Followers

Tuesday, March 15, 2011

Cuti-Cuti Di Bandung : Day 3 - Donatello, Kartika Sari, Es Durian & Amanda

yeehhhhh!...kita sambung lagi entry menghabiskan duit di Bandung........phewwit....

Ok ler.....last day...after lunch di Pasar Baru....then, we'll ke FO Donatello plak..kengkonon nak cari kasut...tp takde satu pun yang berkenan di hati ku.....di hati sue or di hati yong!.....tp aku rasa...kalau awal2 datang hari tu...terjah sini...harus gark ler melekat sepasang dua di bawa balik kan......


Itu bukan plastik hasil shoppingan di Donatello yerk...tu hasil shoppingan FO sebelah...Glamour. Beli t-shirt buat laling hubby ku.....ceh!...camne leh tak tahu yang t-shirt2 kat Toko 3 murah2 belaka...kalau tak..harus ku borong untuk laling hubby ku...time tu aku dok khusyuk pilih jeans untuk laling hubby...so, tak terpandang t-shirt2 yang murah mcm kata Sue kat bahagian t-shirt..rugi-rugi..


Then...from Donatello we'll pusing mencari kedai perfume refil.  Yup....jumpa ler kedai WIN Perfume Specialist nie...


3 orang mak budak yang tengok dok khusyuk memilih perfume...he he he....


aku dengan perfume hasil pemilihan kat situ...fuh! berpinar2 mata nak buat pilihan...sumer wangi2 ko...tp aku stick ngan perfume yang aku selalu pakai ler....aku beli RL - Romance and Gucci - Flora.  Niat di hati mmg nak menambah lagi...tapi tulah...rupiahnya makin menyusut...he he he....

1 botol yang mcm aku pegang tu berharga Rp55,000.00. murah kan......


me and yong dengan hasil shopping...sue masih dok tunggu hasil shoppingan dia...Btw....perfume kat sini lebih kurang ngan perfume original gark ler...cuma bezanya dari segi packaging ler kan.....dia ada sukatan antara pati perfume ngan alkohol nyer... tu....fuh! cium satu persatu pati perfumenyer tu....rasa cam nak bawa balik sumer arrr....


Dah puas ngan perfume.....kita pergi beli brownies plak..and tempat paling femes bila cakap pasal brownies...KARTIKA SARI....tp ...bila masuk kat sini...kitaorg mcm terpinga......aku beli brownies coklat jer....while sue & yong ngan brownies cheese...he heeh....diaorg kata tu yang paling sedap kat situ..tp coz' aku nie bukan ler peminat cheese...makanya cukup ler ngan brownies coklat jer pun. Harga Brownies kat Kartika Sari nie mahal sikit if nak di bandingkan dengan kedai brownies yang lagin....


Then..memborong kerepek2 plak...fuh! heaven ler...kerepek2 kat sini.  Tempatnya....dekat luar bangunan Kartika Sari tu jer pun.......


Beria-ia merasa Tempe Goreng....tp mmg sedap ler wei...


so..for those yang pergi Bandung...jgn lupa cari Tempe Goreng yerk...terbaik ko tempe goreng dia...nyesal aku beli 5  bungkus jer...kalau tahu aku borong sampai 10 bungkus...sedap and yang penting....even seharian terbuka bungkusannya tu...tempe tu takkan lemau...still krup krap krup krap gark kalau di makan.....rasa ada manis, masin...fuh mmg sedap ler......5 bungkus yang aku bawa balik tu..settle dalam 2 hari jer...ha ha ha ha...
rugi-rugi........lenkali boleh borong tempe goreng nie bebanyak..

Then 1 lagi yang unik kat sana.....tapai. Kat situ ada tapai ubi..tp dia orang panggil peuyum kalau tak silap...tapai dia tak sama dengan kita....kita jenis tapai yang basah berair2 tu kan..kat sana kering ko...rasanya pun lebih manis kalau nak di bandingkan dengan tapi ubi kita...aku beli sekilo...pastu baru teringat...tengah berpantang ngan tapai...ceh..!...rugi2.....aku hantar balik Tenggaroh tapai tu..


