Followers

Thursday, February 10, 2011

Makcik ku kahwen lagi.....

ohhhh, sambung lagi citer2 sepanjang cuti 4 hari CNY tu yerk...........ahad tu plak...makcik belah my mum di pertemukan jodoh sekali lagi......so, again........berkumpul lagi kami di rumah pusaka arwah atuk........lama tak kumpul ramai2 kat rumah arwah atuk nie......sayu jer bila di kenang2 balik kenangan dulu2 masa arwah atuk ada.....meriah keluarga besar kitaorg nie....esp time raya or kenduri kendara.......dari rumah atas sampai ke dapur penuh...nak2 time nak tido tu.....masing2 berebut tempat tido.....meriah sungguh lerrrrr

*** me with my makcu ***

Selalu tu ..........kalau boleh, sehari before majlis sure aku dah berkampung kat sana ngan makcik pakcik aku...tp this time...coz' hati aku still tercalar ngan kejadian masa majlis cukur rambut anak2 buah aku......aku decide datang makan jer lah.....malas nak lama2....takut kejadian berulang kembali....rasanya aku tak cukup kuat utk hadapi itu lagi....time adik aku tanya sapa buat aku pun......hampir nak menitik air mata aku jawab......

*** batrice yang tak mengerti apa......yang penting dia happy dapat berkumpul dengan sepupu aku ***

Anak dara aku.........bila dah jumpa geng2 dia..........senang kerja aku...nak makan pun senang.....semua senang ler......datang nampak muka pun bila minta duit nak beli ice cream kat apek yang datang jual naik motor....kalau tak langsung tak hengat......


Around pukul 2 tok kadi pun sampai...so, majlis pun bermula....dgn sekali lafaz.......alhamdulillah..makcik aku bergelar seorang isteri kembali....nie ler pakcik baru aku ......pakcik abu samah...duduk seng kang kalau tak silap........


and...ini ler makcik aku......alhamdulillah...dah almost 20 tahun menjanda...akhirnya bergelar isteri orang kembali......jodoh pertemuan di tangan tuhan kan....


Selamat Pengantin Baru buat makcik ku : Cik Ros dan Pak cik Abu......moga perkahwinan ini berkekalan hingga ke akhir hayat.  Amin

9 comments:

Citarasa Rinduan said...

tahniah buat makcik zana......selamat pengantin baru,..

PS: kak pun ada peristiwa hingga mengakibatkan...kak yang rajin bertandang ke majlis sedara mara..kepada hanya attend makan jer.....
sabar dan tabah yer dik....

karipapsayur said...

20 tahun?? Mak ni baru nak masuk 2 tahun menjanda dah rasa nak kawen lagi! Isk3

Join giveaway mudah!

ermayana a.k.a mrs mahzan said...

tahniah kat mkcik su,cam org bkt gmbir je tu...sengkang dh dekat le...leh nanti turun cni sekali yer...batrice mkin besar mkin cantik n putih yerk...kecik2 cam tanned sikit ke mata aku ni dh mkin kelabu...hehe

☆ lieya latif ☆ said...

alhamdulillah...semoga berkekalan hingga ke akhir hayat...sonok woo dpt kumpul2 camni...time kenduri kendare laa nak jumpe sanak sedare kan....cam aku ni belah abah aku tau dtg mkn jek kooo ..ops! takpe2 dieorg tak bace blog hahaahhahah...

Dee said...

moga jodoh mereka berpanjangan kali ni..smpi ke akhir hayat..amin..

Sidratul Muntaha said...

selamat pengantin baru untuk makcik ko
zana..
ko kena macam tu
klu aku la
kitaorg adik2 beradik,ade sorang pakcik mmg klu nak ckp dgn dia pun payah.
sgt2 payah
n sbb mulut2 mcm ni la kan
aku dgn belah bpk aku,bese2 jer
tak seexcited mana pun since dah kwin nih
sebelah mak aku pun sama jugak
dari aku darjah 5lagi
sbb mulut,zana.
mulut.
bila bercakap dan berkata2 tu.
takde adab
tak jaga airmuka org lain

onniesham said...

tahniah buat pengantin. tu la namanya jodoh, pertemuan, rezeki di tangan tuhan kan. sapa sangka dah 20thn baru jodoh baru dia muncul kan.

zana, sedih plak aku baca entry ko nih. jgn la sedih2 lagi k. tabahkan hati yer. insyaallah ada rezki ko nk bg adik kat batrice.

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

alhamdulillah berjodoh semula walaupun dah 20 thn menjanda.. dah jodoh ye zana. semua ketentuan allah

Nana said...

kita pasan
org johor kawen
mesti laki dia ltk tangan atas pale
nape ek