Followers

Wednesday, March 23, 2011

KLUANG RAIL COFFEE TIDAK HALAL!

KLUANG RAIL COFFEE TIDAK HALAL!!!!
Keputusan analisis sampel makanan yang telah diambil di KLUANG RAIL COFFEE oleh Jabatan Agama telah diterima. Didapati kandungan serbuk kopi (termasuk kopi uncang) positif mengandungi campuran bahagian BABI..Juga terdapat kandungan ALKOHOL dalam madu yg digunakan dlm ramuan roti bakar (SAYA SALMIAH SENDIRI TEL TUAN KHADI KLUANG UTK MENDPTKAN KEPASTIAN) disebarkan oleh Persatuan Pengguna Bumiputera Daerah Kluang. Tolong sebar-sebarkan...

OMG! Ya Allah....antara nak percaya atau tidak.
Semalam petang....tetiba dapat mesej dari My Darling
"News terkini. KLUANG RAILWAY TIDAK HALAL"

terus aku called dia......."haish! tak baik tau buat fitnah papa"


Rupa-rupanya since dapat berita pasal tu...my Darling terus called Pejabat Agama Kluang untuk mengesahkan berita tersebut......and SAHIH, status KLUANG RAILWAY adalah TIDAK HALAL coz' dalam serbuk kopi mengandungi MINYAK BABI dan jem kaya plak mengandungi campuran ALKOHOL.

*** kurang ler tarikan orang ke KLUANG lepas nie.....salah satu tempat WAJIB singgah if pergi KLUANG adalah Kluang RailCoffee nie.....tp since dah jadi mcm nie.....hurm! tepuk dada tanya selera.

38 comments:

Ruziawati Bukhari said...

aiyak.. i baru pergi... habis dekat RM80 g beli kaya dan kopi baru2 ni.. tidak! ye, kopi dan kaya itu akan ku buang ke dalam tong sampah.. tq for d info zana..

Dee said...

thx for the info zana..kalo x, x tahukan..

ibuayahdamia said...

Nasib baik cepat2 kita tau benda ni kan..kalau tak bayangkan ramai lagi umat islam yg selalu pergi kat situ makan kandungan babi dan alkohol...nauzubillah..

My Aisy said...

pergh...adoai...bahaya tul lah...kene sebarkan info nih kat opis...tengkiu ye...

Mama Zharfan said...

nak kena share2 & sebar2 ni..me mohon share kat blog me yer. tq

Cik Wanie Ghani said...

uish,
sebelum nie nampak ramai blogger yg buat entri pasal tempat nie,
tapi bila dah tahu status tempat nie,
mmg x der dah lah kan...

apapun tq for sharing

Irma Ruhani said...

thanks for info. lepas ni tak boleh singgah dah klu balik kg. patutlah sedap sangat... ada b*** rupanya.

Dilla Ady said...

kak, dilla mintak izin share ye info nih kt blog dilla..

thanks ye!

Jasfyra said...

aiyyo...baru je nak naik ketapi p mkn2 kt sana..cancel la camni

KeMatZ said...

i like you punya entry ... coz sempat copy paste cikgu salmiah nyer statement ....

yang pelik kenapa dia remove NOTES dia tu ? hemmmm

lily azliyana @ mama zara said...

aiyorkkkkk..tak halal ker..br ingat nk singgah bile2 smpat.mmg tk pernah mkn kt sane pon

mozartsays said...

http://m.halalstock.com/Company.asp?sID=7279

dosa tau kalo sebar fitnah, kalo takde bukti kukuh. jakim/jab agama takde terima laporan pun :~(

auwcak said...

adusss..ye ke beb?,,,nak muntah plak rasanya tekak nii

Jerret said...

Aku org kluang pun xsure berita ni btl ke x? Msg brantai yg aku dpt pun xbrani nk forward kn sbb takut fitnah + mzalimi org plk.. Klo blh attached kn lew skali ngn bukti drp pihak jakim kay.. Ape pun benda ni dh jadi was2 tpakse la aku hold dlu slera aku ke sn.. Hurm..

ibnu marzuki al firdaus said...

meLAYU tara telorq mana ada BRAN mau saman @ bom kedai tuh!? kah kah... patutlah rata2 anti pologami sebab hati dah cam babi?! tq bro 4 this infos. terminum takper, masukkan jer air samak dalam badan.

http://www.hazrey.com/2011/03/kopi-railway-kluang-tak-halal.html

Mohd Faris Bin Rosli said...

mozart:

halalstock bukan JAKIM

sW33tdARLiNG said...

sungguh ke ni..? kena tanya hubby balik, yg dia beli kopi timbang kat C4 tu kluang ke kopi mana..? aritu pesan kat dia suh beli kopi kluang

Anonymous said...

takde sumber pun..mcmana nk buktikan kesahihan berita ni...ayat kt semua blog sama aje...nti fitnah buat dosa tau..sy bukan anti sape2 ye...cuma nkkan kebenaran...bole pecaye ke ;->

Anonymous said...

cuba cek ni..
http://m.halalstock.com/Company.asp?sID=7279
ni pun nk kena verify lg...bukan blh pakai je...psl website fake pun ada bnyk...biar org yg bertanggungjwb yg publish br leh pecaya...nti kwn u buang kopi dlm tong sampah nyesal pulak...sabar ye...

