Followers

Wednesday, September 1, 2010

Tutorial : PING entry di INNIT.

1st of all.......nak say THANKS bebanyak kat adik comel ZIE coz' sharing tutorial and info nie......kalau tak mmg aku tak tahu lerrr..........at least......bila GENG BLOGGER dah condemn and under maintenance nie...ada lagi ler tempat utk aku nak promote blog comel aku nie kan.....thru INNIT @ NUFFNANG.

What to do : 1st.......log in kat acc nufnang memasing......then.....scroll ler sampai ko jumpa innit nie kat bawah nun sebelah kiri.  click jer nama INNIT tu.


bila dah masuk tu...kena ler sing in kan..........sama gark...guna ler email and password yang sama korang sign in kat nuffnang tu.


dia akan keluar mcm nie........hah, masukkan email and password korang tu yerk....then, tekan ler butang sign in.


bila dah masuk....click kat icon ADD NEW POST.  icon no. 2 kaler kuning2 tu yerk.


then........dia akan keluar form macam nie........just isi jer lah...ikut apa yang dia minta tu kan...tak yah nak pening2......bila dah complete........just click button SUBMIT tu jerrr


and....taddaaaaa.............entry korang akan di ping kat INNIT tu...mudah bukan.  Salah satu cara  utk promote blog korang...............


15 comments:

yong ibu chem said...

zana, aku baru tgh usha nak cari tutorial innit ni. thanks weh. aku refer kat sini lah. hehehe

Dee said...

good info sis..dee baru tau bole ping di innit..hehehe..

atty's said...

tq zana..coz sharing..benda nie.kalo tak ..tak penah cuba nak buat

☆ lieya latif ☆ said...

bagus zana info ko niey...nanti aku cube tau...

tenkiu!~

LyNn HaMzAh said...

kak lynn dah lama x masuk geng blogger tau zana...asyik ada problem jer GB tu...innit nie memang dah lama dah kak lynn joint...hehehehe...anyway good info tu zana...leh share dengan ramai blogger...

~~Ciklinn~~ said...

tq dik... jasamu ku kenang

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

yong - ok dear..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Dee - thanks sis....zana pun baru tahu..tu yg share ngan korang tu

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak atty - u're welcome kak....sharing is caring maaa

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

lieya - cuba jgn tak cuba

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak lynn - Geng Blogger tu bermasalah kot...zana pun dah lama tak masuk situ..innit nie baru jer tahu...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak linn - jasamu juga di kenang kak

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ayu gak lah ketinggalan zaman...tak tau apa pasal ni...thanks for sharing..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Ayu - zana pun baru jer tahu ayu....sharing is caring kan

kakyong said...

kakyong selalu kantoi kat huruf2 utk verify tu.. kdg2 sampai habis limit, x leh gak nak ping.. tu yg malas nak ping kat innit...