Followers

Thursday, March 18, 2010

Kemarau di Tanjung Leman

From rumah Adib, we'll adik beradik melencong ke Tanjung Leman......dah satu jalan kan......apa salahnyer menyinggah...nak2 dah lama tak ke sana..........tp yang tak bestnyerrr..........si budak kecik tu tak join...dia kan dah balik dulu  ngan mak tok & tok ayah.  kalau tak sure lagi best.


Sedih aku............sana sini pokok kering.......betul2 kering sampai leh terbakar.............


see.........siap berasap2 lagi time we'll lalu tu.......betul2 panas lah.............biasa lah....bila musim kemarau nie............daun2 pokok semua kering2.....sikit silap jer boleh terbakar..........




mmm.........sayang kan...............bumi kita nie dah tua.


6 comments:

zh-ena said...

NAMPAK BERASAP TU ZANA
TGH TERBAKAR KER TU

saSha a.K.a MumYalya said...

sayangnye,terbakar..
tapi pic nye cantik :)

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

zh-ena - haah ena....still berasap2....baru lepas terbakar kot rasanyer..coz' api dah xde...tinggal asap jer...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

shasha - tulah...sayang kan...kalau tak terbakar..sure lagi cun coz' hijau jer pemandangan..sejuk mata memandang

Jue ~ mama DnD said...

sekarang suhu panas sgt... akak rasa kat memana pun kemaraulah skang ni... hrtu p Cherating pun otw tu byk gak pokok yg terbakar mcm tu...'bumi marahkan kita'

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

gambar2 tu semua nampak cantik.. akak tengok dah ala2 musim luruh pulak.. heheh mata ku ala2 rabun gitu