Followers

Monday, March 30, 2009

Penat + Ngantuk & Tag

I boring hari nie.........+ .........penat......mlm tadi baru sampai dari Tenggaroh about 11 o'clock.......penat sei......coz' Ahad tu my mum buat kenduri.........later2 i story yerk..........I tengah ngantuk & sakit badan.............

(*** sorry tu Ummeh Ghazi - plan nak berpoya2 bersama tak menajdi.......last minit Laling Hubby ada kerja ler plak.......also, sorry coz' x reply mesej ummeh ghazi..............credit xde........hu hu hu...i miskin lorrrr)

So, korang layan jer lah tag yerk

Tag By Elly ..................


1. Shampoo - Sunsilk set utk ketombe anti scalp lotion, Shower Gel by Secret Garden.....wangi giler....ala2 bau perfume DKNY red apple tu......women hygience by Avon.....I beli yg murah2 sajor........tu pun kekadang bertukar2 jenis .....ikut ler sedap bau di hidung, mata memandang & tangan yg mengambil.........janji murah lorrr.......and wangi.....


2. Nie plak bahan2 utk membersihkan segala kotoran di muka and merawat........ cream Olay Total Effect yg bertahun I guna, Set Oily & Acne by ST......scrub + mask + whitening from ST jugak........so far so gud ler i guna produk ST nie.......

3. Lepas mandi nak kasi wangi2 satu badan........bedak Enchaunter yg I guna sejak dari sekolah menengah lagi............deoderant ............ST Ives intensive healing lotion and bedak sejuk beli dari Langkawi.......tu kekadang pakai ke kadang tidak.......tukang perabis my Laling Hubby...syok jer dia tiap2 malam tepek kat muka.........


4. Langkah nak menutup segala macam jerawat di muka.......foundation by Revlon, Miyami two way cake........and yg refil tu adalah two way cake by Revlon gark.........I suka blend kaler miyami ngan Revlon nie............


5. Yang nie plak set make up ...............blusher & eyeshadow set by Estee Lauder, Lipstick also by EL ...........yg pink tu produk cosway......tuk merahkan bibir .....guna utk nipple pun boleh....lip gloss plak from silky girl......murah sajork...........RM9.90 ...........


6. utk mata............i guna dua kaler.........yg itam panjang tu imitation MAC color dark brown.....yg pendek cenonet tu EL kaler itam.......I guna utk eye liner..........I x reti ler nak guna yg liquid nyer tu.........sure sememeh jer.............


7. Yang nie plak utk rambut..........yg sassy tu share ngan Laling Hubby......yg from Mustika Ratu tu share ngan Batrice................


8. Lotion plak......... I dah jatuh hati ngan cosway nery lotion.....both nie mmg sedap giler bau dia...yg purple tu ala2 soft jer bau dia........nak bau ala2 ghairah sikit...........sapu yg pink tu........kekadang yg purple tu my boss pun share mintak sikit.....boleh gitewww..........(dua2 nie I tinggal kat opis....senang.............)

Tadaaa............inilah hasilnyer..........setelah semua di tepek dan di sapu........gitewww ler rupanyer yerk.............I suka solek yg soft2 jer.......xde ler blusher tu sampai sebatu dah nampak........lite2 udah ler kan..................


(Amacam........cun x ngan selendang Ekin nie......?)

I nak tag sapa plak erk.........asyik buat sesorg jer kan.......ermmmm..............
I nak tag :
1) kak Mimi
2) hirda
3) Mama Mya
4) Lieya
5) Kak Aimi

yeessszza.........korang WaJiB buat yerk.........coz' yelah.......nak gark kongsi2 rahsia kejelitaan korang tu kan........................buat jgn tak buat.................nanti i merajuk............

18 comments:

farah amoi said...

wahhh...cun-cun......!
bukan tudung ekin yg cun
si pemakai tuh yg cun !!!!

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

waw.. banyaknya alat2 mekapmu zana.. patut ler berseri2 jer.. make up plak jenis mahal2 jerk.. sebab tu la lawa.. akak pakai makeup simple2 jer.. tu yang muka pun ala2 simple jer. hehehehe

hemlin pakai bedak sejuk ker zana.. heheheh

As said...

byk giler alat mekop ko zana... harap aku ni.. xde makna nyer... aku ni malas skit bab² jaga kecantikan ni... suka yg simple² jerk...
ko mmg cantik dlm gambo tuh

e_ja said...

kejelitaan adalah hakmilik setiap insan..:D..simple2 pun dh cukup cun dah akak tgk..:)

☆ lieya latif ☆ said...

