Followers

Sunday, December 4, 2016

Day 1 : Kundasang (NikGold Garden Resort)

13 November 2016

Seriuously....bila lama x mengarang nie....a bit blur la nak menyusun ayat tu.

dah ckap kat entry before nie kan....we'll stay at NikGold Garden Resort Kundasang....
there ....no phone yerk....sesapa yang berminat boleh contact if korang bercuti2 di Kundasang....sangat recommended la bagi pencinta alam sekitar...

Knowing yang Kundasang memang banyak tempat penginapan....penat gark lah Zana survey and baca review pasal setiap hotel/resort kat area Kundasang tu....google and terus google. and akhirnya pilih NikGold nie....sebab apa ? sebab VIEW dia yang sangat OWESOME.....nak lagi owesome kat Crystal Hill but fully booked lah pulak untuk tarikh yang kami pergi tu...



See...apa yang korang tengok dlm picture nie....mcm tu gark ler in REALITY...
Jalan nak ke NikGold nie a bit scary la...udah ler sampai nyer malam kan....ngan gelap gelita nyer...jalan turun bukit yang jenis x bertar....Zana dok berzikir jer lah dalam hati nie..harap2 selamat ... serius...ngeri jalan turun nk ke resort nie...



Btw senang jer cari resort nie....dpn sikit jer dari Kinabalu Park tu....jumpa signboard NikGold tu....naik bukit sikit..pastu terus turun bukit ala2 cerun dah rasanya..


ada 4 jenis bilik .... as yang aku tahu ler....
1) double single
2) queen bed
3) king bed
4) bungalow untuk yang datang beramai2 bersama ahli keluarga...yang nie boleh buat bbq ...


Zana ambil bilik King Bed...nun di atas tu....fuh! semput nak memanjat tangga2 yang ada...nampakkan ...betapa tinggi nyerr tangga tu...x dan nak kira dah...

But...bila sampai bilik..tengok VIEW dari bilik...MASYA ALLAH....owesome giler uols...

lepas Subuh ....terus buka sliding.....bilik mmg sejuk laaa kan ....x yah aircond tak yah kipas......sejuk nyer tu boleh buat kita berselubung ngan selimut tebal ler...

The VIEW....



bilik Zana bilik hujung...so, mmg direct pemandangan puncak gunung kinabalu dari veranda ....



see....





Jam 8 memasing dah siap nak teruskan xtvt perjalanan hari nie....
hari yang pack....bersiap sedia lah korang menjelajah bumi kundasang...ececece...







my Mr Pilot .....


1 comment:

norhidana miswan said...

aduh bestnya....
cantik btul tak terkata nengoknya/....