Anonymous said...

Kantin di railway Kluang tu rasanya dimilikki oleh cina muslim. Tak mungkin dia buat macamtu.

Rangkaian Kluang Station pula bukan syarikat yg sama.

Kantin railway Kluang tu bagaimana ada kena mengena dengan Kluang RailCoffee? Sama tokey ke, atau tempat yg sama? Minta penjelasan ye.

ZanaNordin said...

to anoy :yup, Kantin railway kluang tu di miliki oleh cina muslim but now dia dah pindah ke ipoh, perak. And kantin tu sekarang di urus oleh adik/sepupu dia.

Rangkaian Kluang station adalah syarikat yang sama dan sumer francais kluang railcoffee tu adalah dari boss yang sama iaitu boss kantin kluang railway means sama tokeh .

Kantin kluang railway and kluang railcoffee tu sebenarnya sama kedai. Dekat kluang nie ada 3 kluang railcoffee for your info.

Linda said...

Kluang station dengan Kluang Railway Station sama ker???

ZanaNordin said...

Linda - Kluang Station?
kluang railway station?

maksud awak?

salmiah said...

alhamdullillah...hari ini hari yang baik Jumaat (25/3) KLUANG RAILWAY COFFEE SAH TIDAK HALAL kerana sudah keluar dalam HARIAN METRO. Kenyataan saya dalam fb saya sebelum ini hingga menjadi pedebatan dalam forum telah disahkan oleh JABATAN AGAMA JOHOR. Syukur saya telah dapat membantu ramai umat islam di negara ini..

ZanaNordin said...

cikgu salmiah - alhamdulillah...kita berani kerana benar....and terima kasih byk kerana siarkan kenyataan berkenaan isu tersebut di FB cikgu. Even ramai yg pertikaikan...saya berani keluarkan kenyataan nie setelah hubby saya sendiri called pejabat agama kluang untuk sah kan status isu tersebut.

besar pahala cikgu berkongsi kenyataan tersebut

Noriz said...

omg...cam tak sangka jek :(

Anonymous said...

thanks for sharing! xde pulak dia dedahkan nama kedai kopi ni kat media, cuma kata kedai kopi yg popular.

same lah cam old town white coffee ngan sushi king kan? (separuh halal) katenya.. tak kira la halal separuh ke tidak, banyak lagi pilihan makanan boleh makan kan?

Glad that i x penah try kopi Kluang lg. Even that, ramai gak manusia yang tak leh terima kan berita nih? dah berpuluh tahun minum, tetiba tau camni.. susah gak..

Lenggang Kangkung said...

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Kopicampurgelatinbabi/Article/index_html

ZanaNordin said...

Anoy - tu lah...supposed revealed jer lah nama premis tu....terkilan sangat2...

Sapa yang tak boleh nak terima berita nie...terpulang lah pada masing2. saya hanya menyampaikan apa yg saya tahu.....tepuk dada tanya iman masing2....

ZanaNordin said...

Lenggang kangkun - yup dear...i dah up entry about kenyataan di harian metro tu..also kenyataan dari pemilik railway tu sendiri. Wallahualam!

Anonymous said...

Thanks a lot kepada kamu. lepas ni saya nak kena kasitau kawan 2 saya yg slalu ckp 'kopi dari johor' best. mungkin kopi kluang ni lah kot.thanks 4 de info ha.salam.

ZanaNordin said...

anoy - u're welcome...perkara2 yg baik harus kita war2 kan..untuk kebaikan bersama kan....

ibnu marzuki al firdaus said...

http://www.rohaizad.com/2011/03/25/confirm-kopi-kluang-railcoffee-ada-gelatin-babi/

bukti kluang kafe ada babi

jangan terkilan sebab sultan, mufti johor + kadi kluang pun dah TERteguk sama!?

edid said...

camner ngan pekerja-pekerja kat situ kan semua org melayu islam

papa said...

sapa yg terminum kopi tu harap2 pergilah cari air selut untuk samak mulut....itu aku tanya ustaz azahar idrus yg top sekarang....muhasabah diri dulu ok wasalam

zizie said...

Ape lagi tutup la kedai coffee tuh,,,,pekerja dia pon bengong tak tahu ade gelentin babi..,,dah tentu tauke dia org cina..,,,

abis semua rakyat keluang tetelan babi..,,sedap beb..,,

"ehh.,,kiterong tak tahu ape2 pun..,,"
itu lah kata2 yg mampu dikata yg telah minum ..,,,lazat hingga menjilat jari,..kahkah,...

Saadon Zubir said...

dah banyak kes2 tokey kedai tipu org pengguna islam. tapi kita sebagai pengguna hanya boleh berharap pihak berkuasa bertindak. cuba ubah, kita bertindak dgn buat boikot kedai2 yg PERNAH menipu kita.

Anonymous said...

Yang HARAM x semestinya SEDAP. Tapi kalo yg HALAL kompem ada NIKMATNYA. Yang buat benda HARAM ni sume jd SEDAP adalah psikologi je. Realitinya setiap apa yg dilarang oleh ALLAH ni memudaratkn kita sbb tu HARAM. Logiknya mcm bila kita mkn atau termkn benda HARAM mmg susah nk hafal ayat2 Al Quran dn mudah jd pelupa. Sbb tu Melayu mudah lupa hehe