Followers

Wednesday, January 27, 2010

Poring Hot Spring Water



Sampai sini dah almost kul 4++ pm......agak lewat sebenarnyer di tambah ngan hujan renyai2 dah start turun...tp memasing dah excited nak berendam dlm air panas kan......redah jer lah........




ada 1 kolam besar kat area tengah...and then ada beberapa kolam kecik........air yg kat kolam tengah tu panas sikit dari air dari kolam kecik2 tu.........anak dara tu aku biar berendam dlm kolam kecik...x dia boring duk dlm kolam kecik....ngan muka selamba dia pi masuk kat kolam besar tu.....org2 kat situ sumer pakat tegur ckp dia berani.....omaknyer pun main celup2 hujung jari kaki jerr.......memula...dia terus terjun...ceh...kulit tahan lasak tul ler anak dara nie..........

Around kul 5.30 baru kami gerak keluar dari poring tu.....tu pun lepas ada brother tu tegur...apsal tak balik2 ke KK lagi sedangkan dah pukul 5++...kalau lelambat takut kabus tebal x nampak jalan....WAH.....biar benar.........yelah, sabah kan lagi cepat waktu malamnyer berbanding semenanjung kan....so, orang2 semenanjung nie x sedar diri ler bila dah gi tempat2 camtu........

Betul sehhh ckp brother tu..........giler tebal kabus time kami turun balik tu....udah ler laling hubby aku yg drive odw balik tu.........tegang urat leher aku dok nengok jalan.........urat kaki plak tegang dok kengkonon tekan break........jangan kata aku.....penumpang belakang pun sama2 tegang urat leher coz' nak nengok jalan......real arrr......scary seh.........mmg x leh nak laju.......pemandangan betul2 terhad...udah ler gelap gelita xde lampu jalan.......di tambah lagi ngan kabus tebal.......dlm pala hotak aku nie asyik dok doa jer biar kami selamat sampai ke kawasan rendah........

pegh...........sekali sampai kawasan rendah....dia punya perasaan lega.....uissh....susah nak ckap ler........lega selega2 nyer lah.......baru ler memasing longgar2kan otot leher, otot pinggang, otot pungkuk.......kalau tak....kejang beb!


tp cam pelik plak........otw pergi tu......kami melalui bawah jambatan tamparuli ........jalan raya kat tengah2 sungai........kiri kanan xde benteng or penghadang......berserah jer lah kot2 tiba2 air naik...sure, ngan keta2 kami pun ikut masuk dlm sungai tu........



tp, bila time balik.......kami x lalu pun situ.....turun2 terus masuk jalan cam highway....confuse betul ler....ke bila malam.......jalan tu di tutup utk mengelakkan kejadian yg tak di ingini erk...? baru dok berangan nak stop sekejap bergambar kat situ?

We'll sampai bandar KK almost kul 9 gark lerrrr........memasing kelaparan......cari seafood restoran tak jumpa2......si tukang bw GPS pun x leh nak trace seafood restoran yang berdekatan.....last2....pi makan Mc D jer lah............gi Sabah makan Mc D....x mencabar langsung.


 

 

untk trip esoknyer.......SAPI ISLAND plak.....my laling hubby nak pergi dive....while yg lelain tu...dok ler tepi pantai cuci mata erk.........


8 comments:

umie said...

samala mcm umie...dahla KFC sebelah hotel jer..2x gak makan kat KFC sana...hahhahha....kat sabah susah rasanya nak dapatkan makanan HALAL...rasa mcm was-was jer...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

tu la, akak tengok slumber jer si batrice masuk dalam kolam air panas tu.. tahan kulit dia yer.

memang waktu petang nak ke malam memang kabus tebal.. tp macam akak pergi dulu sewa keta + driver, so dorang dah memang selalu gi situ dan driver dia dah cekap.. kalau bawak keta sendiri,alamat kita semua sama la macam zana, kejang kaki, leher semua kan. heheh

Emy Omar said...

Beraninye anak dara tu ye zana..bagus2 he..he..
Syukur la selamat sampai ye tak..tu la kita mana tau tempat orang kan..kalau akak pun cam zana gak tu

☆ lieya latif ☆ said...

WAH WAH WAH...best2...aku dah take note dah mane nak gi kalo sampai kat KK nie......tapi tuar, bergantung pada masa dan keadaan jek nie.....lagi pun kalo gi kite2 jek org dewasa tak de kanak2 maybe senang nak kehulu kehilir...tapi kalo ade budak2 ni kene tgk peel dieorg gak....tapi peduli ape kan...dah dtg jauh2 harus kene kesane kemari.....he hehe heh

tgk pic2 ko mmg buat aku tak sabar.....batrice pun hepi semacam jek tuh.......

thanks for the wish!!

~~ciklinn~~ said...

huaaaa sonok aku baca cita ceriti ni... rasa nak gi lak kesana... insyallah pas bersalinn ni ingat nak jaln2 kesan ajugalah....

huhuhuh lieya lak samb percutian kamu dikk

ALoNa [CintamaniszLite] said...

alahaii...bila tgk je gambar2 percutian korang ni membuatkan akak terbuai2 tingat akak gi sinun nov 2008 dulu.

Jue ~ mama DnD said...

zana..entry ni bebetul mengimbau kenangan akak p kk awal tahun lepas.. tapi zana syok a p kundasang t/hari..akak p dah ptg..dr kk jer kul 3++ sampai sana kul 5++ dah... kabus dah turun... x puas pusing pun.. kaki mt kinabalu pun x nampak.. yg nampak hanya kabus...tp mmg syiok a situ... masa turun balik tu mmg scary habis lah...betul kata zana..bil adah jejak tanah rendah ... baru leh bercakap..& tersenyum.. kalo tak sega urat saraf pun stress...
sbb apa tau bila balik x lalu kat jambatan tu.. sbb masa pergi sure uolls masuk satu simpang kanan... ( x ingat nama tmpt tu)balik tu ikut jln yg straight...
tp p cuti² mesia sabah ni mmg bestkan..
xperlah zana apa yg buruk tu jd kan pedoman...lama jugak uolls bersiap eh.. bgn 4.30 sampai lcct
kul 6.20...lenkali kalo dah agak terlambat tu..p check in dulu...mandi kat lcct jer... hehehe

rasp said...

huhuhuhu...aritu dak dan nak gi ke hot spring nie...
best tu tempat nie...
next trip harus gi lah...