Followers

Tuesday, July 20, 2010

potong....potong..........apa yang patut di potong.

kejadian Sabtu lepas........sambil tunggu air panas atas dapur tu....aku mmg lama dah rimas ngan rambut depan dia nie.....mencucuk2 mata....tak sekata plak tu......so, apa lagi.....ambil gunting acu ler kat rambut dia...........


tak silap, last potong rambut depan dia nie bulan 1 or 2 dulu kot.....time aku curl kan rambut aku...nyonya kedai tu zassss rambut depan dia sesuka hati tanpa permission....tp xde ler aku kisah sangat pun, rambut depan jer pun...len ler nyonya tu gi zasss rambut anak dara aku......time2 tu gark ler aku minta ganti rugi......


he he he...takat potong rata camnie, berani ler aku......cuba kalau ko suruh aku buat fesyen yang bukan2...mau pengsan aku kat situ........bukan susah pun....zasss jer lah.....kot2 nak tegak...korang ukur ler guna pembaris ke apa dulu kan....tp, melampau ler plak ..........takat potong rambut nak ukur bagai kan.......


alter sikit2.......kasi tegak jgn bengkak bengkok.....hilang plak ke ayuan dia..........sambil potong rambut batrice, aku paksa laling hubby aku snap2 gambar..........kata blogger tegar..........harus ler dia tolong aku snap2 gambar kan.........takkan satu tangan pegang gunting, satu tangan pegang camera............kalau dulu, camera compact tu boleh ler.....nie besar godang.........nak angkat sebelah tangan pun gigil2 parkinson aku di buatnyer......


pastu...........elok jer aku alter kasi rata sikit............papa dia bising ckp henget benget ler apa...........so, kengkonon dia nak alter ler......................ceh......beh kurang jer...lagi ler...buat kerja separuh jalan, gi alter sebelah jer.........sebelah lagi dia biarkan......



ko tengok..........aku bagi green lite untuk rambut depan jer.........dia pi gatal tangan nak potong rambut belakang sekali......NO NO NO....giler bertahun aku nunggu rambut dak kecik nie panjang...........sesuka hati dia nak potong rambut belakang tu...............kengkonon nak ratakan ler...........biar ler cam kena geget tikus....aku tak peduli........biar rambut belakang dia tu......camtu jer.....senang sikit aku nak ikat nanti....kalau dah potong nanti.......camno nak ikat........sure tak sampai punya........


panjang dah kan rambut dia......3 tahun beb aku tunggu rambut dia nak paras nie.............anak korang yang mana rambut lebat panjang tu mmg tak heran ler nak potong berapa kali pun.........tp, bagi aku yang mmg menunggu bertahun2 nak dptkan rambut dia cam nie.......mmg aku heran ler kalau papa dia pepandai nak potong kan..........minta maap ler bebanyak..........

Batrice nie rambut dia pelik sikit...........kalau korang perhati betul2..........rambut dia yang atas jer panjang tp rambut belah dalam..........rambut bawah, tak panjang2............takat tu jer...................


he he he.......so, taraaaaaa.........ini ler hasilnya...................straight cut.........ngeh ngeh nghe


hik hik hik.........muka puas hati pandangan dah clear...........kalau tak, bersemak jer ngan rambut dia.......


*** kali ke-3 rambut depan dia aku cantas

16 comments:

mysha said...

heHeHE raMai nyEw MenggOdek Rambut Batrice ekekeke... Dulu sHa pun Gatal tAnGAn gunting raMbut senDiRI ngaN raMbut aDik.. Last2 aMik Ubat Mak Kata KasiK penDek terus huhuhuhu...

p/s~Lepas nih akak leh buKak kedAi guntinG raMbut khAS utK sTraight Cut jerk ngeh3X..

LyNn HaMzAh said...

wah...dah pendek la rambut anak dara tu...tp x per...nampak kemas sikit...

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh ...comey2.....betul ckp ko tu zana, gile lame nak tgu panjang...mane leh potong...kalo aku pun tak kasi ko potong belakang tu...biarpanjang lagi ...pastu baru laa ko nak rate kan ke layer kan ke....heheheeheheh

suke pic last tu...sungguh notie mottie heheheeh

ibu 2AZ said...

ermm nih pun sama lah ngan arissa..cepat je kerat kalo dah depan tuh tutup mata..hehehe

comei gambar batrice tuh..hehehe..

Dilla Ady said...

okeh da nih kak..bertambah chumel la batrice..

[-suziey-] said...

elok je dok diam...nk potong rmbut aQeel sgtla mencabar..haihhh

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Sya - ala sya...potong simple2 berani ler akak...nak pattern2 gi hantar kedai..ngeh ngeh ngeh

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak lyn - potong dpn jer pun kak...rimas cucuk2 mata dia...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

lieya - tahu takpe.....bertahun ko nak tunggu rambut dia panjang segini...mau aku tak bagi papa dia potong...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ina - rambut arissa takpe....rambut dia cepat panjang..lebat plak tu...anak dara nie....segitu jer lah...harap dpn jer lah yang boleh di potong pun

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Dilla - potong depan jer pun dilla...rimas

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

suziey - he he he..nasib baik ler dia behave ko...

akiratoriza said...

macam-macam la ko ni...berani gak potong rambut batrice tu kalau aku jawabnye memang tak la....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Wawit - ala....takat potong rambut depan dia...berani ler aku...kalau suruh potong rambut belakang...gigil gark ler takut senget benget kan..

Sham Ummi Echa said...

alalala comeinya..

baik je batrice yer bila mama dia potong rmbut dia

Hirda Ibrahim said...

cutenya...
aku cukup suka budak2 rambut straight ni tau....
senang jaga.