Followers

Friday, January 28, 2011

Model Syria Kids

hari tu jadi model untuk Ana Muslim kan.....ceh..berangan2 jer lah....la nie, mama nyer try jadikan dia model utk Syria Kids.....amacam.....ada bakat terpendam tak nak jadi model? keh keh ekhe.....takpelah....model tak berbayar untuk mama awak jer dah cukupkan......


aku beli tudung syria kid nie kat kedai G5 Ayer Hitam...murah sajork...RM12.90......try beli satu dulu coz' nak tengok dia ok ke tidak ngan tudung tu..if ok, later2 boleh ler beli lagi.....boleh buat tudung dia pergi ngaji....tak pun...nak jinak2 kan dia ngan tudung since kecik2 nie...senang nanti dah besar.......seksi, seksi gark time kecik nie....tp menutup aurat pun kena ajar gark kan.....nanti dah besar takde ler dia liat nak pakai tudung......



my little model....tp serius...aku suka tengok Batrice pakai tudung..nampak sweet jer......nak cari lagi arrr...lagipun fesyen anak tudung ala2 arab nie tengah famous kan.....aku nak try tp tak berani coz' sedar diri muka bulat cam buah tembikai nie tak sesuai. Makanya.....nak try kat diri sendiri tak confident...try ler kat anak kan.....kat anak mmg takde masalah..masuk apa jenis tudung sekali pun...sure cun jer di mata aku....


Bercerita pasal tudung....aku pun tak awal gark pakai tudung nie.....tu pun kadang2 pakai kadang2 tak.....aku pakai tudung since aku masuk UiTM. Masa sekolah memang aku bertudung.....time bersukan dulu2 pun bertudung...cuma kadang2 bila wakil sekolah...tudungnyer melayang ntah kemana.....ingat lagi masa wakil mersing utk Bola jaring.......jangan kan tudung...siap pakai skirt pendek lagi ko....tu ler 1st time aku pakai skirt pendek paras peha....tp dlm pakai suar tigth ler kan..kalau tak mau terjojol2 mata2 buaya kat tepi padang tu.......if kat luar plak time sekolah, memang aku tak bertudung.........sempoi jer ronda kampung petang2 ngan rambut melilit2 kat leher....yup...rambut aku dulu giler panjang arrrr.............sampai ke lutut...sila ler korang bayangkan...so, dulu feeling gorjes ler kot..naik motor tak ikat rambut...main2 lilit2 kat leher jer...ha haha....lepas tu.....dia punya serabut ko jgn cakaplah....menangis time nak sikat balik tu...

Then...since masuk UiTM aku start bertudung...pergi kuliah bertudung, jalan2 ngan kawan pun bertudung...cuma bila balik kampung...tudung tu kejap pakai kejap tak......

Then bila berkawen...aku bertudung..pun sama gark..kejap on kejap off...hubby aku tu kadang tak kisah aku keluar gi bandar ngan tak bertudung....kadang2 tu ngan short pun dia tak kisah...tp ada masa nya....siap suruh aku  masuk balik pakai tudung....tak pun siap suruh aku tukar baju/seluar yang lebih sopan...tu masa awal2 perkahwinan ler kan.....then.....semakin menginjak umur nie....alhamdulillah.....pergi mana2 aku bertudung....pergi bandar bertudung, pergi pasar malam bertudung......tp kadang2 kalau bercuti tu....nak2 kat tepi laut.....mmg hilang ler tudung aku...takpelah...yang penting ada kemajuan.....he he he....

uish...terlebih cerita plak yerk.....takpe...selingan kejap.

oppsss....tadi kemain manis kan anak dara tu berposing..penuh ngan ciri2 wanita melayu terakhir....tersenyum2 kepit gitew......
meh tengok gambar dia posing ala2 ganas gitew.....posing ala2 tak redha gambar kena snap....he he he he
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

sekian....he he hehe




16 comments:

MrS. F!zA said...

alahai batrice comeinya ngn syria...lg comei dr ibunya ni..try la mskkan batrice dlm pencarian tdg fareeda kids..

