Followers

Saturday, March 27, 2010

Hari Terakhir di Genting - Strawberry Mini Park

huuu...........sgt sadis ok........hasrat nak berjimba2 & berseronok2 kat outdoor theme park tak kesampaian.....pagi tu, kul 3 am laling hubby aku di serang sakit perut yang amat sangat......habis semua keluar...........dari atas keluar, dari bawah pun keluar sama.......apa yang keluar tu...x yah ler aku citer yerk...korang pandai2 imaginasi udah ler......kang aku citer, ada gark yang tak lalu nak makan......

Tak sure salahnyer di mana...sama ada makanan di mamak or makanan di pizza hut...tp dia2 tempat pun aku makan gark...cuma x byk........takde plak ku kena sekali..........tp mmg sian sungguh ler tengok laling hubby aku yang x larat cam ayam berak kapur...........habis lemah longlai...........

So, lepas check out tu..........terus decided batalkan jer lah impian nak berjimba tu......aku ngan batrice yang seronok.........sian plak ngan laling hubby tu kan..next next next time pun ada jugak nanti......x lari Genting Highland tu..............tu pun , puas gark ler memujuk Batrice......dah janji ngan dia macam2 tetiba jadi camnie...terpaksa mungkir janji ngan dia.........rasa sangat2 bersalah............


and di sebabkan laling hubby aku dah tak larat dah...so, terpaksa ler aku drive turun kan...........aku tawakkal jer lah pada Allah masa drive tu...yelah........drive tu mmg dah hari2....tp drive jalan turun Genting nie.....tuhan jerlah tahu camner berdebar2 aku nak drive turun tu kan...jalan dah ler mcm ular kena palu...bengkang bengkok...ngan turun bukit lagi...............


Aku suka pemandangan sekitar tokong cina nie........cantik sangat........ngan kabus tebal nyer...ngan senibinanyer......dah cam cerita cina zaman dulu2...zaman bangsawan...zaman ala2 duduk kat kayangan.

Sampai area Goh Tong Jaya berhenti kejap cari buah2 potong utk laling hubby aku......so, tetiba laling hubby ajak singgah ke Strawberry Mini Park nie...........dia ckp kesian ngan Batrice....udah ler tak dpt nak enjoy main kat outdoor theme park tu......bg ler dia enjoy kat sini sekejap........dah laling hubby ckp gitew.........so, aku pun .....SAYA YANG MENURUT PERINTAH gark ler....tak baik ok derhaka ckp suami........padahal kat dlm hati dah munge2 gumbira kan..........


kat sini boleh self picked strawberry tu..........tp byr RM8 lah kalau tak silap.....max 3 orang sekali petik.....tp strawberry nyer comel2 jer...x besar2 dan mungil2 cam strawberry yang aku beli semalamnyer kat restoran mamak tu.........tp dari takde kan.....jadi ler  buat kenang2an memetik strawberry......


 Muka ketat budak kecik tu terpaksa tunggu papa dia keluar dari toilet baru leh nak pergi petik strawberry.....x menyabar2.........so, time petik tu..........aku berdua ngan Batrice jelah kan......laling hubby memula jer tahan nak snap2 gambar.....pastu dia tak larat terduduk jer kat tepi tunggu kitaorg siap petik


kecoh mulut aku dlm nie tau........yelah, budak kecik tu dpt gunting kat tangan......kalau boleh ngan pucuk2 strawberry tu pun dia nak cantas..........kejap2 mulut aku kecoh ckp "batrice, no" "batrice...that one cannot cut" kejap2 lagi plak " no no no....cannot cannot" sure tension mamat bangla yang jaga kat situ.....tp yang kelakar nyer........bila aku jumpa strawberry yang dah boleh di petik tu...aku suruh dia gunting.......laju jer dia gunting pastu kemain berhemah anak aku ckp "terima kasih mama"...10 kali potong...10 kali gark ler dia ulang benda yang sama..........



amacam........ada tokoh tak jadi pekebun berjaya........ha ha ha


Inilah hasil pungutan kami hari tu.........x penuh bakul tu.......tp dah kena charge RM24...mahal gark....hu hu hu....beli yang dah siap bungkus sure kenyang perut.........


Xpelah kan.......bukan selalu deh dpt pengalaman cam nie.............


