Followers

Wednesday, July 21, 2010

Ribut di Penjara Simpang Rengam

Semalam petang mmg hujan lebat giler.....complete set ngan guruh and petir bagai...we'll yang kat office nie...siap matikan komputer takut kejadia b4 nie terjadi....yelah...salah satu mangsanyer aku...habis rosak komputer aku....

Duduk dlm office ......mmg tak sure ler apa jadi kat luar....tp around pukul 3 - 4 tu....kat fb officer2 aku sibuk ngan gambar2 kejadian ribut kat blok kediaman pegawai...............terkejut gark ler...yelah, tak perasan pun rupanya kat luar ada ribut........tp alhamdulillah......takde sapa2 pun yang tercedera....

So, aku nak share gambar2 di tempat kejadian......tp bukan aku ler yang snap  yerk.....nie ihsan pegawai2 aku thru FB.........he he he...laju sungguh korang update yerk......tak sampai setengah jam kejadian...dah kuar berita kat wall memasing...........















Teruk gark ler......bumbung garaj kereta byk yang terbang melayang.....bumbung2 rumah pegawai pun ada gark yang melayan.........pokok tumbang........

Lepas office hour...........aku gi pusing2 gark ler ke tapak kejadian........teruk bila tengok sendiri.......hu hu hu hu.............tp again.....syukur bila tak melibatkan nyawa or ada yang tercedera........lepas nie pakat buat solat hajat reramai yerk.............

15 comments:

mummysyafie said...

mak aii..teruk gak ribut tu. but nasib baik takde yang tercedera

[-suziey-] said...

umangaih..dasatnya..paling kesian kalu kete remuk..xleh claim insuran..haihhhh

Farra Dhelina said...

salam..

uishhh teruknya ribut! nsb takde pape yg cedera..ngeri tgok

liwaniel said...

teruk jugak ribut tu..melayang atap semua...sib baik takde yg cedera..kereta ade yg cedera tak?

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

memang dasyat hujan semalam...guruh bergempita...kat JB pun sama...nasib tak der yg cedera...

Emy Omar said...

subhanallah..dasyat juge ye zana,tapi mujur takde yang cedera kan..syukur la

LyNn HaMzAh said...

uishhh...teruk juga ribut tu yer...syukur la sebab tak ada sesiapa yg cedera...

Dilla Ady said...

mak aii..teruknye kak..takut lak tgk..da macam kt oversea la pulak.

sib baik bumbung tu tercabut tak timpa kete..kot tak, menitik air mate tgk kete hancur kan..

atty's said...

teruk gak ribut tu ..nasib takde kemalangan jiwa..sebab zink2 tu kalo kena .mau putus kepala.

Dee said...

syukur xde apa2..teruk gak ributnya..sehari sebelum tu kl dilanda hujan lebat gak..sib baik x banjir teruk je..

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

uihhhhh teruk ni...takut la..nasib baik x kena org ke hapa kan... ari selasa ari tu kan...mmg ujang lebat la kt s.alam... kol 6 tp cam kol 7.30 dah...

mrs.ecam said...

uish takotyer....klu kt KL kompom dh jem giler2 klu time ribut sbb msti de pokok tumbang....nauzubillah...

eheh btw salam knal....

Ruziawati Bukhari said...

Ya Allah.. takutnya tengok kejadian ni zanna.. ye la tu.. bt semayang hajat.. pohon doa dr Allah.. itu saranan yg bagus tu..

keje baik2.. u take care ok? mwah!

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

eiii takutnya .. sampai cam tu sekali kan zana.. harap2 kejadian tu tak berlaku lagi.. nasib baik semuanya selamat..

Kak Watie said...

syukur alhamdulillah x de apa2..