Followers

Friday, March 12, 2010

Cerita malam Jumaat


Lama dah tak update citer budak kecik ni kan........since umur dia now dah 3 tahun 2 bulan.........fuh.....mulut dia cam bertih jagung...........1 persoalan.........sekurang2 nyer nak kena sediakan 10 jawapan coz' bila dia tanya, kita jawab....dari jawapan yang kita bagi pun dia boleh reka soalan2 yang lain.........so, get ready ler kena buat persediaan mental dan fizikal bila dia mula buka mulut.

Alhamdulillah............bila dah tukar susu nie..........berat badan anak dara nie, nampak nyer ada naik sikit.........ari dok kecoh2 nak pilih susu apa kan utk dia......dari Dutch Lady 123...........now dia dah tukar kepada Dumex Dugro 3-6 tu.....kaler hijau gambar budak pompuan tocang kiri kanan.  Syukur sesangat...........dulu sehari ada lah 4 - 5 kali...but now.....mlm sebelum tido jer dah 3 kali......8 auns.  Belum siang lagi.........nasi pun alhamdulillah........x berapa susah dah nak suruh makan..........kekadang tu....tengah2 malam ngadu lapar...............hu hu hu.....


Bab melawa.....mmg x boleh kalah ler.......dah pandai nak pilih baju mana nak pakai......sepit rambut mana yg sesuai....kalau gi shopping sepit2 rambut dia pun dah pandai pilih sendiri.......kalau di mata dia tak lawa tu...jgn ler beli....mmg sesaja buang duit.........demand lebih....


Bab lawan mulut, lawan gaduh........mmg terror........tp satu lagi yang dia terror.........tukang pujuk.....he he he....cair beb........bila dah gaduh2 ngan dia nie.........pandai dia pujuk mama dia.........ayat kemain manis syahdu..............siap peluk cium mulut lagi............1 kelemahan batrice.......he he hee...dia tak boleh tengok mama dia nangis...walaupun mama dia nangis coz' nengok citer drama syahdu kat tv........dia mmg tak boleh tengok.....dgn dia2 sekali nangis...siap cebik2 mulut....pastu siap lap air mata kat pipi mama dia nie............


Inilah racun inilah penawar hidup kami..........hu hu hu....emo ler plak yerkkkkk


Xtvt malam khamis.......bukan takat malam bunuh syaiton nirrajim utk mak pak dia....tp malam dia jadi budak kemain tak reti duduk diam...........hu hu hu.....lotih mak cik nak melayan.






8 comments:

LyNn HaMzAh said...

hehehe...batrice oh batrice...kalau ada peluang nak jumpa anak dara zanna nie...leh kawan2 dengan lovely qistina kak lynn tu...

Sidratul Muntaha said...

hmm..
icha oo icha wei..
pasni mak ko takderlah serabut yerk negok ko kuruih
dak setot tu pun mmg minum dugro
adei..
yg tak dayanyaer..
tgh malam boleh bgun mintak mkn..
ekeke..
icha..
bile nak jumpa acik ayu lagi?!

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

bila tengok batrice rambut dah lebat dan panjang ni, makin manis rupa dia.. memagn la zana, dah nampak gebu dan berisi si batrice ni.. serasi la tu susu dugro tu dengan batrice.. tak sia2 tukar susu.. sekarang ni batrice sedap2 badan ni kalau nak peluk.. jangan jdi emily kurus kedengking..

☆ lieya latif ☆ said...

kih kih kih ...sweet jek aku bace tang suke pujuk org tu...ni sah2 ikut bake mama die ni heheeheheh....

tu ar..susu dugro pun mia mija minum okey sangat2.....harga pun tak le mahal.....yg penting budak suke minum heheeheheh

ye laa zana, nampak dah batrice berisi sikit.....lega kan kalo anak punye selera makan yg baik....tak le risau...

~~ciklinn~~ said...

hahahaah tu yg best tau bila anak dah boleh ajak berbuall kan.... aku suka aku suka... hishh bertambah2 comellah anak dara ni makin besar nie.. geramm aku tgok..


dia rasi lah tu kot dgn susu tu.. tu yg makin bambam aku tgok....gerammm... cam biasa ko ltg tarikk sikit idung mancung dia tu utk aku yerk..

MAYA said...

kelakar la batrice.. meriah kan dpt anak yg suka bercakap nih.. anak aku pun sama..

sukla gaduh2ek? kita serupa lah zana.. kejap gaduh..kejap pujuk.. betol tu.. dialah racun. dialah penawar.. hehe

Emy Omar said...

Itu anak dara sudah besar la zana..ada la kawan zana nak gaduh2 kan

Cik Wanie said...

amboi bestnyer bila ada anak nie kan akk,
wanie plak rasa teringin ank ada anak sendiri,
tapi....

kawin pun blum,
mcm mana nak ada anak:P:P