Shima Md. Zahar said...

zanna..
comeeeii batrice.. tudung tu pun cantikkk sangat...

Nana said...

mmg comei tau model ni
eh rumah dah tukar kaler ek hehee

☆ lieya latif ☆ said...

comey2....kiut kooo..sesuai lak ngan batrice...bagus zana ko dah didik mcm nie...yelaaa takde laa tekejut bile kenalkan dgn tudung kan.....sopan gitu....sejuk mate kite memandangnye.......time seksi tu seksi laaa...time nak pakai tudung...pakai.....

same cam aku ko....on off lagi pakai tudung dulu, tapi skrang dah ade kemajuan dah...byk pakai dari tak pakai heheeheheh

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Fiza - ha haha...sentap mak dia...keh keh keh.....mestiler anak lagi comel dari mak dia kan...

fareeda kids yerk..nak kena beli tudung fareeda kids dulu kan....wokeh! thanks fiza

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak shima - thanks....lika mama like daughter yerk tak...tunggu kasyah besar...ko kasi dia pakai syria kid gark..sure lagi comel...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Nana - he he he..thanks..
haah....boring ngan layout lama...tu yg tukar kaler rumah tu..amacam! ok tak?

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Lieya - tu arr lieya....tak nak ler anak2 dara kita jadi cam kita dulu2 kan....lambat nak sarung tudung kat kepala....sarung gi sekolah pun coz' WAJIB pakai..kalau tak..sure aku pakai gown pergi sekolah lieya...he he he he..

tu lah...lebih baik ada kemajuan walaupun sikit dari takde langsungkan...

izz said...

comeiii... nnt nk carikkan utk kyra jugek..

Jasfyra said...

alahai..comel anak dara ni bertudung.aku pun nk cari la tudung syria tok budak ni.selalu anak aku pakai tudung ala2 ekin tu je.syria ni nampak lg kemas kan..cun seh..

aku pun cam ko zana, dulu jap pakai tudung,jap xpakai.p kelas pakai tudung,p dating xpakai..al-maklumle...nk tunjuk rambut reboding..hahahaha..dah kawen pun jap pakai jap xpakai.bila dah ada anak, kalo nk isi minyak mlm2 pun pakai tudung coz nanti dina tanya "napa mummy xpakai tudung?" kuang3....tp kalo p pantai mandi2 aku xpakai tudung,tu yg aku blur2kan gambar kt pd aritu...hahaha

MamaBatrice said...

izz - sila belikan utk kyra..sure dia lagi comel..he he he

MamaBatrice said...

zuera - haah kan..ko ckp pakai syria lagi kemas....baru aku perasan..mmg nampak kemas jer pun..kalau tudung ekin tu kejap2 kang awning dia jatuh...nak kena tarik2....ko carikan ler utk anak dara ko tu....makin sweet ler diaorg nanti..

tulah...aku pun cam ko ler tu...
on/off pakai tudung..tp ok lah kan..at least ada gark kemajuan pada diri kita nie...

LyNn HaMzAh said...

kak lynn start pakai tudung waktu kat uitm juga...sem 2 rasanya...tp ada kala on off juga zana...

anum shukri said...

Assalam...

alahai..kiut miut batrice ngan tudung yang cantik tu....sama cam anak saya Betrisyia..sekarang ni nak pakai tudung..katanya nak tutup aurat...

Dee said...

sweetnya batrice bertudung :)

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

zana, betul la .. muka batrice sesuai pakai tudung syria. mmg kena.. comel jer tengok.. lgpun mmg nak didik anak pakai tudung mmg dari kecik.. biar dia biasakan.. akak dulu pun pakai tudung ibarat celup tepung gak.heheheh kejap pakai kejap tak.