Followers

Thursday, December 2, 2010

Hasil tangan keras budak tak pergi sekolah.

muka budak poyo....he he he.....di paksa mama dia snap gambar dia dgn hasil tangan keras dia......suka hati ko ler nak oit.! she is big GURL now....cepatnyer masa berlalu.......hu hu hu

nak ke tengok hasil tangan keras si Batrice nie...he he he...
.
.
.
.
buat besan ku...jgn ko reject plak yerk bila tengok hasil tangan bakal menantu ko nie.....


tp kira ok ler.....boleh di banggakan lah jugak kan..walaupun sekadar coretan abstrak gitew.  Wah...abstrak ko.........

*** bulat-bulat ***

*** larik-larik ***

*** takde motif....keh keh keh***

kira ok ler kan...coz' dia pun bukan pergi school pun.....kalau nak di bandingkan ngan bebudak yg pergi school...mmg tak terbanding ler.....jauh sangat prestasinyer........tp alhamdulillah...walaupun dia tak pergi school...berkat tunjuk ajar nenek dia, mama dia,  makcu dia...and org di sekeliling dia......ABC - dia dah kenal & hafal sampai habis.  Cuma tak reti nak tulis jer lagi...1 - 10 - lancar dlm both BM and BI....alif ba ta - pun alhamdulillah...makin byk yg dia hafal...mengira pun dah cekap.......dah tahu 3 tu berapa.....mcm mana bentuknya.........aku cukup berbangga ngan Batrice walaupun dia belajar secara tak langsung...belajar main2...he he he he

Next year insya allah pergi school......pergi school KEMAS jer kot........tengok ler mcm mana nanti.

9 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

budak2 skrang ni cepat zana...tak gi school pun tapi kalo rajin di ajar mmg cepat dieorg belajar....

haa taun depan nak gi sekul dah yeak...sonok ar dpt ramai kawannanti.....siap laa nanti busy cam mia mija tu, penoh homework jek huhuhhu

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

ala xpe zana.. ok sesangatlah tu dia byk gak blaja wpun kt rumah...tadika kemas pun ok apa..aku klu ada kt2 rumah aku ..aku anta je.. masalahnya jauh ...

aku dl tpaksa anta ke tadika pasai dia xde geng kt nursery.. kawan2 suma p tadika tinggal di angan budak2 umo 2 bulan - 1 thn ..hari2 dok ckp nak p tadika ..tu yg anta p tadika tu... dpt blaja sket2 pun oklah.. biar dia bkawan sket..anak aku tu pemalu sgt ..sampai skrg ni klu jumpa org x kenal dia diam je.. x berbunyik langsung... klu tidak tekak dia je yg dengar...hahaha

cayalah batrice ... teruskan usaha

Nana said...

zana..
ni la namanye seni hehehe
jgn main2 tau
pelukis kt luar sana
kita tgk dia conteng2 jek
tp harga lukisan ribu riban

LyNn HaMzAh said...

x per zana...walaupun dia x pergi school lagi tapi batrice memang dah tunjuk yang dia memang pandai...kalau dah hantar school comfirm la lagi pandai dan cerdik anak dara nie...

norhidana said...

ok la tu beb... kire dia dh banyak tau gk walaupun lum tadika lg...
cume kite kene lbh rajin la mengajar dia...

jeles tgk batrice... aku nih ntah bile la dpt nk ajar anak sndri agaknyer

Puan Iza said...

itu seni namanya zana...ok la tu pandai gak dia melukis....dah sekolah nnt...lagi batrice pandai lukis2....:-)

win@momyShaneQeisha said...

gud2, cepat dia belajar.anak2 skrg mmg dah advance.hasil tangan anak kecil..kreativiti& estetika

Dee said...

kemas pun bagus zana..mimi pun pegi kancil je..DBKL pya..oklah...dah kenal huruf, nombor..baca sket..mengeja sket2..lps ni masuk PRA..and dh ckp ngan dia..no more main2..by next year wajib pandai baca..

intanz said...

ha... bagus lah die nk conteng2 tulis dlm buku.. anak akak si danish tu.. da abes dinding sume die tulis.. bagus die da tau 123.. alif ba ta sume... bdk pempuan gaknye.. cepat pick up die kan..

danish kejab tau.. kejab tak tau.. kejab lupa.. hai lahh... maknye pun RAJINNNNN sgt2 nk mengajo kat umah.. sbb tak menang tgn konon2.. ekekek.. eleh org lain anak 10 bole je ajo anak die kan?? alasan betul..

ape pun... hantar kat mana2 pun tak ape... kalu kemas dkt bwh umah aku tu pun da lama aku register dahh.. tp yg kat bwh umah tu bkn kemas.. ekekek. ni pun tgh tggu permata call.. if dpt... i hantar lah anak i.. freee youuuu... sapa tak mau.. kan kan kannn...