Followers

Sunday, July 18, 2010

Selendang Lycra & Tudung Syria

Biasa arr kan........bila time hari jumaat........rehat kemain lama.........mula ler kaki tu gatal nak keluar berjalan....duduk office pun boring.....ngadap komputer pun bukan boleh buat apa....udah ler blog ke Block...Fb pun kekadang boleh masuk kekadang tak.......so, baik ler aku ambil angin kat luar....cuci mata sambil cuci poket kot2 ada barang yang berkenan..........he he eh......niat sebenar nak beli krim & sabun Tia Amelia.........coz' dah habis.........he hehe....kembali semula aku pakai Tia Amelia........try set sendayu tinggi yang baru tu cam tak sesuai plak...naik biji2 kat muka aku.........so, sempena raya dah dekat nie........harus ler mencantikkan balik rupa paras yerk tak........

Tu tujuan utama..........tujuan sambil2an.......he he he....TER masuk plak kedai jual2 tudung nie........and kebetulan tokey kedai baru ambil stok selendang lycra plak....saja ler gatal tangan try2 acu kat kepala.....wah......TERberkenan ler plak......senang nak pakai wei.........walaupun kainnyer agak berat and agak panjang ukurannyer....tp pakai and bentuk tu senang...................tak yah pakai anak tudung pun takpe.....


So....ini ler hasilnya....he he he.......tak sempat balik rumah.....masuk office petang tu terus try pakai sampai ke time balik.............ha ha ha ha....aku mmg camtu...excited tak menentu kalau ada barang baru.....wink!...

Cun kan.....aku tak pakai anak tudung pun.........selalu kalau jenis2 selendang nie....mmg WAJIB arr pakai anak tudung......1st reason coz' selalu kain selendang tu jenis licin kan......so, takde ler asyik nak membetulkan selendang tak tentu masa....pastu muka aku nie muka bulat cam buah tembikai....at least bila pakai anak tudung esp anak tudung ekin tu.......kurang ler sikit kebulatan dia....ada ler runcing2 sikit di hujung2 nyer tu kan....tp ngan selendang lycra nie...........mmg tak payah pakai anak tudung pun takpe.....cantik terletak and terbentuk jer............tu yang buat aku jatuh hati tu.........lepas nie boleh ler memborong selendang lycra plak...


and.....aku TERbeli gark tudung Syria.....tak pernah nak beli ko.....ntah apa mimpi TERcapai plak.....corak dia cantik................tp tu arrr....tudung syria nie mmg tak masuk arr ngan aku kalau pakai ngan anak dia......muka aku jadi bulat sebulatnyer cam buah tembikai............


see....bulat kan.............tu yang menyampah nak pakai ngan anak tudung dia tu.........udah ler bulat.....makin membulatkan lagi rupa bentuk muka aku nie.....hu hu hu


so, alternatif lain.........tak yah pakai anak tudungnyer tu......and, taraaaa............ha ha ha....baru ler comel sikit ye tak.........xde ler rupa bentuk buah tembikai tu lagi........senang......pin kat bawah dagu...and kelepet sikit kiri kanan tu............senang kerja aku.......


12 comments:

rasp said...

pandai u mengenakan tudung2 tu sis...
me pun tak leh pakai tudung yg takde 'awning'...
bertambah mulat je mukaku ini....

Ruziawati Bukhari said...

ayat baru... terberkenan.. hehe.. x pe.. kita cube je jenis apa.. baru tahu yg mana satu sesuai ngan kita.. kan zanna.. anyway, kak t nk cakap.. u sgt sweet pakai tudung baru ni...

☆ lieya latif ☆ said...

sgt sesuai zana ngan ko.....aku gak laa yg dok setia ngan tudung bawal haahahahah...tak berkembang betul kan....tgk ko melaram ngan tudung ni, tingin lak aku nak try....nanti ar, sebelum puase ni aku nak soping tudung kat jalan tar, nanti aku try beli selendang ni lak....mane tau aku sesuai ke huhuhu

norhidana said...

sesuai mm sesuai beb... sungguh pandai ko mengaplikasi kan tudung syria tuh ... dr bolatt ngn anak tudung nyer jd just nice...

aku selendang nih mmg tak reti, nk belit2 tak reti, itu yg aku senang ngn tudung ikin je... sarung je ahak2

LyNn HaMzAh said...

sempat juga bershopping yer zana...kak lynn pun masih lagi setia dengan tudung bawal...sebab kalau pakai tudung ala2 ekin nie sure muka kak lynn jadi boooollllaaaaaaaaattt...huhuhu...

Sham Ummi Echa said...

zana, aku paling suka tgk ko pakai yg tudung lycra tu.. mmg sesuai ngan muka ko.. nmpak kurus uuu.. tp yg syria tu agak kurang sesuai ngan muka ko.

jgn marah ngan komen aku ni yer.. tp pndapat aku mmg ko sesuai pakai tudung lycra tu

Dilla Ady said...

tudung syria tuh mmg tak seswai langsung ngan akak..tp yg lycra tuh mmg mantop..

rajin akak menyoping eh..bez kan..sesekali ape salahnye..penat keje kan, sesekali treat diri camni..waaa...puas!

[-suziey-] said...

waaa best ni bole buat tudung raya..sesuai je ngn muka ko

mysha said...

aKak aRi tu Kan Sha g Jalan TAR kan ada Jual tuDung nih.. tp kan tudung tu nama dia 'LYCRA Jgn Pandang Belakang" hehehe sha taK tawla per motiF nyew nama Cenggitu.. ;)tp tudung akak beli tu suite ngan muKe akak...

atty's said...

kalau kty yg pakai lagi ler bulat..huhuhuuh.

ALoNa Cintamaniszlite said...

hahaha...mcm2 laa hang ni zana..

psst; sebenarnya akak pun jenis muka bulat..membulat!!! hoho..
Jd, akak sesuai pakai tudung bawal aje ler buat setakat ni. Kalo pakai tudung cenggini...anak2 akak gelakkan. dorang kata kelakar...aduii

Hirda Ibrahim said...

aku suka yg 1st tudung tu. nampak muka ko panjang. yg 2nd bulat.

muka kita sepesen le zana, bulat!
aku ni kalu pakai tudung ariani, muka cam pinggan je rs.. LOL