rasa dah ok ler...di tekak aku. Di tekak orang lain tu tak tahu ler...tapi coklat nyer tu tak keras ler.....lembik sikit.....pastu cepat nak cair....hu hu hu...apa yg kurang?
Resepi aku :
Sebungkus biskut marie
2 biji telur
1 cwn serbuk coklat
1/2 cwn milo
3/4 cwn gula
1 cwn air
1/2 buku butter
Cara2nya :
1) Biskut marie di patah2kan. Aku tak guna sebungkus pun....setengah bungkus jer.
2) Masukkan air, coklat, milo dan gula dlm periuk. Gaul sampai sebati semuanya. Api sederhana.
3) Masukkan butter plak. Kacau hingga butter cair.
4) Kecilkan api. Masukkan telur. Kacau sehingga pekat. Matikan api
5) Masukkan kepingan biskut marie. Kacau sampai sebati.
6) Masukkan dlm loyang @ acuan kek. Padat and tekan2 sikit.
7) Simpan dlm peti sejuk.
8) Esok nyer baru boleh ngap....
2 comments:
akak x pernah wat kek batik tapi mlm nanti kalau rajin nak wat kek gula hangus... kalauuuuu rajinnn
tak pernah buat lah zana.. tapi selalu memang lembik sket.. org kata, cuba bakar kt oven sekejap.. hmm..
kalau jadi kami calling2 ek.. kang zana PM hp no kat fb ek..
Post a Comment