Followers

Monday, January 25, 2010

Your Best Vacation Moment Contest

Bagi laluan utk entry contest nie yerk........terlupa plak yang hari nie due date contest dari Mama Zara nie.



by

Our holiday trip to
Kota Kinabalu Sabah 
on
18 - 21st January 2010.

Setahun merancang percutian ke Sabah yang sepatutnyer di sertai 7 family tp akhirnya hanya 3 family saja yang dapat pergi.  So, semua perancangan hancus berkecai......dan..sebab lagi 4 family x dpt join coz' mereka sumer pakat mengandung ....hu hu hu hu.....2 family tu tengah tunggu due dated baby nak keluar, time kami fly ke Sabah tu...so sad.....tp akhirnya.......percutian yang tak cukup corum tu menjadi satu kenangan terindah dalam hidup kami.

1st day in our trip....byk betul dugaan yang melanda.........
1st : kami 2 family (zana & co and Badut) terlewat check in kat airpot......dan kesudahannyer...kerana semangat berkobar2 nak melawat bumi di bawah bayu tu.......terbang RM2000 untuk beli new ticket for 4 of us. Another family (Jenol) plak, dah sampai awal utk check in, tp terlupa bw surat beranak anak yang 1st....so, terpaksa minta pihak sekolah anak faks kan salinan surat beranak si hakimi tu......and tambah RM90/pax......total utk 5 of them...RM450 for next flight....hu hu hu...dari nak menikmati tambang murah....terus memasing kena bayar lebih jugak.
2nd : Si batrice jatuh tersungkur dlm keta coz' tersadung handbreak....habis berdarah hidung...tp alhamdulillah....xde apa2 yg serius.
3rd : Handphone anak si Jenol (hakimi) tertinggal dlm teksi otw ke pasar malam jln sinsuran that nite....call2 balik x dpt....tp dah mmg rezeki kan....d next day.....driver teksi tu mesej suruh amik balik h/phone tu...syukur alhamdulillah

Walaupun byk dugaan yg melanda....tp akhirnya.....percutian ini menjadi percutian yg paling BEST lah dlm hidup kami.  Menikmati pemandangan yang sungguh INDAH.




 Gunung Kinabalu yang berdiri megah di balik awan2.  Indah sungguh ciptaan yang Maha Esa..

dan




pengalaman memberi ikan makan di Sapi Island....pergh giler best.....tengok ikan besar2 datang kat kita, makan roti yang di hulurkan......air pun bukan dlm mana pun....paras2 pinggang jer.....giler crystal clear airnyer............takat nak tangkap ikan2 tu guna tangan, pejam mata pun leh dapat tau............jinak2 sumer.....leh rasa dia gigit roti tu dari tangan kita.......alahai...x puasnyer

4 hari di Kota Kinabalu rasa cam tak cukup jer...........bukan rasa lagi......mmg tak cukup lerrrrrr.........makanannyer......tempat2nyer.........shoppingnyer.....mmg heaven lah.......my laling hubby tu siap suruh Zana minta tukar ke KK ok........hollah!

but, don't worry........akan ada 2nd trip ke sana menyusul lagi dalam tahun nie......dengan perancangan yang lebih rapi dan..........WANG BESAR untuk shopping.......ngeh ngeh ngeh


** inilah ahli rombongan kami yang setelah setahun merancang, akhirnya dpt jugak menjejakkan kaki di kaki Gunung Kinabalu***

Dengan keindahan Mt. Kinabalu, ikan yang jinak2 di Sapi Island, my laling hubby dpt jumpa ikan Baracuda masa dive @ Sapi Island, seafood yang murah & sedap, chicken wing yang hari2 kami cari, kristal & mutiara yang cantik2 dan murah, kuih cincin yang sedap, buah tampoi & salak yang manis, terlupa terus kami dengan rintangan yang di lalui masa nak datang ke Sabah nie.  Berbaloi2 bayar ticket flight segera yang mahal tu......

Sabah
.......kami akan datang lagi.  Tungguuuuuuu


3 comments:

umie said...

wah..ni mesti dapat temapt pertama ni...hehehhe....menarik sungguh...hehhehe

lily azliyana @ mama zara said...

Slm kenal Zana..thanx join contest ni..gambar fresh lagi ni ek..hehe

nway, gunung kinabalu mmg memukau kan..sejuk je suasana kat sane ye tak..n macam menarik jugak tpt korang bagi makan ikan kat Sapi Island tu..lom pernah smpai sane lagi..=p

rasp said...

Gunung Kinabalu tu mmg memukau kan sis!!!
My next trip *ehem ehem~ntah bila lah kan* nak try ke Sapi Island gak aaa...
gud luck for the contest!