Followers

Friday, July 30, 2010

Jerawat.............


seminggu nie....JERAWAT mmg bermaharaja lela kat muka aku esp area bawah hidung and area mulut tu......huhu hu hu...nanges ok....udah ler jenis merenyam ...gatal2....rasa cam nak keruk2 jer jerawat tu......yang kat gambar tu yang paling besar ler siap ada nanah lagi...huwaaaaa...buruk ok.......time  nie yang kat tepi hidung belum keluar lagi......keluar yang kat tepi hidung tu lagi lerrrr...........seksa ok........sakitt oooo....

Aku sebenarnya tak boleh makan BELACAN......bila makan BELACAN........mula ler jerawat2 nie keluar......orang kata RESDUNG erk......tp aku pun tak sure.....tp kenyataannya MEMANG AKU TAK BOLEH MAKAN BELACAN....huwaaaaaaarrrhhhhhhh ............nangis 44 hari ler camnie....udah ler BELACAN tu salah satu pembuka selera kalau makan....nak2 buat sambal asam letak belacan sikit...buat pencicah ikan bakar..............lagi ler marvels....tak pun buat sambal asam lawan ngan pucuk ubi rebus.....wallah........bukan takat aku sorang makan sambil nangies............laling hubby aku pun  join nanges sekali............

Benda sedap....tp tak boleh nak makan............ini semua gara2 aku makan sambal belacan masa YASSIN KELOMPOK kat taman mak mertua aku....sekali buat majlis doa selamat utk BATRICE....harus memunculkan diri kan..........lagipun laling hubby aku kuar modal gark utk majlis tu............so, kena ler tunjuk muka jugak...............menu : nasi putih, ayam masak kicap, sayur goreng, labu masak lemak, ikan kering, ulam and SAMBAL BELACAN...................nak2 time tu mmg tak lunch lagi............so, makan tak hengat ler..........sambil suap batrice....suap diri sendiri jugak.............SAMBAL BELACAN jangan citer ler....siap buat ratah camtu jerrr.............

akibatnya.................JERAWAT naik kat muka tak hengat................nak nanges pun tak guna.............so REDHA jer lah............benda sedap mana nak tolakkan.....

tp lepas nie............mmg tak boleh nak layan sangat ler tekak nie..............huuwaaaaaaaaaaaa

7 comments:

Aimi said...

alahai zana..ciannya kat ko..dahla kulit ko tu jenis yg mulus... cantik...ditumbuhi jerawat laks... ko sama mcm biras akak..tak blh mkn belacan..nanti muka naik gatal & jerawat2 pun naik sama... tu mmg resdung la.... tryla cari penawar...ada org yg pandai buat air tawar...mana tau, beransur ok... kalau serasi, nanti blh mcm belacan tanpa risau2 lagi...

☆ lieya latif ☆ said...

YE LA ZANA...tu mmg maknenye ko ade resdung....menjadik2 lak naik jerawatnyer tu hah....

dah le kalo tumbuh area situ sakitnye lain mcm.....

wei merening jek aku tgk jerwat ko tu ...geram jek aku nak picit...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

haah sama akak dengan lieya, rasa nak tolong picit jer jerawat tu.. kalau akak dah conpem kena picit dah tu..

tak pe lain kali kena hati2 sikit la makan belacan, amik sikit jer buat rasa2.. jangan ikut kata hati sangat tau

Dee said...

resdung ar tu..buat rawatan resdung zana..ni udang2 tu pun xleh kalo ikutkan..tp mkn jelah..bantai..hahaha..

rasp said...

aduh sis...i tengok i yang rasa sakit...
mesti perit tu sis...
jgn picit2 tau nanti tinggal kesan plak...

♥Azie♥ said...

xper zana sikit jer tue..nant ok la.

Emy Omar said...

Lahai..sian awak zana,lain kali makan belacan buat cubit2 rasa je ye dik..