Followers

Tuesday, September 27, 2011

Cosway....macam-macam ada.

Aku memang ahli COSWAY and tiap2 bulan sure akan dapat katalog COSWAY nie
yang nie last month punya issue.....


So semalam...lepas settle urusan Permohonan Bekalan untuk rumah kami di TNB..... 
sempat ler menyinggah ke Cosway..nak2 on the way balik tu kat area Taman Intan ada stokist Cosway kan...so, x payah ler nak pusing2 bagai ke bandar semata2 nak menyinggah ke Cosway....
Selalu tu, takde benda lain yang aku beli kalau pergi Cosway nie....
Beli bedak Miyami....he he he he..pelanggan setia Miyami ko....
bukan apa...bedak tu besttttt ooooo pakai kering ok..pakai basah pun ok

Ok stop.....kali nie pergi coz' nak memborong barang apa yng boleh di borong utk kegunaan kat rumah tu...
almaklum....KC mak belum siap sepenuhnya lagi......
KC yang ada tu pun KC pinjam (kabinet atas) ...sat lagi owner nak ambil balik...merata2 ler barang2 dapur tu nanti.. (*** haissh...bila ler si Badut tu nak datang pasang pintu KC aku yerk.....)


hah!..tu ler 3 barang yang aku borong kat COSWAY petang tu...merengkek2 membawa beg plastik besar.
Dah ler parking jauh..ngan Batrice yang sibuk tak sudah2 bercakap.....
sejak2 sekolah nie...mulut dia makin macam bertih jagung....x takut ngan orang dah...pergi mana2 pun relaks jer dia dok nak bercakap ngan orang yang dia tak kenal...tensi mak!


1st.....he he he...amacam..praktikal tak? jimat ruang kan...letak atas oven boleh.....letak atas freezer pun boleh...tu pun kalau freezer rendah ler...freezer tinggi karang....camner korang nak ambil barang kat situ....nak kena manjat plak nanti.....


2nd....rack gantung nie...boleh gantung kat kabinet yang tak berpintu.....and, rasanya kalau berpintu pun boleh gark nie.....sangat praktikal kan...


yang nie....rack barang...mudah alih. Siap ada roda lagi tu...senang aku nak susun barang2 masak kat dalam nie.....jimat ruang aku.

Nie pun Batrice dah usha2 nak ...nak letak barang menan dia katanya...
banyak ler ko.....
later2 bila mama ada tempat nak letak barang2 masak nie kat tempat lain...baru lerh turun ke ko yerk sayang....ngeh ngeh ngeh ngeh


Amacam! senang kan...........

Btw......kalau selak katalog Cosway nie...mau pinar2 mata tengok barang2 nya...
macam-macam ada.......barang2 dapur macam nie.....
minyak wangi, make up......tupperware...baju, kasut......sabun basuh pun ada.....


Bulan2 sebelum nie...memang ruangan nie ler yang aku kelebek 44x....
bila dah masuk rumah nie..kena ler fikir2kan barang yang sesuai utk rumah plak...


yang penting.....3 barang tersebut.....budget dalam RM60 jerrrr......amacam?
Berbaloi takkkkkk?


.

10 comments:

lieyalatif said...

mmg berbaloi2.....tu le masuk umah baru mcm2 nak dibeli baru kan zana....ko dah siap kemas lum tu....kalo dekat leh gak aku tlong2....tlongnye sikit, borak jek la yg lebih ekeekekekek

LYAfrina said...

he3..lya pon pguna bedak miyami tu.. mmg best bedak tu.. terasa ringan j kat kulit muka ni.. n y pting x melekit...walaupun bpeluh... n kalo pkai dgn span basah lak, kulit muka nmpak sekata jer..mcm pkai foundation

Nana said...

aku klw cosway suke dia nye bedak miami tu
lawa

Cik Rose Cute said...

Kita pun bila pegi Cosway....yang pasti bedak miami hihihi...bedaknya best...

Lily @ Mama Iqa said...

berbaloi2 tu..jd la kan utk sementara..lps ni mesti cun ade KC..yg untung confirm la batrice kan, dpt kat dia rak2 tu nnt..hehe..

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

memang banyak mak andam pakai bedak miyami ni..kak iena pun suker beli brg tupperware..cantik2 tau..

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

kak iena suker brg tupperware kat cosway ni..mengumpul gak..

Maya Mayana said...

BERBALOI dari gi kek tmpat lain kan? pndai batrice cari tmpat menan...haha...ohh nk beli bedak misami la jugak..mk cik dh tahu rahsia kecantikan ko :P

Sidratul Muntaha said...

camner nak jadi ahli?
huhuuh

Shikin Jamal said...

terima kasih ualls semua pengguna tegar miyami hehe i love it!
kalo kot2 la dah habis stok miyami tu tapi time tu takde offer plak kan kat cosway.... boleh je contact2 Shikin ye -----> 0193888395
fb page pun ade -----> shikshop2u
instagram pun boleh -----> shikputeh
thanks akak2 semua....