Followers

Thursday, August 4, 2011

Shopping.........

Puasa baru masuk 4 hari......tp dah sibuk dah cari kuih raya....cari baju raya.....(padahal kat tailor pun tak ambil lagi), langsir raya.....he he he he..........

Last week....balik Tenggaroh coz' mmg niat nak sambut puasa sama-sama ngan family kat sana....so a day before tu (Ahad) mak ajak cari langsir kat Jakel JB....jauh tak jauh ler semata nak cari kain langsir kan....tp takpe.....sesekali balik...bawa mak jejalan apa salahnya kan.......

So....1st destination pergi Plaza Angsana...........mati aku ingatkan ada Nagoya kat sana....rupanya yang ada cuma Kamdar....choice tak banyak..then, harga pun tak berapa nak murah ler.....almaklum, rumah felda.....korang bayangkan ler langsir nak beli sampai 40 meter....kalau dah harga langsir sumer atas RM15.....tak ke byk tu.........so, pusing2...kejap terus ler keluar dari Plaza Angsana menuju ke Jakel Tampoi.....

Sempat gark time tu beli popia basah kat GF....giler sedappppppp.........so, sapa2 yang pergi pergi Plaza Angsana sure tahu kot.........rasa tak cukup plak beli 2 ketul tu...besar ok popia dia.......seketul RM3, 2 ketul RM5.50.......berbaloi ngan harganya...pastu keluar dari Angsana, teringat2 plak........he he he he....


Nie time bukan bulan posa......orang dah sibuk jual biskut raya....baju2 raya jangan cerita ler...every floor kat Angsana tu penuh ngan booth jual2 baju siap......naik juling mata melihatnya.........nasib baik akal mengatasi nafsu...kalau tak........adeh! melayang gark ler RM kat situ...


Kat Jakel pun tengah sales permaidani ngan baju pasang.....tp coz' motif mmg nak mencari kain langsir...so, terus jer lah tuju ke bahagian langsir ............belek2...tenung2...pilih2....akhirnya dapat ark langsir idaman hati mak aku..........murah pun murah........

Tp yang kat bawah nie bukan hasil shoppingan kat Jakel Tampoi yerk...nie hasil shoppingan kami 2 week before.......kain langsir gark....tp kat Nagoya Batu Pahat............berbaloi2.............murah dan quality pun bagus.......he he he he.......alah membeli menang memakai gitewww..............nie sumer langsir utk rumah baru nanti.....................even langsir utk sliding hall tak dpt cari warna yang di idam2kan.....tp ok ler.....dpt yang boleh mix and match ngan hall rumah aku tu nanti pun dah cukup memadai.....


kain2 nie sumer dah selamat hantar kat rumah  mak aku utk operasi tukar jadi langsir.........he he he he........design simple2 jer pun...............nak buat kerawang2, bertingkat2...tak kena dek selera laling hubby aku tu....so..kita kekalkan dengan design simple  jer yerk......

So korang?...tahun nie langsir rumah berganti lagi kerrrrrrr?

7 comments:

~izan~ said...

salam zana,slmt berpuasa..lama izan tak singgah sini..maaf yer zana..

byknya kain langsir..40meter ek utk umah mak..hmm..mmg bercinta tu nk cari yg cantik n affordable..tp dh jumpa yer..

izan beli n jahit sendiri je langsir.yg simple2 aje.kalau umah mak punya baru jahit tingkat2 bagai hehe

Mamamya said...

betul la zana...langsir umah mak kita ni kalu setakat 10-20 meter mmg x cukup...aritu akak pun shopping kat nagoya giant pelentong utk beli langsir umah mak....utk umah depan je dah 30 meter...blm dapur lagik tu...nasib lah mak kata dapur guna langsir lama je...utk umah 'baru' yg depan je tukar....

utk akak plak...mmg x b'ganti pun sbb last yr baru tukar....guna jew lah apa yg ada... :D

Ciklinn said...

wah dah shoping dah ha... aku besan duklah tak pergi2 lagi ni ha nak mencri langsir.. udahnyer aku beli siap jer lah karang.... hihihih...

arghhhh comell mennatu i intai besikut raya tu.....peluks sikit utk dia yer..

ieda said...

awal betul mereka jual kuih raya kan .. pelik .. x tenggik ker ?? huhuhu

MrS. F!zA said...

baru smlm kita bt entri lgsir raya..hikhik..harus tukar tema..

Cik Wanie Ghani said...

amboi sakan sungguh depa na,
hiihihihihi....

wanie plak thn nie x tahu samada tukar @ tidak langsir,
hihihihi

sW33tdARLiNG said...

aku pakai langsir lelawa pun bkn raya kat umah