Followers

Monday, August 16, 2010

buah zuriat @ hawa

Alhamdulillah.....hari nie, officemate aku yang dua orang tu dah selamat sampai dari mengerjakan umrah.
Btw....aku ada kirim belikan hati unta untuk ubat asthma Batrice and also buah Zuriat @ Hawa utk usaha nak mengandung lagi...syukur sangat2...dua2 tu ada....


ini buah zuriat nya.....

nanti aku tunjuk erk rupa sebenar buah zuriat nie dan kelebihan2 yg ada ........buah nie keras....

kita berusaha Allah yang menentukan...tak salah kan kalau cuba....

26 comments:

Tie-Ibu wawanisolehah said...

Owh ni ke buah zuriat...slalu akak tgk dia kembang cam jerami kelapa tu..ke ni buah yg blom kembang

~~ciklinn~~ said...

insyallah... aku sentiasa doakan kamu yer dikk

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Tie - tak sure plak...kalau tak silap...isi dia mcm kelapa tua tu hah.....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ciklinn - amin...thanks kak

Emy Omar said...

Zana,akak pun ada buah hawa tu ustaz kat sek akak ni balik umrah hari tu dia bagi ke kami cikgu2 perempuan.hehehe..saje simpan..tapi utk zana,akak doakan semoga berhasil ye..insyallah

lily azliyana @ mama zara said...

1st time tengok buah nih..harap adelah rezeki zana preknen nanti k..insyaAllah, kite berusaha kan..=D

umie said...

zana..cepat la wat n3 mcm mana nak makan buah tu..umie ada 2 biji tp x wat pun lagi ni..hehhe...PPT umie tu kata caranya rebus then kulit disagat..minum ngan air susu...cara zana mcm mana?

Dee said...

first time tgk buah zuriat ni..insyaallah..ada rezeki zana tu nanti..dee doakan moga berjaya..

mrs.irwan 2 be said...

InsyaALLAH kak...semoga menemui hasilnya..:)

azueriena said...

1st time kak azue dengar pasal buah zuriat nie....semoga allah perkenankan yerkk...hanya kepadanya kiter meminta kann...

NoRwAnI nOrWi said...

penah dgr pasal buah ni tp pestime tgk...hihihi..amin moga pasni lekat plak kat zana...hati unta x tunjuk ke?ko nak buat mcm mana?

norhidana said...

salam beb,

oho.. aku penah dgr psl buah hawa tu tp tak penah nampak... itu dia....
oho, hati unta ek ko pos kt aku ke beb?
time kasih terharu nyer aku wei...
semoga batrice blh cpt sembuh cube berubat ngn hati unta tuh.... n semoga aku pun blh sembuh...

Jasfyra said...

1st time aku tgk buah zuriat..nanti ko cita detail ye psl buah ni zana..dan aku harap ko cpt2 lekat.amin..

☆ lieya latif ☆ said...

xpe zana...cube selagi terdaye...ape2 jalan pun kite cube.....

1st time aku tgk buah ni ko...tapi kawan aku kat opis ade mkn buat ni gak......

doa yg terbaik utk ko yeak zana...

LyNn HaMzAh said...

x pernah tgk pun buah nie...anyway semoga berjaya yer zana...kak lynn pun tengah berusaha juga nie...

Cik Nurul said...

salam kak, kalau tahu nurul pun kirim sekali hehehehe..teringin nak dapat baby jugak hehehe

atty's said...

kalo tak silap kty ..kena rebus ..lepas tu sagat..minum ngn air susu..kalo tak silap ar..penah dgr org cakap.nak tgk camne zana..buat..lak.

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak ty - zana pun tgh survey cara2 nak makannyer cam mana...tp mmg pasti kena buat minum...rebus and minum airnya...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Nurul - insya allah nurul, kalau ada lebih, ada ler rezeki buah nie utk awak yerkk

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak lyn - nie pun 1st time zana jumpa...tahu pun thru internet jugak...thanks kak....hope akak pun berjaya juga

♥Azie♥ said...

zanna moga berhasil yer..azie doakan mudahan allah mudah kan urusan mu...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

azie - thanks azie. amin

mysha said...

aKak sha Pernah tGk buaH nih.. Mak bALik umRAh tunjuk... AKak kirIm haTi unTA ker kaT kAWan akak?? dUlu Masa sHa kecIk dulu sHa pun Kene Minum gak..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

buah zuriat? ni la pestime tgk buah tu.. btw, slamat mencuba ye Zana.. mmm, i pn tgh berusaha menambahkan rakyat mesia.. hahahah, jom la kite sama² tingkatkan usaha..

Ruziawati Bukhari said...

kak t doakan niat murni zana ni dimakbulkan Allah.. Insya Allah.. berusahalah.. batrice nak adik ye batrice?

ieda said...

oh mcm nieh rupa buah zuriat .. xtahu dan x kenal punn akak selama ini ..

ermm nanti share kelebihan dia ya .. jgn lupa