Followers

Monday, November 1, 2010

Si Kembar after a week

kejapppp jer...dah seminggu dah usia2 anak2 angkat aku nie....si kembar 5.  Dah makin gebu....and semalam balik dari Tenggaroh...5-5 tu dah buka mata......and dah start bising.  Nama? still xde lagi.....apa yerk nama yang aku nak bagi.....kalau bagi kat Batrice..mcm2 keluar dari mulut dia........


Orang yang paling sayang kat adik2 kembar 5 dia nie....hari2 dok check si kembar lima nie.  si bibu pun naik rimas dah.....kejap2 karang dia curi satu bawak lari ke dpean....selang 2-3 minit nanti, dia pulangkan then, ambil plak yang lain....tekanan kat si Bibu tu...


B4 balik Tenggaroh....si Bibu membuat percubaan memindahkan anak2 dia kat tempat lagi.....dlm drawer tv plak tu....cantiknyer....memula aku tak perasan, tetiba batrice datang sambil cebek2 ckp...bibu dah lari...anak dia tinggal 2 ekor jer.........puas ler aku cari........and..batrice dah start nangis......"echa sayang bibu, echa sayang bibu".....ha ha ha..adoi ler.......menurun sungguh peel mama dia tau......


Si papa dia asyik ugut nak buang bibu and anak2 tak sudah2...lagi ler sedih minah tu.....protected giler.......kejap2 check bibu and anak2 ada ke takde.....nampak gaya nak kena cari cage ler utk bibu and anak2.......time kecik2 tak reti berak lagi nie ok ler....sat lagi dah besar sikit...dah pandai berak kencing..masak aku nak mencuci hati2........at least kalau letak kat cage tu.....just cuci tapaknyer ajerrr..........tp tu arr..........tak dpt permission lagi dari laling hubby aku nak bela 5-5 ekor kembar nie...camno!





hurm...........nampaknyer nak kena pergigihkan lagi usaha memujuk laling hubby aku.....aku pun dah jatuh chenta plak kat anak2 bibu nie.......gebu2.

17 comments:

mamaaerish@eb said...

sgt2 comel... geram3... nak sekor boley?... ;p

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Eb - he he he.......nak sekor yerk...meh datang rumah ambil...

.:mama dhia:. said...

alalalala..cutenyer..
comel n pelbagai warne..

☆ lieya latif ☆ said...

ha'ah zana..sebijik ikut peel ko la nie...cat lover...hehehehe....bagus2, budak2 kalo ade pets ni akan jadi penyayang.....tu pasal aku belakan mia mija ikan ngan kura2...nak bela kucing aku yg takut hahaahahahah.....

kitten mmg comel kan...aku suke yg jelir lidah tu...comey jek....

oli said...

zana,
u mau bela semua 5 ekor anak kucing tu?

Ciklinn said...

petama: gilerr cun tembakan skrg.. terbaekk wokkk....

kedua: huwaaaaaaa aku alergik dik oii dgn ank kucing.. adess menantu ku selmba pgang anak kucin tu.. huhu

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

mama dhia - kitten nie...kecik2 comeller..nanti dah comot sana sini..tak larat nak menjaganyer...nak2 bila dia start makan

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Lieya - tahu takpe...aku bab2 kucing nie mmg tak boleh..tak boleh tengok..ha ha ha....kat umah mak aku lagi lerr...

yg jelir lidah tu mmg comel..ko tengok live...gebu seh...ada potensi bulu panjang2 cam mak dia

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

oli - tu arr...mcm nak bela sumer sekali..tp hemlin cam tak bagi green lite jerrr

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ciklinn -
1st ) yo lah tu kak...aku nie pakat try and error jer....teringin nak beli lens baru arrrr

2nd ) camno nie...menantu suka kucing....abis tu kalau mak mertua tak suka....camno.....kena berkorban gamaknyer nie kak

sw33tdarling.com said...

ika pun suka betul ngan kucing... pantang nampak..! tapi tak sangup rasanya nak bela...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

amy - satu geng ler...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

alahai cutenya...balqis suka dgn kucing...batrice sayang kucing ek bagus2

Emy Omar said...

Alala cutenya kittens tu tapi akak ni geli dengan kucing zana hehehe

Dee said...

cute2lah kucing tu..dee ingat betul2 twins anak org..rupanya kucing..nti tgk twins kt blog dee eh..anak buah baru..hihi..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

ala comel sungguh.. akak pun suka tengok anak kucing yang blom buka mata.. comel je

pujuk jer la hemlin tu nak bela anak2 kucing tu.. kau letak cage tu kat luar rumah. at least kalau berak or kencing tak kena dalam rumah.. luar rumah kau tu kan besar dan lapang

ieda said...

ya allahh dikkk cumeinya .. eiiii gerammm tapi tulah akak nie geli kat tucing2 nie .. kalau ada kat umah .. zahrien selalu buat kianat .. dia picit2 nyer tusing tuuu .. erghhh seriauu akak lahh huhuhuh