Followers

Wednesday, June 23, 2010

Our Lil Princess : SHAZA NURFIKA

COMEL tak?...........putih merah melepak2.......


inilah ahli baru keluarga kami............SHAZA NURFIKA BTE ABDULLAH...........lil princess yang tak di sangka2 hadir dalam family besar kami.........i means keluarga belah my mum lah kan............


Aku pandang.............terus jatuh cinta ngan si kecik nie...........sgt manis.....rindunya ngan bau baby...rindunya nak berjaga malam menjaga lil angle nie.....rindu nak dgr suara tangisan si comel bila lapar susu.........rindu  nak dgr teriakan si comel di bila pampers dah penuh.............mmg rindu sangat2 dgn kehadiran baby dalam kehidupan kitaorang...

Batrice dah umur 3 tahun................so, i thinks sudah sampai masa pun dia ada kawan...i mean adik ler kan...sian dia...dok main sorang2 kat rumah..........kadang2 mama & papa layan gark ler dia main....tp mana ler ada masa nak layan dia 24/7 kan....memasing ada kerja................
.
.
.
.
.
.
.
btw....si comel lil princess SHAZA tu kepunyaan my pakcik...Cik Sairi & Cik Fiza.  Sangat2 terkejut ok....tengok cik Fiza mengendong baby masa datang majlis kawen my sepupu.........and bila lihat lil princess tu...t.erus aku teruja...terus jatuh cinta sambil buat muka KETERUJAAN pada laling hubby....oooohh.....me nak jugak baby cam nie......he he he he..over kan....


SHAZA bukan ler anak kandung cik Sairi...anak angkat yang Cik Sairi ambil di rumah perlindungan.  I THINK tak salah pun ambil anak-anak seperti SHAZA utk di pelihara kan...malah BESAR PAHALA dan GANJARAN di sisi ALLAH..insya allah....yang salah ibu dan bapa atas kekhilafan memasing.....si kecik tu SUCI MURNI....kita yang pelihara dia lah yang BERTANGGUNGJAWAB MENCORAK KAIN PUTIH yang TERHAMPAR itu...sekurang2 kita dapat selamatkan 1 NYAWA yang TAK BERDOSA.  1 NYAWA yang BERSIH, SUCI, dan MURNI.


*** papa, jom ambil sorang jom...buat kawan si BATRICE....! Kira hadiah hari jadi mama...boleh?


11 comments:

NOR RIZAN BINTI ABD RANI said...

Comelll nyee bb tu....zana cam nerr nak amek bb kat rumah perlindungan tu? byk procedure tak?

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak noi - comel kan.....ikut yg pakcik citer, buat permohonan. pastu nanti dia ada panggil interview...bila dah dpt baby tu...kita kena ler byr segala process kat NGO tu....mcm pakcik haritu kena RM4K gark ler...tp complete sumer dah siap termasuk surat angkat sumpah sumer....byrn tu pun utk NGO tu ....kira cam dana utk diaorg uruskan rumah perlindungan tu..coz' gadis2 yang kat situ, akan belajar selama setahun kat rumah perlindungan tu.

mommyYen said...

she sooo beautiful zana..btuah ambil dia jd anak angkat..

☆ lieya latif ☆ said...

aku setuju zana...besar pahala menjage anak yatim....moga rahmat laa family cik sairi tu.....

x salah pun kalo ko nak amik anak angkat zana....aku sokong....semoga Allah permudahkan segala urusan ko....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Mommy Yen - insya allah

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Lieya - betul tu lieya...at least kita dpt selamatkan satu nyawa....

NOR RIZAN BINTI ABD RANI said...

Yerr ker, zana bleh tolong akak dapat kan no atau alamat tempat tu tak? coz jiran akak dah 12 tahun kawen tak dpt ank lagi, kesian diaorg tgh tercari2 ank nak di buat anak angkat....kekadang kita terfikir kan....kenapa lah org yg dah berkhawin sekarang nie susah nak dpt ank tapi kalo ank luar nikah...Masyallah...bersepah2 kan...

Lily @ Mama Iqa said...

comel la shaza tu..

ape pun yg kite buat/ nak buat, kalau benda tu elok & baik, insyaAllah dipermudahkan..

rasp said...

ooooo mmg chomel la baby tu...
and sis, i setuju 200% utk batrice berkawan *ihiks* ...

firahadifa said...

agreed , mmg tak salah pon nk ambik anak angkat... lagi besaqr pahala ade la.. kite bagi kasih sayang kat dia lagi..

baya said...

zana, tadi baca entry oli.. pasal anak angkat ni, dia pun ada mentioned pasal zana buat entry ni.. hiih baya pun ada plan nak adopted sorang, baby girl .. ok kan? hihi