Followers

Friday, December 13, 2013

Sanrio Hello Kitty Town n The Little Big Club

1st sekali
sila muntah darah yerk tengok pic berlambak2 untuk entry kali nie......
mak tak larat nak buat part by partttttt
(quality gambar x seberapa coz' ambil guna tab jer...terlupa nak mengendong mr nikon...)

nie ad hoc jer nie sebenarnya..
kebetulan ISNIN tu johor cuti sempena hari hol allahyarham sultan....
and kebetulan sabtu tu naik JB...maka kita stay 1 malam kat JB...ahadnya bawa anak2 berjalan.
Sian kakak Batrice...dari awal cuti lagi dok ajak jejalan....
en Papa dah janji tapi sampai la nie...x tertunai lagi hasrat si kecik tu nak gi USS.....last2 kita gi Hello Kitty jer lah dulu kak...gi USS pun x best..adik kecik lagi...sian adik nanti...sian mama nanti...ha ha ha..sapa nak jaga adik?

 Almaklum nak sambut krismas kan...so, sana sini ler deco krismas.....
x si rusa....si uncle janggut panjang....pastu si biskut yang reti senyum jerrr nie....
di kat foyer Little Red Cube...apa LRC tu...rasanya shopping mall kot....ha haha...x habis round...tp suasana tu beh kurang cam kat JPO pun ada.....kiri kanan kedai..tengah2 laluan and deco2..

So....meh kita posing2 duluuuu



Yeeeaaaahaaa....akhirnya....
puas ler orang KL dah mari...orang Kedah dah mari...orang kelantan dah mari....orang johor gark baru nak mari..
apa kessss? bukan jauh bebenarrrr pun...


dah sampai...kena cepat2 beratur beli tikettt......nak2 ramai orang...sat lagi pengsan nak beratur...
wokeh mai aku citer harga tiket.

1 Park (Hello Kitty or Little Big Club)
RM55 adult/children (below 3 years FREE)

2 Park (Hello Kitty n Little Big Club)
RM85 adult/children (below 3 years FREE)

if

bukan malaysian citizen
1 park (Hello Kitty or Little Big Club)
RM75 adult/children (below 3 years FREE)

2 park (Hello kitty n Little Big Club)
RM110 adult/children (below 3 years FREE)

he he he he..sambil mama ngan akak beratur....adik layan perasaan...
pelik kot tengok ramai sangat orang...
si kecik nie ... kalau ramai orang...dia jadi diam....


dapat2 tiket jer.....awek yang duduk kaunter tu suruh gi level 2....barney show baru nak mula....
apa lagi....masuk lift...tekan button ler.....
lajuuuuu jer gi depan pentas....
nampak tak si baju biru tu.....hah! tu ler anak dara zana......
x pandang kiri...x pandang kanan dahhh......


syok gark layan...
joget2...nyanyi2..


habis jer barney show...
terus gi Angelina Ballerina plak...
laju gark anak dara nie nak join ballad class
ikutkan jer lah...


wah gitewwwww
tp tulah...lama gark ler tunggu si tikus comel nie...
ada ler 10 minit tunggu dia...
aku naik give up siap tanya Batrice.....nak tunggu ke...
ngam2 nak turun...sekali si Tikus comel nie sampai..
wokeh...teruskan...


belajar ler ko 3 step asas ballad..






lepas belajar step ballad
moh kita beratur nak bergambar plak..


he he he.......

kat sini...ada photograper...so, everytime dia ambil gambar kita...dia akan scan tag kat tangan kita tu..
so....bila kita nak tengok gambar or beli...just scan balik tag kita...
keluar ler gambar2 yang diaorang dah ambil..
tp tulaah......
boleh taahan mahal gark lerrr
sekeping RM30
4 keping RM100
kitaorang x beli pun gambar2 kitaorang...


lepas menari ngan si Angelina nie......pusing2 kat situ
cukup time kitaorang turun kat level 1 plak....area Hello Kitty...
lupa nak habaq.....
dia ada 3 level....
level 1 - Hello Kitty Town

So apa yang ada kat Hello Kitty Town nie?

"consists of various walk-through attractions, interactive activities and rides which follow the Hello Kitty theme. Key features include, Black Wonder, a hi-tech interactive themed experience and Kitty House, an iconic Hello Kitty house complete with living room, bedroom, bathroom and kitchen. Visitors can also look forward to the "Purrfect" stage which will house Hello Kitty and her friends where they will showcase a live performance"
Ada gark Wishful Studio :

"At the Wishful Studio, visitors can enjoy jewelry making, costume dress up at the photo studio as well as visit the nail salon where they can decorate their nails with Sanrio characters nail art. In addition, visitors can make Hello Kitty shaped cookies at the cookie studio and make their own Hello Kitty doll at the doll factory at the Wishful Studio.

