Followers

Wednesday, September 7, 2011

Hijau Pelangi di Raya Ke-2

Raya ke-2....sessi konvoi raya di teruskan lagi...
Hari ke-2 lagi meriah coz' memasing memang dah berkumpul di rumah arwah atuk belah my mum....tp tulah, bila dah ramai2...baik2 nak gerak pepagi hari....dekat tengahari gark ler geraknya.....



Wanita2 jelita dalam family aku...chewaahh...opsss....terselit sorang jejaka hensem tu....Batrice hilang ntah kemana main ngan Abg Arif dia...


Raya ke-2 tema adalah hijau.....hijau pelangi gitewww.....1st time aku try pakai tudung colour contra nie..and 1st time gark try inner neck nie.....dulu tak berani coz' sure muka bulat cam buah tembikai..sejak2 nie...dah confident sikit coz' kurang dah bulatnya....he he hee....


My kesayang.....sejak ada X10 nie, pantang free, tulah kerja dia...dok berlawan ngan Batrice main Angry Bird.....



and 1-1nya pic kami bertiga di hari raya ke-2.....1 hari 1 gambar utk sefamily...ha ha ha....masing sibuk2 tak sempat nak posing depan camera bila dah ramai2 nie....kecoh sana kecoh sini....bila dah nak gerak baru ler sibuk nak snpa sana snap sini....


2nd raya nie...tak byk rumah yang pergi coz' memasing dah start nak bawa haluan memasing....makcik pakcik ngan agenda masing2....so, kami just konvoi ke Pontian...rumah sepupu mak aku....and every year memang rumah wajib pergi lah tiap kali raya..........


Macam biasa....bila dah berkumpul..borak2, makan...borak2 makan.....







Tengah dok sedap borak2 sekali Batrice datang ngadu selipar jatuh dalam parit......hampeh tu......tp parit kat sini, bukan macam parit kat bandar yang air nya tak tentu kaler ....kat sini jernih...siap boleh nampak ikan lagi dari jambatan........

Nasib baik ler jauh kat tebing2 jer....kalau jatuh kat tengah parit...jawabnya...wassalam jer lah selipar awak tu Batrice oitttttt..



dan...bila anak2 bandar balik ke kampung....begini ler kekdahnya......kalau korang zoom gambar nie...sure korang leh tengok reaksi muka memasing......nak gelak tengok...bersungguh2 betul main lempar2 batu kat parit nie.....







Then, from pontian nie.....kami berpecah ngan makcik pakcik and sepupu sepapat kami. We'll gerak ke Sri Medan......ke rumah nenek adik ipar aku (maknyer arwah Sosilawati)......saje jer ikut berjalan....dah alang2 kan.....

Uihsss...........besar kemain rumah mak arwah.....meriah ngan tetamu..........tak lama pun kat situ......lepas makan...gerak balik.  Mak and adik terus balik rumah kat Mersing while aku menyinggah ke tempat lain.  Batrice sepanjang perjalanan dari Batu Pahat tu....tidur tak sedar2 kan diri....kepenatan.


Alhamdulillah.........dpt gark jumpa ngan Kak Mimi. Tiap2 tahun kak mimi sefamily singgah rumah aku...tp memandangkan tahun nie rumah aku tak beraya and hari kak mimi ke Kluang tu, aku still kat Mersing...so, tak dpt ler kak mimi datang rumah aku.......aku plak datang ke rumah family kak Mimi. Dah 1 jalan...apa salahnya singgah...dpt jumpa kejap pun jadi lah kan  kak mimi.....maghrib2 aku sampai rumah mak mertua kak mimi nie......


Batrice tak berapa ada mood.....coz' baru bangun tido...so, suruh join Farhan n Emily pun dia tak nak...sibuk ajak mama dia balik...kalau ikut mama dia..harus lama lagi kat situ ngan berborak ngan kak Mimi. Takpelah...ada rezeki nanti jumpa lagi....


13 comments:

Maya Mayana said...

batrice2..macam2 hal...nasib tak mandi dalam parit kan? acik dulu selalu mandi parit kat rumah nenek...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

lawa2 baju raya ko zana.. thn dpn ko tlg sopinkkan baju raya aku la...berkenan aku ngan ko punya pesen ngan kaler2 ...hehe bleh ye? cayang ko....

Nana said...

cantik baju ko berkenan sgt

ZanaNordin said...

Maya Mayana - hahaha...nasib baik ler dia tak terjun ko..kalau tak, haru ler mak dia..padahal, masa kecik2 parit camtu ler tempat mama dia berkubang...

ZanaNordin said...

Sue - ala sue..biasa2 jer...kain murah2 jer pun...next year..aku shoppingkan baju raya ko erkk....kasi tahu nak kaler apa jer....

ZanaNordin said...

Nana - cantik ke nana? thanks.....nasib ler baju tu bawa balik kampung..kalau tak sure kena rembat dek penyamun tarbus tu gark

atty's said...

lawa baju zana..pelangi colour

Mamamya said...

meriahnya zana..akak raya aritu x sempat pun nak ambik gmbr byk2....sibuk dgn anak2 kalut dgn mcm2 agenda...huhuuuu....

comel la zana pakai tudung kaler hijau-pink tue...serius nih..mmg comel akak masih x confident lagi lah sbb muka makin m'bolat jer skrg nih.... :D

akiratoriza said...

style ko beraya lebih kurang dgn family aku gak.. abis pusing keliling johor kan.. penat tapi sonok dpt raya reramai... neway amboi kemain besooo loket ko..hihihi

Cho Zila said...

wah happening gitu rayakan... akak tahunni langsung kira cam tak beraya...
memang cantikler baju yang zana pakaitu...

MAYA said...

mmg best kalau dpt berkumpul bersama sedara-mare.. bj ko mmg kelas noks!! :D

MrS. F!zA said...

cantik kombinasi color tdung, inner ngan baju..i loike!

rasp said...

kids dpt balik kampung mmg sronoks sis...
byk aktiviti dorang tu hehehehe...
cantik baju u tu sis...i loike!
makin jelita lah u...
bestnya jalan2 jumpa sedara plus dpt jumpa mimi....
aritu i ke kluang gi umah sedara SH....tingat kat u sis...
tapi memandangkan i takde no tepon u....
takat ingat & niat je le...
kira halal lah iye sis hehehehe..