Followers

Thursday, February 10, 2011

Gambar Passport

haishh........lagi 2 minggu jer lagi nak jalan2 ke over the sea ngan kengkawan.....passport tak buat lagi...duit tak tukar lagi.....excited tp cam rasa ada yang kurang jer.....hu hu hu.....

So, lepas dinner malam tadi...keluar utk ambil gambar size passport......skema erkk.....tak kisah ler...janji ada...janji gambar tu rupa aku...bukan rupa ct fazurina pelakon tu...ha haha......citer pasal siti fazurina....ada gark yg cakap muka aku nie iras muka dia..ke muka dia iras muka aku...wah, iras artis ko.....jgn main2 bedah......tp masalahnya...ada ke iras tu.....tang mana yang iras tu yerk ngan si siti fazurina.....hah! tu ada plak yang dok sok sek sok sek...artis mana plak nama siti fazurina tu......korang nie......siti fazurina tu pelakon citer dunia anita tu ler wei.....yg dulu chubby beh kurang aku tp sekarang dah slim melim giteww...makin cantik tau!...apakah bila aku slim aku pun akan kelihatan cantik seperti dia? hurmmmm.........


aduh! ...........seram tengok gambar sendiri.......dagu dah berlapis.....muka makin bulat........takpelah....janji laling hubby ku sayang udah ler.......dia ckp kalau kurus2 sangat pun tak best.....tak best nak peluk...keh keh keh!.....kata jer tak kisah....tp time duduk2 tengok tv......bebel gark tengok spare tyre wife dia nie dah bertambah2....adoi ler........! kalau leh kerat spare tyre....aku rasa stok spare tyre yg di kerat tu berlambak2 kat rumah aku nie......

tp kalau tanya Batrice .........mama gemuk tak? ...dia jawab.........mama gemuk..tp cantik!.....i love u lerrr princessss.

Aku dok sibuk ambil gambar dia pun sibuk...siap merajuk bila aku cakap tak payah...tarik muncung 14 dia.....nak tak nak layankan jer lah...........tak rugi pun......leh simpan dalam wallet.....terbang gark ler rm10 utk gambar dia tu...campur gambar aku dah rm20 dah.......

tapi bila tengok hasil gambar size passport dia cam nie.....


alolololo..........berbaloi mak ko bayar rm10 kat tauke kedai gambar tu.............bagus!.....takpe...leh guna utk bagi kat teacher dia barang sekeping dua utk fail sekolah dia....he he he......senang suruh dia pose kat photog tu.....photog suruh senyum dia senyum....photog suruh dia senget ke kiri sikit...dia senget ke kiri banyak....suruh dongak sikit...pandai dia adjust nak dongak camner......he he he..menurut perintah...nasib baik dia tak buat PEACE time ambil gambar nie.

*** now aku kat pejabat imegresen nak buat passport.

17 comments:

Mamamya said...

alalal...comel dua2..mama n batrice sama2 kiut miut..:D

nak t'gelak tang zanna kata nasib baik dia x buat peace tue..sbb anak2 akak pun pantang ambik gambar asyik lah nak buat peace memanjang... :D

tgk gmbr batrice ni t'ingin pulak nak mabik gambar pasport utk anak2..sje suka,sbb nampak comel kan....buat kenangan ni blh tunjuk kat dia org bila besar nnti....

atty's said...

comeynya batrice..

fir pun kalao tanya dia..mama kurus ke gemok..mama kurus..kehkehkeh.jawapan tak ikhlas,

☆ lieya latif ☆ said...

alah bam2 sikit jek...takpe2...yg penting laling hubby cyg hihihihihi....bam2 tande bahagia gitu youuuu hihihihi....

olololo tomey2 batrice....rambut pun dah panjang....cute!! pandai batrice jawab tang gemok tu...siap laa berbeg2 dpt baju dari bandung nie hihihihi.....

sw33tdarling said...

simpan untuk dia lihat di hari tua..!! tak rugi punn...

aku mmg ada collection gambar passport dr kecik sbb kecik2 lagi dah buat passport nak balik spore...

Sidratul Muntaha said...

ahahaq
mak dia sorok dagu dua!
muhaha
klu aku pun sama jugak!

eLYies said...

amboi..nak pi jejalan yer..bestnyaaaa

takpe debab sikit..janji suami sayang..kan!

rasp said...

bam bam tapi gorjes & pandai bergaya, cik abe sayang plak tu so takpe sis...

pandai betul batrice bergaya ya sis..pandai ikut arahan...nak tergelak plak bila baca pasal buat peace tu...

MamaBatrice said...

kak lia - he he....tu lah kak...nasib baik ler kan dia tak buat PEACE tu...h ehe he...

ala kak..gi ler ambil gambar2 fika and damia size passport kak..boleh buat kenangan..simpan kat wallet..he he

MamaBatrice said...

kak atty - ok apa fir kata kurus...batrice terang ckp mama gemuk..tp nasib baik dia cover kata mama dia cantik..berbulu jer papa dia dengar

MamaBatrice said...

lieya - sikit apa nyer lieya...berpuluh2 kg naik nie hah!....takpelah..malas dah aku nak pikirkan..

uish..baju mmg confirm byk utk dia punya..stok sampai dia masuk sekolah pun harus aku beli lieya....adoi ler...nak shopping utk sapa lagi..utk dia ler sorang lieya

MamaBatrice said...

amy - haah kan...simpan utk kenangan di hari tua nanti..

wah ko..kecik2 dah ada passport....aku nie mana ler pernah keluar negara amy..umur dah 28 tahun baru ler merasa nak gi oversea....tu pun negara sebelah jer pun

MamaBatrice said...

ayu - ha ha ha..kita harus ada skill untuk menyorokkan apa yg perlu di sorokkan ayu....baru ler thrill

MamaBatrice said...

elyies - insya allah...ada ler rezeki sikit...

he hee..jeles tengok awak...dah makin slim sekarang...berkat jus mate5 kan..

MamaBatrice said...

sis rasp - ohh!...malu ler plak bila u puji2 camtu sis..

ha ha ha...dia bab camera mmg tak boleh di pisahkan....tp nie 1st time pengalaman ambil gambar dia kat kedai

onniesham said...

lg 2 weeks nk pi ko bru buat? hebat ko. aku dlu pon at least sebulan lebih before pi aku dah buat. wahhh sure x sbr dah ni kan. hepi shopping!!

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

mujur sekarang ni 2 jam dah siap passport kan.

comelnya batrice, nampak betul dah besar.. rambut pun dah panjang. makin sweet. nanti ada rezeki boleh la buat pasport batrice pulak ..

Nana said...

zana
wat pasport nk kemana tu
over the sea lagi,,
beznye
hehehe