark.....
maksu Athirah dah nak balik KL...sat lagi kalau tak sempat jumpa...Kakak Batrice merajuk plak tak dpt jumpa maksu kesayangan dia tu.

meiah tengok pic raya korang...sedondon berdondon.....macam2 posing ada...
kami tak sempat bergambar....
kemain mengusung mr nikon..last2 tersadai dlm beg gark..
nasib baik ada seketul dua gambar si Gogon and kakak Batrice
buat modal nak bercerita

Tema kelabu...ha haha..kelabu caca marba.
Baju si Gogon nie beli dah awal2..kengkonon time majlis cukur jambul dia dulu nak pakaikan...tp terbesar sangat plak time tu....simpan2 last raya haji leh pakai...tu pun kemain gedoboh...
bersongkok pak lebai...placing songkok tok ayah jer..
dah rumah tun abd rahman pun ada nie...


si kakak plak ...recycle baju kebaya lelama dia...
muattt le rplak...almaklum..anak dara nie kemain menyelim kan badan dia...


maka...jadi ler ala2 sedondon....walaupun carca marba
mak dia jangan risau...baju memacam warna ada....
baju papa plak ...recycle baju raya tahun sudah....
cukup lengkap anak beranak ngan warna kelabu...ha ha ha....jimat kos.


gedebak gedebuk......
borak sana borak sini
siap singgah Aeon Big shopping apa yang patut......petang hari baru balik rumah..
fuh!.nikmatnyer bila dapat balik rumah sendiri kan....
nak terlentang...terlungkup ker.....heaven sungguh...

Tu dia....gogon dah ketiduran....
kakak tengah setting mata ler tu
time nie baru kul 8 lebih..
tp lepas tu..kul 9 lebih si Gogon sedar diri..
sampai kul 12 mama kena layan dia....


tu yang muka x siap pergi kerja hari nie...
ngan jerawat seketul kat dahi....adeh!...
detox detox detox...

3 comments:

attyfir said...

Itulah ikut mood malas betul nak g kerja hari ni kan .

zarena heeney said...

samalah ena pun start keja hari nie
lemau gila msk opis ari nie

norhidana miswan said...

batrice makin selim tp si adik makin boolat heheheh... aah kan aku pun rasa cam mls nk keje arini... ikutkan nk sambung sampai jumaat