Dah 3 hari kat sana baru ler dapat merasa eskrem durian nie....sue siap merajuk2 ngan supir kami...ha ha haha.......last2 kat luar bangunan Kartika Sari tu jugak merasa makan es durian.....sedappp weiiii......lepas borong kerepek2...melayan es durian plak..


nampak tu sejibik durian atas tu.....keh keh keh...tp mmg sedap le es durian nie....lemak2 manis gitew....rasa cam tak cukup jer semangkuk tu......we'll siap makan dalam kereta lagi...malas nak tunggu lelama kat situ coz' makin ramai plak yang datang menggerumun esp bebudak.



Dah settle di Kartika Sari, borong tempe goreng then menikmati es durian.....kami ke Amanda plak....kat sini femes ngan brownies kukus.  Tp serius...aku rasa...brownies kat Amanda lagi sedap kalau nak di banding dengan brownies Kartika Sari. Ini tekak aku ler..coz' dia lebih moist.....

Di Amanda aku memborong brownies cheese, blueberry and brownies bakar....sedappppp.



14 comments:

norhidana said...

wahhh ni yg aku tunggu2 gambar supink2 nih... bile lah aku ngn emy dpt merialisasikan impian kami nk gi ke bandugn supink2 ni wei... makin terliur aku menengok ko lak pegi sana...

dr pefum, kepek, eskrim sume best2... alahai... sabarlah bandung nnti aku akan gi gk ke sana

onniesham said...

aku dlu donatello tu aku x msk lgsung. amik gambar kt luar je sbb mmg xde plan nk bli kasut pon. wahhh rugi la ko dpt mkn es durian tu masa 3rd day. si lieya n mimi kemaruk mkn es durian tu. sedap kata dorang.

aku pon suka amanda punya brownies lg. sedappp.

ZanaNordin said...

Dana - insya allah, baby keluar nanti..ada rezeki sure korang sampai sana ler dana....

ZanaNordin said...

Sham - aku pun tak beli apa2 pun kat situ....just masuk...tengok2 then keluar...

tak kisah ler even hari ke-3 baru dpt makan es durian nie..janji dpt makan....mmg sedap pun....rugi sapa tak makan..

brownies amanda lagi sedap kan...lagi murah plak tu kalau di banding ngan kartika sari tu...

Nieda said...

Tak sabar baca n3 ni nak ke Indon bulan 6 nanti wehh.............

ZanaNordin said...

Nieda - wah....tak lama lagi tu...
best nieda shopping kat sana

☆ lieya latif ☆ said...

alahai zana...tgk entry ko terus rase membuak2 ni pi bandung...pakkan pikir syg nak tingal baby kan hahaahah...kalo tak mauu aku ajak shah pergi nie....

rindu wei kat es krim durian nie....sedapkan...aku tak suke yg boh coklat tu...aku suke plain jek.....

brownies pun sedapkan...masuk jek kedai dieorg..wangi semacam wei....

MrS. F!zA said...

walah bestnye!! org kata kt sana byk gerai tepi2 jalan..betul kan?

[-suziey-] said...

waaa di bandung shopping2 la best yek..hehe..syurga membeli belah gitu:p

auwcak said...

amboii sakan shopping yek zanaa..bestkan gi sana, rasa macam nak borong semua jer kan?..
(lina - http://auwcaknote.blogspot.com)

Azueriena Norash said...

nak bonisss huhuhuhu

Cik Nurul Pinky said...

YUP kak zana nurul pun kureng sikit dengan brownies kartika sari tapi terkenal lah pulak jenama tu hehehe..

akak kalau nak beli kerepek semua jangan beli selain dekat pasar baru, sebab kat tempat lain harga mmg tinggi sikit sebab tempat utama dia di pasar baru hehehe..

Hirda Ibrahim said...

for me kan zana, kalu brownies kukus, amanda sedap. kalu bakar kartika sari. ni for tekak aku la.

bestnya korang memborong kerepek, tempe goreng luar KS tu. time dulu kami pi x de pun.

apa la angga lambat introduce es-durian kat korang. aku x mkn durian. so x kisah. tapi mimi & lieya kata memang sedappp...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

tengok es durian ni, terus terliur2 ha... akak suka yang plain susu je zana.. masa kat sana dah test dua kali es durian ni. kali pertama yang plain, kali ke dua yang ada coklat macam ko beli tu. tp akak lebih prefer yagn plain, lg lemak berkrim.. heheheh

akak suka entry ko ni.. pandai ko olah supaya entry ni nampak menarik.. seronok akak baca.. terus feel2 macam ikut korang je kat bandung tu