Followers

Thursday, June 17, 2010

Menikmati Lontong Darat sambil membaca Iklan MFB.........

Morning everybody.....he he he....mood kedaung...coz' malam tadi tido sesorang....laling hubby den...tengok bola kat luar...balik ntah pukul baper...aku pun tak perasan...mak dah pengsan tak sedar diri dah......tido lambat...around pukul 12 lebih gark ler aku baru lena.....aku nie jenis susah nak lelap kalau tak jumpa ketiak laling hubby aku.....hu hu hu......tu pun sedar2 .....laling hubby tak de kat sebelah......sekali jengok ke hall...laaaaa...tidur luar ler plak...sure dia sambung tengok bola lagi balik tu.....tension mak tau!



oooohhh.............gambar di atas adalah gambar semalam yerk cik puan- cik puan.............fuhhhh...nikmatnyer petang semalam menikmati lontong darat...............terbaikkk arrr.........nie ler rupa lontong darat...........lontong darat nie...sama jr ngan lontong biasa tu...cuma beza..coz' dia "darat" kan....so, xde ler berkuah bagai ngan kuah lodeh tu......kering jer......just add sambal kacang + rendang...tak kira rendah ayam or daging...pergh......mmg terbaiiikkkkk arrrr.................sodap hingga menjilat jari ko!


Sambil makan sambil selak surat kabar ...................wah...cam menarik errkkkkk.................iklang Marie France Bodyline..........hhhhmmm........apa kata aku hantar sms untk program pelangsingan seminggu nie..........byr RM68 jerrrrrr...........wah wah wah........start ler berangan nak langsing cam dulu2 nie...............


mmm.........hantar ke tak? .............nanti aku pikir2 kan yerkkkk.........................


16 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

hantar je zana... hehehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sue - jeng jeng jeng....aku dah hantar ko...dah dpt feedback pun..ngeh ngeh ngeh

~~ciklinn~~ said...

hahhahaha dah hantar yerk.. bagus...

sedappnyer lontong tu... akak ka tklang ni pun ada satu tmpt lontong best.. tapi sejak ada umar ni tak pegi2 lagi mkn kat sana.. risaukan umar.. sbb ramai gile org beratur nak beli lontong....

zana.. akak nk tanya nie... zana amik gamabr2 batrice yg blur belakang tu kan... ko pakai mode apa? ke kamu dah mula amik gambar pakai manual... huhuhuh

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ciklinn - he he he....tu arr, sian plak umar tu kan kalau ramai2 org..sure dia pun tak selesa...nak2 sekarang nie mcm2 penyakit menular..baik ler duduk rumah jer kak...

he he he, so far, utk gambar2 yg belakang tu blur (bokeh) cheewaah....zana guna aparture lens...beli sekali masa beli mr nikon tu..and then setting ke M or A...tak pun zana guna mode GUIDE tu kak.....tp leceh sikit arr...coz' nak kena fokus bebetul....tp hasilnya not bad..ngeh ngeh ngeh....

atty's said...

nie yang terliur nak makan lontong gak nie ..

Nana said...

mcm mana rasa lontong darat?ritu kan kita g kluang amrul suh try lontong goreng kedai dia dekat2 kem mahkota tu..mcm pelik plak dengar lontong goreng hehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak atty - kena cari tu kak...he hehe

Sham Ummi Echa said...

ooo itu rupanya lontong darat..mkn ngan kuah kacang or rendang je eh.. biasa jmpa la camni.. aku igt apa benda la lontong darat coz x penah dgr..hehehe

apa lagi zana..register ar.. leh ar kelihatan langsing lps ni

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Nana - sama jer rasanyer ngan lontong biasa....cuma tak berkuah jer...wah..lontong goreng pun sedap gark......salah satu feveret zana..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Sham - tu ar...ramai benar tanya aku camner rupa lontong darat....sama jer...beza makan tak berkuah lodeh tu jer...

aku dah register dah...dah dpt feedback pun..cuma ..cam...he he he....yok yok ooo jer nak pergi....aku kan jenis tak confident bila 1st time nak buat something tu kan

Emy Omar said...

baru akak tahu rupa lontong darat tu zana..akak selalu gak makan cenggitu tapi tak tahu lak orang johor panggil lontong darat ahaks..hantar je la dik oii jangan pikir2 lagi

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak emy - haah kak...tu ler lontong darat........

Mummy Dasy said...

hantar jek zana... kite panggil tu lontong kering :)

Dilla Ady said...

rm68 tu mase first time kan kak? pastu kena bape lak tuk next session? mau rabak kak pokett..

slalu tau tgk iklan2 camtu...rase cam nk join jek tp takut lak ngan kosnye...tp ni akak da try nih nnti leh lah sharing2 camne ngan ongkosnye ek?

♥Azie♥ said...

HANTAR ZANA...

SEDAPNYER RENDANG TUE

Dee said...

boleh je antar n try..tp hati2..lps program tu..dorang mesti ckp2..n pujuk2..soh amik yg mahal punya lak..