Lepas puas memetik strawberry......we'll terus gerak balik...........tp b4 that....aku  ngan Batrice pusing2 dulu kawasan sekitar nyer lagi sementara laling hubby aku berulang ke toilet lagi...........sian kat dia........

Alahai.........sedap erkk rupanyer strawberry coklat......tp tu ar, mahal ler kat area sini...1 cucuk RM6.50....kat theme park baru RM4........jadi, demi tak nak kempunan sampai masuk longkang......beli gark ler secucuk nak bagi feeling2 ala Dato' CT Nurhaliza kan.........tp mmg sedap ler wei.....rasa masam2 manis di adun ngan rasa coklat yang.....WALLAH...x reti nak cakap.

Kat area2 situ.......ada mcm2 tau..........aku tak reti nak cerita...tp mmg ok ler gark kalau singgah situ......boleh cuci mata...........boleh cuci poket sekali............


melata pokok buah markisa nie kat sini........tahu tak buah markisa tu buah apa.......atau nama kampungnyer...BUAH SUSU.......bergayut2 tergantung kat situ.........kalau boleh petik...dah lama aku petik....


Budak bertuah nie berjaya Paw mama dia beli payung strawberry nie..........RM12......boleh lah Batrice.......tp aku tak tahu ler berapa lama jangka hayat payung nie kalau dpt kat tangan dia........




Cantikkan pemandangan kat sini.........




dan sebagai penutup.....


itu ajelah cuti2 kami yang tak menjadi......Insya Allah, ada rezeki sampai lagi ler kami ke atas nie.....ke ada sesapa nak join nanti naik ke Genting beramai2.....jom !


7 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

alah cian nye laa dak tomey2 ngan maknye yg tomey ni...tak dpt berjimba2 .... takpe ar zana...at least ade gak aktiviti tuh...sonok ar gak tu...cume puas tak puas jek lar kan....sian hemlin...camne laa leh salah mkn kan..mmg flat hubby ko tu....seb baik laa ko pun leh drive....tak lee hemlin payah sorang2 kan

takpe2, ade mase nanti leh naik genting lagi......batrice pun dah besar sikit time tu...lagi sonok org kate kan....

re : aku tau bintang mas tu....mahal sikit ar zana, tapidie jahit okey kan....heheheh weh ko pun kire jauh gak tu sampai ke simpang renggam hah wat baju heheheeheh

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

alahai siannya korang anak beranak.. tak pe ar zana, len kali insyallah ada peluang lagi.. mungkin ada hikmah disebalik apa yang berlaku..

nanti kalau nak datang genting, jom la roger ramai2 .. kot2 semua leh pergi, lagi syok

Sham Ummi Echa said...

nk wat cemana kan..kalo da tetiba hubby ko skt perut plak.. sian laki ko.. tp xpe insyaallah nx time leh pegi lg kan.. at least malam b4 tu korang da puas main kt indoor game tu.. kira ok la tu..

eh zana aku tatau pon mini stoberi tu.. kt ner eh.. cntik ar tmpat dia.. cam kt cameron plak.. confuse aku jap ko ni g genting ke g cameron .. kekekeke

Wansteddy Tales said...

rumah dekat je dgn genting. nak turun naik sehari pn boleh, tapi smpi sudah malas nak naik hohoho...

ps: klu trun dr genting 2, 3 hari telinga saya berdengung. xtahan dia pnya dengung. sama macam naik trun flight huhu

Jue ~ mama DnD said...

kesian kat zana & batrice x puas berjimba.. kesian kat hemlin kaco mood bercuti dia.. sakit perut lah plak... sibbaik 1st day tu main gak kat indoor...kalo x lg lah kempunan...
xper zana itu maknan nyer 'wajib' kena p lg lepas ni... jom kita p ramai² kasi gegar tu GH...wakhakhakha..

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

lawanya kaler bj ko n batrice :)... suka2..

zana..ni buat aku x sabar nak naik genting.. hek hek hek....

ALoNa Cintamaniszlite said...

uiiyoo..akak yg selalu lalu kat goh tong jaya nak balik kampung pun..tak perasan ada strawbery park kat area situ ye..haha..malu..malu..

siannya somi hang zana..
Tak makan pil chi kit teck aun ke??
Minum air 100plus pun leh kurangkan gak..InsyaAllah.

Ni akak rasa..bkn somi hang salah makan ni. Tp dia dpt kuman2 kat mana2 toilet awam yg sebelum tu digunakan oleh org yg bermasalah mcm tu, hehe