Followers

Sunday, February 13, 2011

percubaan pertama untuk kek kukus velvet hawflakes

Percubaan kali pertama membuat  Kek Kukus Velvet Hawflakes. Sangat mencabar ok buat kek nie...coz' nak di lapis2 kan tu....aku plak mmg tangan takde seni nak melapis...jadi tebal2 plak lapisan nya tu......so, setelah berhempas pulas kat dapur while Batrice time tu still kat rumah nenek dia...aku buat petang after balik kerja ok...lepas masak lauk utk dinner...bertungkus lumus plak buat kek nie sementara budak kecik tu tak balik lagi....kalau dia dah balik...habis ler  ada tukang kacau nanti.


hurrrrmmm...........sgt2 ler tak menarik kan...layer nyer tu ntah jadi camne rupa ntah..............adeh!...


setelah di potong....lagi ler buruk rupanya....tp rasa ok ler....cuma cam padat sangat kot..ntah ler.....aku lagi prefer struktur  kek coklat kot...lagi moist...lagi lembut.....

Aku rasa penyebab kek kukus velvet hawflakes aku jadi camnie rupanya coz' aku layer kan tebal sangat........ikut resepi setiap layer tu kukus dlm 5-7 minit jer...tp aku buat....if kukus 5-7 minit...mmg tak masak lagi layer kek aku tu...so, aku up sampai 10 - 15 minit...baru ok......tu pun...jadi rupa camtu...adeh!....serik arrr camnie nak buat kek kukus layer2 camnie.......

Takpe....kita rehat barang sebulan dua dulu buat kek nie...kot nanti semangat nak buat kek layer nie datang lagi.....aku buat ler lagi...la nie....ingat nak buat kek kukus coklat lagiii............hu hu hu...i heart chocolate cake.

8 comments:

Nana said...

heheh
sama la zana
lagi prefer wat kek coklat
tp bese aku wat kek coklat
mmg jarang makan
sebab dah muak.
buat utk kasi org makan
ngan org oder je

-SharleenZawawi- said...

alah ok per.. cantek je aku tengoknye.. asal rasanya sedap sudah.. hehehee...
ok lah tu zana percubaan pertama.. nanti2 pejam mata jer buat...

rasp said...

nie 1st time try...
harus ada setbacknya...
insyaAllah kalo slalu2 dah buat...
pejam mata pun leh settlekan :)

♥Azie♥ said...

zana nak 1 slice...

Emy Omar said...

Zana..ok la tu untuk permulaan..nanti cuba lagi ye..akak kalau kat rumah ni kek kukus coklat je yang jalan kalau flavour lain semua pandang sebelah mata je

ieda said...

sedappnya dikkk huhuhu
nak jugakkk

akiratoriza said...

salam...
takpela tak berjaya blh cuba lagi. lau rasa dh ok, kira orait la. janji bila dh ngap rasa sedap jek lalu kat tekak...

kerajinan ko telah mencabar aku utk turut serta dlm baking-membaking ni... tgu....

onniesham said...

nmpk dappp je zana. kaler dia tu yg nmpk menarik tu. rajin ko buat yer. aku xde la nk melayan bnda2 mcm nih. haku kn pemalasss.. hehehe