Followers

Wednesday, October 13, 2010

Makan-makan di Officeku



raya tahun nie mmg hebatkan....sampai ke hari AHAD (2 Zulkaedah) pun masih ada lagi yang gigih buat OPEN HOUSE.  

Jumaat lepas (8/10/2010) office aku atau lebih tepat lagi Bahagian Pentadbiran dan Kewangan plak buat makan2..........buat kecil2an jer pun.....utk bebudak office. Ada gark jemput dari bahagian lain, tp tak ramai lah kan.......masak pun tak banyak...just utk kita2 ajer...ha ha ha

Konsep : Gotong Royong. Dah agih2 kan sama yang bawa nasi impit, sapa yang bawa ayam, sama yg bawa rendang and so on.  Modal pun tak byk...so....buat apa yang termampu ajelah kan.


Pepagi lagi.....sampai2 office kak ina dan shidah tengah gigih prepared apa yang patut kat Pantry.  Meriah.


Ada serunding.  Ayam masak merah by Kak Ina, Sayur campur by Mak Kin, rendang daging and nasi impit by CC Baayah and 


sambal kacang by ME. ha ha ha ha...jadi ler kan....t


dan menu WAJIB tiap2 tahun..........LAKSA PENANG by kak yam


So.........after sumer siap di hidang............apa lagi..........makan time lah kan...........ha ha ha.....


2 round ok.............menu banyak so, nak kena pelan2 kayuh...sat lagi masuk semua kat dlm perut tu.....jadi citer lain plak.  Pagi around pukul 10 camtu, aku and the geng makan nasi impit dulu.......then agak2 dah petang sikit around pukul 3 camtu...pekena laksa penang plak........so, sumer dpt rasa kan......takde ler baik rumah ngigau2 nak makan itu itu.

10 comments:

Azueriena Norash said...

memang best kalau buat potluck nie dari kiter order2 kann....budget sikit pun tapi makanan meriahh betul

sweetdarling said...

Salam Zana,

Pemberitahuan, saya dah bertukar bloglink yang baru... http://sw33tdarling.com.. anda dijemput, silalah berkunjung

LyNn HaMzAh said...

hehehehe...betul tu zana...dah habis syawal pun ada lagi yg buat makan2...

atty's said...

kty pun suka konsep portluck ni ...leh rasa mcm2 makanan..

@e_da said...

best mcm ni.. leh rasa org lain2 masak.. semangat raya tahun ni mmg berlebih kan.. sama kat opis sini pun..

mrs.irwan 2 be said...

sedap2 owh korang semua masak..tahun depan sy tukang wat air jer la yerk..hehehe

norhidana said...

halamak sedapnyer aku menengok... lg2 ada serunding, sambal grg ngn ayam msk merah, kuah kacang... uwaaa susah wei nk dpt serunding kelapa kt kl nih...

Dee said...

aiseh zanna..baju kita samalah..dh 2 org dee jumpa baju sama ni..hehehe..

♥Azie♥ said...

wah makan2...sedapnyer

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah sedapnya makan2...sape masak