Followers

Wednesday, August 4, 2010

Kurang Ajar erk....

as ANAK JATI JOHOR...mmg aku rasa cam nak tampar2 jer mulut PUAKA pompuan tak sedar diri nie....dah ler cari rezeki kat NEGERI AKU....hina plak NEGERI AKU semata-mata takde FAMOUS AMOS kat sini...BONGOK arrrrrr............len lah ko HINA NEGERI AKU sebab takde MASJID ker...takde SEKOLAH ker...tak pun TAKDE JABATAN KERAJAAN tempat ko cari rezeki tu.........nie tak....semata nak penuhi selera tekak ko tu......ko sanggup kutuk NEGERI AKU...akal letak mana?

(double clik utk tengok secara jelas)

pompuan nie kalau aku jumpa....nak jer aku cincang mulut dia tu 44x...........

24 comments:

Sham Ummi Echa said...

fuh isu panas nih.. harus warga johor terbakar hati nih kan.

ish x baik la ckp JB tu hina.. pikir la sensitiviti org lain.. ko nk kata ngan kwn2 ko xpe la.. xyah la ckp secara terbuka yg org luar pon leh baca

sabar yer zana.. mak takotttt

mysha said...

aMenda ar dia nih kan Kak... ntaH paPe ntah.. ilAng akaL agaKnyewwww.....

ratna said...

zana.. sapa dia ni? tgk muka mcm arni nazirah jer.. tp kalau dia.. mmg mengundang padah ler.. abis la dia tu..

Sidratul Muntaha said...

wtf!
aku rasa minah ni pasan bagus.
mari pakat spam dia kat facebook!

rasp said...

buat pe leeee nak cari pasal...
pikir sblum buat apa2...
haiya, mmg cari nahas je minah nie...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

DUSSS DUSSS...walaupun ayu bukan anak jati johor...tapi tetap rasa tempiasnya....huhuhu...

nak makan pi cari kat singapore lah..

umie said...

eh..kenapa nak kata gitu ek..xkan xda famous amos pun nak kecoh gak...byk lagi tpt xda per...bukan isu besar pun nak hina negeri org....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sham - giler ko.....semata kerana famous amos dia tu...nak hina2 JOHOR...mau tak panas hati aku....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sya - mmg dah hilang akal kot pompuan nie....gilerrr

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ratna - bukan arni nazira tp ntah malaun mana menumpang cari rezeki kat negeri orang, pastu sedap2 nak HINA negeri orang....kerja imegresen johor pompuan nie....habis ler...dah ada orang yg forward mesej dia nie ke kerabat johor and boss besar imegresen johor...padan muka

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ayu - kalau bagus pun peel cam orang giler....takde pekdahnyer kan....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sis rasp - tu ler pasal...main sedap jari nak menaip...main sedap hati nak meluah.....tu yang jadi mcm tu ...kalau ye pun nak bergurau ngan kengkawan...agak2 ler kan....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ayu - mmg tak patut dia nak hina negeri johor....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

umie - tu ler pasal.....takat famous amos tu pun nak mengHINA negeri orang.....len ler johor nie takde masjid ker, surau ker, sekolah ke...nie serba serbi lengkap.....

Zulfahmi Abidin said...

sial tol budak tuh..you kasi dye pasal johor jgk fahmie ade buat nie...nie link dye..suro budak tuh bace ckit pasal johor...http://fahmie-lifestyle.blogspot.com/2010/08/kereta-tengku-mahkota-johor.html

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

kureng asyam dak tu ekk..
mencetuskan emosi johorian aje..
aiii, berani btul dorang komen open aje kt fb ekk.. huhuhuhu..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

kurang ajar punya orang!!!!! ooiitt tu negeri aku tu.. walaupun aku keja kat kl tp tak de pun aku kutuk2 KL ni tau.. lgpun aku masih sayangkan negeri JOHOR TERCINTA..

betul ke zana, dorang dah forward pada boss imegresen dan kerabat johor?

ieda said...

uish memang hilang akal aper wanita ini .. ish2 saboor jerlahh ..
x perrrrr nanti dia tahu impak dari apa yg dia perkatakan .. siap taruk kat wall layie .. berani tulll

walau mcm mana keadaan sekalipun sesuatu tmpt itu , u as human x der hak nak kutuk lebey2 nieh .. sekadar mengeluh tuu orait layie .. siap hina tuhh perghhhhh ..

masih x caya ada pulakk manusia mcm nieh .. perempuann lak tuhhh
astagfirullahhhhhhhhhh

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak mimi - tu arr kak...mmg mengundang kemarahan...makin hangat group tu kak...

dgr2 nyer camtu ler.....

Emy Omar said...

Panas ni zana..apa lagi dik,akak bukan orang Johor pun rasa terbakar..ko suruh je dia balik Negeri dia..hihihi pssst tempat dia ada ke famous amos tu??hahaha eh diaorang mana ha??:p

Irma Ruhani said...

Bikin panas jer ni pompuan.... ops sesuai ker panggil pompuan yer....

izz said...

ermmm.. apala minah tu.. bengong ke hape.. tk tau ke fb tu open media.. aduhai mengong betul.. suke2 je nk hina2 gitu.. tk pahammm!!! sian ank2 dia ada mak pangai gitu..

[-suziey-] said...

lor minah kampung mana ni? apsal blagaks sgt..aku yg anak jati KL aka kolumpo aka kuala lumpur aka tpt sume bende ade pn xmcm dia..pegi tpt org respect la sket..otak cetek..menilai pembangunan hanya dr famous amous?? w.t.h..seranggggg zana!

Dee said...

x patutlah dia ckp gitukan..x kisahlah kita ni rakyat negeri mana..x baik kutuk2..nak2 tempat kita cari rezeki..kdg2 bila buat status tu x pikir sensitiviti org lain..mcm kt sabah sarawak..xde roti gardenia..dh berpuluh tahun..x penah aku dgr org hina2 negeri dorang..aku lagi suka ada..shoppingkan roti gardenia utk dorang..pastu aku poslajukan..kalo minah tu nak biskut famous amos tu bgtau akulah..leh aku poskan..hehehe..