Followers

Thursday, January 2, 2014

Daftar Sekolah Agama punya Cerita.

Minggu havoc ngan citer anak masuk sekolah kan..
maka Zana pun nak citer garkkk.....tp citer yang sadisnyer dulu yerk..

Amacam.....dah nama anak pompuan..mmg tak lari dari kaler pink.
Beg Ana Muslim untuk sekolah rendah and beg Quicksilver pink tu utk sekolah agama
ha ha ha....lantak ler...gi convent ngan pinafore tapi bawa beg kemain muslimah....nak mengejarkan beg 3 roda katanya.......besar beg nie.....


Semangat tahun baru...
semangat nak gi sekolah...
kul 7.30 dah siap semua pakai baju...padahal nak gi sekolah kul 8.30 nanti untuk pendaftaran...


Naper sadis?
hu hu hu....
ikutkan Batrice mendaftar kat Sekolah Agama Taman Desa untuk Darjah 1 nie.....
coz' sekolah rendah dia belah petang..makan sekolah agama kena lah belah pagi kan..
masalahnya..ustazah kat sekolah taman desa nie tak inform pun yang darjah 1 belah petang jugak.....clash sudah ngan sekolah rendah...mak dah gabra dah time nie...

28hb hari tu dtg ambil surat semua....ada gark tanya....darjah 1 tu pagi ke petang....ustazah tu suruh datang jerrr....nanti bagi tahu nak pagi ke petang...ewah!...dah senang hati ler time tu...sekali 1hb tu jadi lagu tu plak....punya ler pantas memikirkan mana sekolah agama yang sessi pagi...nasib baik lerrrrrrr hari tu dok bual2 ngan senior kat sekolah dia ada cakap sekolah agama taman intan ada sessi pagi.....

Terus masuk kereta...start engin....balik rumah ambil dokumen yang perlu ..then gi sekolah agama tmn intan..
fuh!....

kecut gark perut kot2 quota dah penuh...naya jer...mau si Batrice tak gi sekolah agama plak nanti.
Nasib baik lerr...bila tanya kerani kat situ still boleh terima lagi..since Batrice dah didaftarkan...so, x di kira daftar lewat...coz' bila daftar lewat..kena pergi PPD untuk urusan pendaftaran...Fuh!....legaaaa...



maka, rasminya hari nie baru anak dara nie masuk kelas sekolah Agama.
pagi tadi hantar....semua dah pakat beratur...ustazah buat dah buat briefing..ngeh ngeh ngeh..muka ketat semacam anak dara mak.....yelah..xde geng katanya....cuba kalau ada geng...laju jerr...nie sambil jalan sambil nyorok belakang mama dia...beratur pun duduk diam2 jer...senyum tak....berbunyi pun tak...

kakak Batrice kelas 1 Maliki...rasanya xde geng dia dalam kelas tu...geng dia kelas lain.....
ramai bebudak melayu convent yang mengalami nasib yang sama.....daftar sekolah lain....tapi pergi sekolah agama taman intan nie...gara2 class ngan sessi sekolah rendah.

Esok baru  nak bayar duit yuran duit buku sekolah agama.

 

3 comments:

norhidana miswan said...

mmg havoc lah gitu yek, kalu terclash2 nih kite yg haru biru, udahla dia cuti ko keje, dia sekolah ko cuti hehehe... teringat dulu2 masa zmn aku... sekolah kebangsaan pagi agama ptg, maklum sekolah kt kg...

nsb lah banyak pilihan lain sekolah kan, kalu tak fenin pala mikir

Emy Omar said...

Alhamdulillah settle sudah masalah nya kan zana.Xpe mula2 xde kwn nanti lama2 ada la kawannya tu

Cik Nurul Pinky said...

ini boleh join nurul kak group pink hahahaha