Visitors can experience Friendship Land with its playground, enjoy tea cup rides and have photo opportunities with Hello Kitty and friends, while children can also have an unforgettable birthday celebration with Hello Kitty at Apple and Strawberry Party Rooms"

(mak copypaste ayat kat web dia yerk"


time we'll sampai tu...parade tengah buat persembahan....
so...dpt ler duduk hujung2 tengok..


lupa nak habaq......time register masuk nanti...dia bagi card nie..
utk aktiviti kat Hello Kitty Town jer....utk Little Big Box Club xde tau....


 Ada 7 yang korang nak kena settlekan....
5 from Wishful Studio activities.
1 black wonder
1 Hello Kitty house
(pic pinjam pic google)


1st :
Kami beratur nak buat cookies.
Ramai orang....tp x de ler tunggu sampai 1 jam..
pepandai korang ler tengok lane mana yang tak ramai orang..pi beratur...


sambil beratur sambil tengok parade lalu.




sorang dapat seketul biskut bentuk hello kitty
butter biscuit


nie accessories dia...jam coklat n jam strawberry


pastu bubuh kat biskut hello kitty tu.


done.


5 minit jer kot kalau tak silap utk setiap entry..
sorang boleh masuk 1x jerr yerk...so, tu guna card pink tu...
x leh nak berkali2 masuk...
dah habis deco biskut tu.....boleh makan terus or masuk plastik bawa balik..
x dan bawa balik..biskut sedap...ngap terus lerrr


2nd :
Nail Colouring...
layankan jer lahhh....
time nie Aryan dah join sekali masuk...habis lerrrrr


kalerfull
keh keh keh....gelak aku kalau ingat balik family yang kat depan kami
dia masuk 3 orang..2 anak pompuan and mak dia..
punya ler kelam kabut mak dia siapkan kuku 2 anak dia...sekali masa habis...
dia complaint.....dia x buat kuku dia lagi..mana cukup 5 minit...
keh keh keh..bengang jer adik yang jaga tu...
alahai nyonya...mau kaler kuku u..x yah tunggu  gi sini lorr.....balik rumah nanti buat.....20 jari pun boleh...


nak beratur utk buat accesories and custom ramai orang....
so kita lompat masuk rumah si kucing comel nie dulu
Aryan dah tak tentu arah dah tu....terpusing sana terpusing sini



dalam nie macam2 ada......dining, toilet, bedroom, Kitchen semua tema Hello Kitty.....










Lepas tu....en Papa ngan Batrice masuk Black Wonder....
Zana tak masuk...menunggu si Aryan tido...


tak lama lepas tu...show Hello Kitty start..
apa lagi.....Zana tolak stroller Aryan...duduk kat depan layan show...
en Papa ngan Batrice x keluar lagi dari Black Wonder.



settle layan show.....buat aktivities...layan kakak main games plak
benda alah nie jer lebih 4x dia main....
nak balik pun sempat lagi...utk terakhir kalinya....



mama ko dah tak terurus dah....shawl ntah  macam mana rupa dahhhh....


Adik? jgn di tanya...
dari mula masuk sampai nak keluar....ntah berapa kali dia layan mata...
bangun tido bangun lagi..tido lagiii



last before keluar
kakak join last parade...
siap menari2 dengan group depa....
laju jer dia masuk....berdiri terus sebelah kakak macam merak tu...he he he...
memang nampak dia enjoyed sangat kat dalam nie...
lagipun tak bimbang pasal keselamatan......tempat bertutup macam nie kan..




Last Parade.


Batrice terus lari duduk depan-depan
dapat ler di peluk oleh Hello Kitty..
suka diaaaaaaaa


see.....terpegun kat situ..
he he he....


ahaks...sebelum park nie tutup...
meh kita try costume plak....
ha ha ha....


Park tutup pukul 6 pm k
So.....tu ler citer cuti2 dlm Johor kami...

next?
hurm...x tahu lagi
 

2 comments:

norhidana miswan said...

dlm banyak2 gmabar, yg last tu paling comei... heheheh i like, nsb lah si aryan tu tak blh pakai yek...

seronok lah hello kitty city tuh, tingin gk aku nk pg situ 1 hari nnti hehehe...

Cik Nurul Pinky said...

Salam akak.. wah bestnya pergi hello kitty. itu adalah salah satu tempat nurul nak g hehehe. teruja betul baca entry akak.