Followers

Tuesday, August 3, 2010

Karaoke Suka-suka & Pakaian Beragam.

morning ...........almost 3 hari citer tak berupdate kan....since tak boleh nak online dari office nie.....masa adalah terbatas sesangat..........kat office pun hanya leh online FB jer.....nak jenguk BLOG......kena menumpang kasih kat PC orang....hu hu hu...mencik ok.........susah betul aku nak buat kerja sekarang.....nak cari info pun susah........nama nyer kerajaan menyeru supaya RAKYAT CELIK IT....tp....kat office di sekat2 penggunaannya....camno nak celik IT...camnie.....

Weekend lepas........mmg aku gagahkan diri gark ler balik TENGGAROH walaupun berDUA ngan Batrice......laling hubby tak nak ikut sudah...........lagipun dia ada kerja nak kena buat.........sebab UTAMA aku balik Tenggaroh ialah :

HARI PENEROKA 

Almost bertahun2 gark ler takde sambutan HARI PENEROKA camnie...........dulu time aku sekolah2 ada ler...every tahun buat.........seronok.........macam2 aktiviti ada..............so, this year.......ntah mimpi apa agaknyer kampung aku buat........tu yang berkobar2 aku balik TENGGAROH tu.......

Aku balik petang jumaat..........so....malam nyer time sampai tu....ada PERTANDINGAN KARAOKE suka2.........yang masuk pun anak2 tenggaroh...........peneroka & penerokawati.........just suka2.........tp jangan tak caya.......RAMAI yang ada BAKAT  TERPENDAM kat TENGGAROH ni...........bagi ler lagu apa pun................sure memasing leh NYANYI punya..........





Seronok anak dara aku........siap ajak aku joget2 sekali........nasib ler gelap gelitakan........so, join dia joget2 takde ler malu sangat orang nampak..........kalau tak cam MAK PINGU ler plak kelihatannya........


Beside that............ada gark ler pertandingan PAKAIAN BERAGAM...............
syok tengok........mak2 ayah2...dok menjoinkan diri ngan xtvt camnie.............ha ha ha ha......

yang nie kengkonon jadi PENOREH BERJAYA 

yang nie plak TUKANG POTONG RUMPUT.......mmg pakcik nie femes as tukang potong rumput pun kat tempat aku nun.

yang nie plak BABY 3 TAHUN....1st PLACE ok.....

si tupai..........

MAT ASKAR.............

Tp tak dapat nak layan habis ler................anak dara aku dah penat........main sampai berpeluh2.........bila dah penat tu........mulut dok rengek2 ler ajak balik.........so, dapat ler aku layan half jer xtvt malam tu..........mak aku layan sampai habis.........balik dekat pukul 2 pagi.........pergh.........





16 comments:

♥Azie♥ said...

wah bestnnyer...banyak acara menarik

☆ lieya latif ☆ said...

ohooooooooo seronok zana tgk aktivitinyer.....bagus tul....merapatkan silaturahim, sambil tuk leh enjoy2...... bagus betul laaaaa.......

mau tak penat ko si kecik tu...ngan jalan jauhnye.....pastu sure pakcik2 makcik2nye layan main.....mau tak letih heheeheh

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Azie - mmg best pun..byk acara yang best2...dah lama tak beronggeng camtu

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

lieya - betul tu lieya...dah lama tak buat....sekali buat...rasa happening sangat walaupun biasa2 jer sebenarnya...

mau taknyer....sumer dok pakat ngusik dia.....mak aku tu kan sumer orang kenal...so, cucu pun dpt ler tempiasnyer jugak....

intanz said...

hari peneroka.. lama dah tak dengar... selamat berjimba2.. eekekeke..

NOR RIZAN BINTI ABD RANI said...

Best nye, kat tenggaroh 5 cam tak der pun aktiviti cam nie.....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak intan- lama dah takde kak..tahun ie pengurus buat ler plak...tu yg gigih balik kg walaupun berdua ngan batrice jerrr

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak noi - haah erk..tenggaroh 5 pun lama tak buat hari peneroka....timur nie pun kak...baru tahun ni...dekat 5 tahun gark ler tak buat.....pengurus baru..semangat baru

atty's said...

seronok kan kalo ade aktiviti camne..sambil mengeratkan silaturahim..antara peneroka.

Sham Ummi Echa said...

fuhh happening tu.. bagus ar kg ko ada wat hari penerooka nih.. dpt menjalinkan kemesraan antara jiran gitu..

azueriena said...

siokk arr nengokk lelaki dewasa berpakaian mcm tuu...memangg kelakor kann...tp yg penting sporting lerr...hehhehhee

Dee said...

seronoknya..rajin mak ko layan smpi kul 2 pagi..hehehe..

Emy Omar said...

Syok akak tgk gambar & dgr aktiviti nya zana..memang meriah tu..rajin mak awak tunggu sampai habis..

mysha said...

aKaK LawAK ar gaMbo babY tuer tu..wakakka...

beSh kan aKtiviti ceNggini.. i likEEE....

Nana said...

bj abg askar mana la dia pinjam tu hehe agk2 klw amrul amrul masuk pkai baju askar menang x ehhehe

rasp said...

bagus la dorang buat aktiviti gini...
leh eratkan lagi silaturrahim kan...
leh gak cungkil bakat terpendam hehehehe...
syiok laaa batrice malam tu...