Followers

Monday, May 9, 2011

bakal Masterchief Malaysia......


wah gitewwww.......tangan mungil sapa ler yerk..?
sure korang boleh teka punya.



Hah! kan kan kan...korang boleh teka kan.....kemain busy lagi cik adik manis nie menolong orang kat dapur.....tolong kupas kentang lagi tu.....


bakal menantu terbaikkkk ok...hik hik hik hik.

Kejadian : kat rumah mak tok dia. Sibuk semua orang nak prepared untuk lunch...dia pun sibuk gark nak menolong. Tak bagi dia merajuk...pastu gigih cari kerusi nak panjat kabinet tu......tak nak hampakan dia...bagi gark ler dia kupas kulit kentang tu....takkan nak bagi dia kupas kulit bawang plak kan...jadi citer lain plak nanti.

So, menu utk hari tu ialah..........sambal goreng jawa............tempe yang di requested oleh anak dara tu sendiri.

12 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

pandai anak ko guna benda tu...mak aku selalu pesan klu anak nak tlg buat kerja kasi je ..mmglah x sempurna tp lama2 dia akan pandai dan rajin nolong...klu asyik x kasi nanti dia jadi malas nak nolong kite... tp masalahnya aku ni risau ...hahaha

Ciklinn said...

menantu i lah ni... bagusnya dia.... haits ni yg rasa nak minang cepat2 nih.. hihiihihi...sedapnyer sambal goreng besan oiii.... terasa2 ha kat tekak nih... feveret aku tu tau sambal goreng jawa

syariza09 said...

tgk gaya pon dh tau, bakal menantu terbaik ni =)

PerantauSepi1306 said...

dah beso dah dia : )
anak dara kalo rajin cepat naik pelamin nie hehehe...

salam zana.. lama tak jengah mai... ni baru jumpa : )

MrS. F!zA said...

amboi pndai guna pisau tu.. dh blh tolong mama dh bt keje masak2 ni kan..

~izan~ said...

pandai dia..hati2 sgt nampak mukanya..senang la ibu macam ni...

ZanaNordin said...

Sue - tu arr sue. cuma kadang2 kita tak yakin jer ngan kemampuan anak2 kitakan....bukan apa, malas nak mengemas balik apa yg dia org sepahkan.....sesekali boleh ler menolong...

ZanaNordin said...

ciklinn - he he he..nasib baik mak mertua ngaku cepat..kalau tak dah nak buka tender baru dah nie.

ZanaNordin said...

syariza - amin...moga2 kan

ZanaNordin said...

Sis Perantau Sepi - besar dah anak dara nie...auntie pun lama tak jenguk sini kan....

ZanaNordin said...

Mrs Fiza - kekadang tu boleh ler..selalu tu tak kot.....tak larat nak melayan bersepahnya tu

ZanaNordin said...

izan - tunggu dua princess awak tu plak ikut jejak langkah yerkk