Followers

Monday, September 5, 2011

Tragedi Syawal 2011

Salam..........wah!...sure hari nie memasing dah start masuk office balik kan... cuti panjang tul tahun nie......seronok ler jalan2 raya.... puas meronda rumah sedara mara... Tp....before aku dok bebelkan citer pasal raya 2011 kami.... nak story dulu citer sedih raya tahun nie....


Nampak tak palang sarjan kat lengan gebu Batrice tu........tragedy berlaku di petang sehari sebelum raya......
Anak dara ku nie bukan jenis yang reti lemah lembut kalau buat apa pun...sejibik mama dia....gelabah tak tentu pasal......dua palang tu coz' tergarit hujung zink masa keluar dari kereta nak ke rumah nenek dia....tak perasan.......turun kereta laju....zasss..tercarik...lepas 30 minit baru dia perasan and rasa sakit....adeh!...sian anak mama...cepat sapu minyak gamat and burnol.....cepat sikit keringnya...

Tp lagi sadis utk memori raya tahun 2011 nie adalah.....huwaaaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
rumah aku kena pecah masuk dek penyamun terbus.

Mengong punya penyamun.

Barang2 yang hilang:
1) Laptop Laling hubby......habis sumer kertas2 kerja dia dalam tu.....yang gambar2 kenangan kami........
2) Baju kurung/kebaya aku hampir 15 pasang hilang.......5 pasang adalah baju baru merangkap baju raya.....huwaaaaaaaaaaa
and
3) tudung2 instant aku dekat 10 helai gark ler......habis semua dia sebat mana yang aku hanger cantik2.....3 helai adalah tudung Ariani.....nasib baik ler tudung Fareeda aku, aku bawa balik...kalau tak...nangisss lagi di situ...
and
2 biji beg tarik untuk isi hasil rompakan kat rumah aku....memang betul2 tarbus tau penyamun nie...

Aku suspected penyamun nie perempuan kot...kalau lelaki...habis dah tv LCD, mesin rumput, tangga kat dalam rumah aku pun dia bawa lari...nie dia ambil baju2 and tudung aku.......kot2 ler dia nak open table jual baju bundle wanita kan.......complete set ngan tudung sekali........


16 comments:

mama tisya said...

alahai sian batrice ..lg haru kena pecah umh..mak ai byk tul die rembat bj ry & tudung...sakan la tu...sbr je la

Lynn Hamzah said...

kesiannya korang sekeluarga...sabar yer zana...

MammaSun said...

astagfirullahal'adzim.....dugaan tol. Sabar je lah. InsyaAllah pasni rezeki masuk lg banyak. Memang tarbus punya penyamun....

MrS. F!zA said...

dsytnya penyamun ni sambar baju pompuan..mmg sah lah pompuan punya keja..ni kt rumah baru ke?giler kejam tau..kot dia samun wat pakai raya kot..

Jasfyra said...

sian batrice..tp xpe,xlama lg ok tu..

kuang ajar punya penyamun!!abis dia songlap baju raya ko.tah2 dia xde duit nk beli baju raya kot?

auwcak said...

lorrr...siot betul penyamun tu..pandai plak dia amik barang yang untuk pakai hari raya jer kan..

KSWSK said...

uik...ni mmg penyamun hari raya sbb bj raya ngan tudung raya pun dia sapu...

*∽ IZAN ∽* said...

Astagfirullah.. kurang asam punya penyamun. ni mmg menyamun nak raya punya pasal la nih... teruk betul... aduhhhhh

sabar yekk.. insyaAllah ada rezeki lain menantiii

akiratoriza said...

memang trajedi la zana... malaon mna ntah yg takde hati perut tu... takpe t beli lagi yerk...

aku pun ada trajedi gak t aku citer dlm belog... huhuhu

Sidratul Muntaha said...

haa?!1
terkejut aku!!
Ya Allah..
ko tak suspek sape2 ker zana?

A.I said...

Ayoyo!!! ada jugak penyamun gitu ye? ntah2 dia samun utk bini dia kot. gilos! isk...peliknya dunia skang ni.

~izan~ said...

Ya Allah..kesian zana..penyamun tu nak beraya dgn baju baru bagai tp hasil menyamun huhu. sabar byk2 yer zana. harap2 cepat2 la dpt tangkap penyamun bedebah itu.ish izan plak yg geram.takot pun ada rasa..

cian batrice..mesti pedih tu...sbr yer sayang..nnt baik la tu...

MAYA said...

alahai..sian zana.. siut punya penyamun!!!

rasp said...

ciannya kat batrice...
tengok pics terasa pedihnya...
and kesian betul kat u sis...
hampeh tul itu penyamun...
beraya sakan lah dia tu ek...
shilakaks....

atty's said...

kty pun ada tragedi raya nie..huhuhuuh..

sabar ye zana..
kty pun rasa mesti penyamun nya perempuan

Nana said...

yallah orang raya2 ada plak org jahat mencuri tunggu je balasan dia nanti