byk sungguh aksesori mu....bak kate org maintainance tinggi nieh he he he....halamak aku kene gak ke...nanti2 kalo i free i buat la erk

same laa zana, aku pun tak reti nak pakai liquid eyeliner...suke pakai yg pensil..senang nak lukis....he he he he

wah ba trice pun pakai penyubur rambut ke...keh keh keh ...yelah, ko kan dalam usaha nak memenuhkan pale batrice ngna rambut....jgn risau, ade tu nanti...lambat sikit jek.....

re: tu ar, mati kutu aku laki aku takde...kalo tak sure ade jek plan nak berjimba....die dah start busy interview student kat sane, nak call pun kene curi mase, dah le time aku tdo die jaga, aku jage die plak tdo....kat sane kalo kite siang, die tgh malam...tu yg susah tu....mms jek laa aku.....

shi3la said...

mak aiii..patut ler ko cun sokmo...penjagaan rapi ya amat..patut ler haku tak cun..bedak pon guner bedak Danial jerk..uwaaa haruslah haku nanges tepi esbox kau..

zai@umiaiman said...

rajin nya zana tempek semua tu..n tuan dia pun cun...bagus2 tag cm gini..

JuJue said...

ehh yg 4 kaler tu blusher ker? best nyer..ada byk kaler?
kalo nak blend pakai bedak miami & revlon tu camner? campor dua dua tempek sekali ke?

miami tu mmg sgt2 meletops..kan? pakai ngan span basah..lg cunz okeh! takyah foundation...

elly @ suely said...

hamboi dah bezaman aku tag nak kena babap nie hehehe...

wowiiii sgt natural... aku suka...

A.I said...

huiiiii...

macam-macam ada!

Linda Latip said...

huhuhu kalau le aku yg kna tag hok ni, mmg tkde mende la nk tnjuk..kakakaka..sume mende dh la share dgn asben...bedak muke plak abiskan bedak baby johnson 3 thn lepas..ish ish ishhhh..ptutla kulit muke klu panas blh grg telur thp mnyak die kakaka...

eh hemlin pn suka pki bedak sejuk ke zana? maintainnnn hamsom la gittew..kukukuku

Emy Omar said...

Zana..patutla comel lotte..macam2 make up ko ada dik..macam make up artist lak..
Eh,ni no hp akak..kalau nak datang Sg,Udang msg je eh.. 0126751679..ada rezeki boleh jumpe.Umah akak kat Masjid Tanah dalam 10-15 minit la dari sg udang tu

Jasfyra said...

kita serupa.suka guna celak pensil je..xreti liquid..hehee
zana, mmg ko cun ar dlm gambar tuh.nak2 pakai tudung kikin tuh..cun seh

Mama Qaseh said...

Wah JELITA gitewww..natural look like..

~~ciklinn~~ said...

dik byknyer barang2 ko ha.... aku adolah dua tiga ciput ja....

oalay total effect tu mmg baguskan.... aku pun guna gak...

coeml kau dgn tudung cik kikin tu..

Dee said...

cun2..tudung pun cun..tuan pakai tudung tu pun cun..

Big Mamma Bukhari said...

inilah dia rejim kecantikan zanna.. pandai zanna menjaga kecantikan.. rajin jawab tag jugak...
zanna.. tq.. pasal tegur kak prestasi pelajaran anak2 kak t tu ye!
dh baca emel zanna.. o.. mcm gitu jugak ye? sebab kak t mmg dh bukak wordpress guna langkah2 yg zanna ajar tu.. kalau cam tu kena buat selepas setiap entry yg kita masukkan kat blog ye? kena import terus kalau kita buat entry kat blog ye? o cam gitu.. nanti kak t try buat lagi.. tq zanna..

Anonymous said...

[url=http://www.lawsonclinic.com.au]Depression & Bipolar Disorder Help[/url]

The Lawson Clinic is Sydney's leading specialist treatment clinic for [url=http://www.lawsonclinic.com.au]depression[/url] & [url=http://www.lawsonclinic.com.au]bipolar disorder[/url]. [url=http://www.lawsonclinic.com.au]Depression[/url]impacts up to 20% of the population at any given point in time and up to 6% of Australians may have bipolar disorder. [url=http://www.lawsonclinic.com.au]Clinical depression[/url] is more severe than a depressed mood state, will last for at least two weeks and affect functioning at home or work. [url=http://www.lawsonclinic.com.au]Bipolar disorder[/url] was previously called 'manic-depression' due to the swings between high and low moods. Bipolar disorder is biologically mediated and strongly inherited. The Lawson Clinic Sydney, is staffed by [url=http://www.lawsonclinic.com.au]psychiatrists[/url] & [url=http://www.lawsonclinic.com.au]psychologists[/url] who specialize in helping with [url=http://www.lawsonclinic.com.au]depression[/url] & [url=http://www.lawsonclinic.com.au]bipolar disorder[/url] in adolescents (teenagers), adults, and over 65's.